Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.118
7.216
113
Narodu to servirajo. Narod sploh ne ve kake probleme ima. Hint. 1 miljardna proračunska luknja in to avgusta....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.666
5.193
113
Ampak je res štala v določenih delih Ljubljane...folk očitno zelo poceni oddaja stanovanja al kaj vem. Čefurijada nevzgojena, dilerčki se fijakajo gor in dol s športnimi skuterji, dilanje, furanje po zadnjih kolesih on and on...ne vem, nisem ravno star, še manj betežen, ampak težim tej golazni, enkrat me bo en na gobec...kleni Slovenci zaroletani špegajo ven in si kupujejo čepke :valjamse:
Se ti vid da si se včasih smukal v zeleni....

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

Steve

Guru
13. avg 2007
10.307
2.324
113
Je… ga, ka se pa ni s helikopterjem pripeljala.
Ziher je bila kje ovca na cesti, pa bi lahko to opravičilo ptiča.

Oprosti, ampak to, da še od predsednice zahtevano enakost je samo znak tega, da smo egalitarnost (socializem) izpilili do perfekcije.

V isti sapi pa jamramo, da smo preveč obdavčeni in da moramo futrati socialno šibke

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in BuDi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.288
6.195
113
Predsednik RS je vrhovni poveljnik vojske.
Ter lahko pomilosti tihotapce migrantov.

Drugače imaš prav, razen da se vozi na stroške davkoplačevalcev z helikopterjem iz KP v MS, blebeče neumnosti in prejema plačo za nič dela, za to funkcijo bi lahko namesto volitev vsakih 5 let naključno izbrali prebivalca države (starost 18-70 let, opravilno spodoben, brez zadržkov psihiatra), in če bi hotel, bi postal predsednik.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.219
4.172
113
Ljubljana
hmpg.net
A dej sliki se, predsednica ima samo protokolarno funkcijo, torej - primus inter pares
Pristojnosti predsednika republike:

razpisuje volitve v državni zbor;
razglaša zakone najkasneje 8 dni po njihovem sprejemu, v kolikor državni svet ni zahteval ponovnega glasovanja;
postavi in odpokliče veleposlanike in poslanike republike in sprejema poverilna pisma tujih diplomatskih predstavnikov;
imenuje državne funkcionarje, kadar je to določeno z zakonom;
izdaja listine o ratifikaciji;
odloča o pomilostitvah;
podeljuje odlikovanja in častne naslove;
na zahtevo državnega zbora mora izreči mnenje o posameznem vprašanju;
skliče prvo sejo novega državnega zbora, najkasneje 20 dni po njegovi izvolitvi;
lahko zahteva sklic izredne seje državnega zbora;
po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin državnemu zboru predlaga kandidata za predsednika vlade;
predlaga sodnike ustavnega sodišča;
predlaga pet od enajstih članov sodnega sveta;

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.467
1.458
113
V glavnem odloča edino o pomilostitvijo.
Vse ostalo so samo formalnosti, kjer požegna nekaj, kar so itak drugi sprejeli in odločil.

sad

Guru
24. avg 2007
22.307
11.080
113
Oprosti, ampak to, da še od predsednice zahtevano enakost je samo znak tega, da smo egalitarnost (socializem) izpilili do perfekcije.

V isti sapi pa jamramo, da smo preveč obdavčeni in da moramo futrati socialno šibke
Kdo zahteva enakost? A jaz se vozim v blindiranem avtu z varnostniki, ki mi čistijo cesto?
Lool.
Pa tudi o ogljičnem odtisu ne bljuvam vse naokrog, potem pa delam ravno obratno. In se potem budalim z lažnjivim opravičevanjem, zakaj se mi ni dalo celega dneva na cesti preživeti. Pa ravno na dopustku sem bil. Oh joj.

In jokcam, ker mi v tuji državi niso ploskali. Patetika na kubik.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.050
2.651
113
Emona / Carnium
Kdo zahteva enakost? A jaz se vozim v blindiranem avtu z varnostniki, ki mi čistijo cesto?
Lool.
Pa tudi o ogljičnem odtisu ne bljuvam vse naokrog, potem pa delam ravno obratno. In se potem budalim z lažnjivim opravičevanjem, zakaj se mi ni dalo celega dneva na cesti preživeti. Pa ravno na dopustku sem bil. Oh joj.

In jokcam, ker mi v tuji državi niso ploskali. Patetika na kubik.
Zakaj bi bila ravno naša Nataša izjema? Poglej si oksimoronsko témo "Okolju prijazni avtomobili" in morda boš razumel, da je krog že zdavnaj sklenjen. Vsi smo Nataša...

1757257292716.png