Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.898
8.987
113
No v zalivu Novalje to res nebi.

Pri nas sem v globino 10m videl dno. To je kar dober pokazatelj čistosti. Je pa res da smo mi bolj na odprtem. Tudi temperatura vode je kako stopinjo ali dve pri nas nižja.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.155
2.810
113
Poleg nosu in jezika, so seveda najboljsi pokazatelj ježi. Letos nisem videl niti enega. Glede na to, da tujcev na Pagu ni, jih niso potamanili taljani....

mistique

Guru
16. jun 2009
16.897
3.909
113
Junija je cvetelo, sicer pa je ponavadi tam od Jakišnice do Luna videti čisto. Ampak najbrž ne bo dolgo...

jezek

Guru
24. jul 2008
6.155
2.810
113
Ni od cvetenja, ampak "postano" morje (by Novaljski moreplovci (R)). Rabi malo neurja, burje da se premeša

sousis

Guru
16. nov 2019
1.922
1.325
113
Tako je naneslo, da bom prvič v življenju vozila avto na trajekt. Ker sem se iz te debate že nekaj koristnega naučila (npr katere karte ti garantirajo plac na trajektu in da je treba prej pridet), se priporočam za še kakšen nasvet. Sem stereotipna ženska, ki trikrat namota za parkirat se. A moram kaj posebej pazit pri uvozu na trajekt? Končni cilj je Lopar na Rabu, predvidena ruta je preko Stinice. A je slučajno preko Krka in Valbiske kaj boljš? Skratka, kdor bi rad razkazal svoje bogastvo izkušenj, zdaj ima super priložnost. :fredi:

mistique

Guru
16. jun 2009
16.897
3.909
113
Na trajekt zapelješ počasi in upoštevaš signaliziranje posadke. That's all.
Iz Stinice je pot s trajektom precej krajša (20min?) in zagotovo tudi nekaj cenejša. To ruto izberi, če rada voziš in se manj rada voziš s trajektom. Čez Rab do Loparja potem rabiš kake pol ure se mi zdi.

Jaz bi šel do Stinice, ker mi je na trajektu hitro dolgčas... :evil:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in sousis

netko

Guru
25. jul 2007
7.440
2.861
113
Eh tole se ne, da drugac kakor v zivo, da se res predela vse in preda vse bogstvo izkusenj...

Ma ni nobene panike, dala bos v prvo in zapeljala gor, ce ne bos prevec nalozena kar naravnost, ce si pa malo prevec nalozena pa pocas in mogoce malo pod kotom.

Meni osebno je na prvo zogo stinica logicna ampak je valbiska hitreje, pa se v lopar pripelj. Je pa res da iz valbiske pelje manj pogosto. Ce slucajno uporabljas aplikacijo jadrolinije ti stinice ne bo nasla, ker iz stinice vozi rapska plovidba.

Za izbiro stinica ali valbiska je seveda podatek tudi iz katerega konca slovenije si

• Všeč mi je
Reactions: sousis

sousis

Guru
16. nov 2019
1.922
1.325
113
Vozim iz LJ, normalen avto z ne preveč prtljage. Tisti ovinki okrog Senja mi ne dišijo najbolj, ampak bit več kot uro na trajektu mi tud ne diši. Sem gledala pa iz Valbiske vozi samo parkrat na dan, plus ne bi rada tvegala kakšnega zastoja na Krku, tako da bo po mojem kar Stinica.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.253
11.050
113
Opcija je da ti nekdo drug da avto na trajekt, ti pa s kakim colnom vzporedno plujes ce ti ni za bit na trajektu.

Mislm… kako prezivite ta kruti svet ce je ura trajekta tezka za prenasat…

Trajekt ma klimatiziran prostor, naroci si kavo in klepetaj s sopotniki. Tik tak (1800x tik tak ce traja eno uro) bo mimo.