Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.158
121
63
Olivc imam s Pašmana sa mora, se mi zdi da je bil 22€, Pag tradicionala 25€ za 0,75l. Fige nimam pojma. Domače rdeče grozdje 8€ na kg. Belega še ni.
Ma niso gladki ti kroati, naši istrani z njihovo belico pa še manj...
Po 8€/L sem ga prvovrstnega 5×5L kante v kuferam naložil na Peloponezu, za nizkocenovno primerjavo kako nas lupijo pa je v njihovem Lidlu extravirđin liter po 5€.
Samo z olivnim oljem imam pot plačano, pa še (meni osebno) boljše je.

disc

Guru
4. feb 2011
2.521
641
113
Meni je sicer čisto vseen za to, kaj se dogaja in mislim, da se bi lahko naši mediji s čim bolj pametnim ukvarjal, kot z njihovo turistično sezono.

Sem pa tudi jaz bil "dol", ker imamo pač zastonj pri tašči , pa zaradi tamalih. Jaz sem sicer bolj za hribe :)

Skratka hočem to omenit, da na tem koncu, kjer smo bili je bila pa situacija čist drugačna kot prejšnja leta. To ni nek oh in sploh turistični kraj, ampak tolk ljudi, kot jih je bilo letos na obali, jih še ni bilo. Večinoma Slovaki, Nemci, Slovenci ... Tudi cene so dost ok. Sladoled 2€, veliko pivo 3,5€, koktejli 8-10 €, ribe 14-16€. Zraven so pa še mal večje plodine, za nas škrtuhe :)

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.042
7.125
113
Sedaj od 1.8 lahko rečem da je vse nabito polno. Zvečer so vse mize zasedene, tako da brez rezervacije nima smisla hodit na večerjo.
Navtika je ob lepih vremenih na polno dejavna. Po bližnjih otokih sem lahko samo sanjal o nekajurnem privezu. So me prijazno odslovili. Ilovik, ki praktično živi od navtike, nobena konoba nima enega menija pod 20 eurov (bliže 30), no razen če si solate ne omisliš za glavni meni. Razumem da je riba draga, jadranski ligenj tudi. Samo za tista 2 ražnjiča in pest pomfrija mi je pa to too much. Izgleda da čarteristi radi odpirajo denarnice in ni potrebe po nizkih cenah. Že v samem enem in edinem mini marketu je pivo 3 eure. Pišem zgolj kot zanimivost. Ta otok je specifika.

Valhalli pa čestitke da se je odlepil iz Paga, v kolikor je mobilen. Zakaj bi tukaj plačeval zlatarske cene, je Jadran dovolj velik, da se poišče kaj lepšega in seveda ugodnejšega.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.042
7.125
113
Uf.. upam da padejo milijonske tožbe, ker teh opic nebo nič izučilo. Ampak koga tožit? Hotel pravi da so zunanji pogodbeniki. Kot taki nimajo pristojnosti ukrepat na javnem prostoru, v kolikor gre za javno plažo. Varnoatna služba bo tudi trdila, da jim ni dala navodil za tako ukrepanje. Torej verjetno ostane tožba proti posamezniku, ki bo obrodila bolj malo sadov. Sicer razumem, da so motili goste v bližnjem hotelskem kompleksu, ampam za javni red in mir je zadolžena policija.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.500
677
113
Uf.. upam da padejo milijonske tožbe, ker teh opic nebo nič izučilo. Ampak koga tožit? Hotel pravi da so zunanji pogodbeniki. Kot taki nimajo pristojnosti ukrepat na javnem prostoru, v kolikor gre za javno plažo. Varnoatna služba bo tudi trdila, da jim ni dala navodil za tako ukrepanje. Torej verjetno ostane tožba proti posamezniku, ki bo obrodila bolj malo sadov. Sicer razumem, da so motili goste v bližnjem hotelskem kompleksu, ampam za javni red in mir je zadolžena policija.
Odgovornost varnostne službe je tudi, da ima take posameznike zaposlene pa tudi ti varnostniki so bili verjetno v nekih uniformah, kar pomeni da predstavljajo varnostno službo. Po mojem mnenju je varnostna služba tudi odgovorna.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.130
484
83
46
dolenska
Slovenci, dobrodošli na hrvaškem. Vse bo drago in se po poćki jih dobite . Razumem zgodbo da varnostniki enega nabijejo. Nikakor pa ne da trije skupino. Že 4 na 3 bi mogel bit skupini v plus. Al se ta naša mladina ne zna brant? Če je to, majo zanimive starše.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.710
2.480
113
Nič ne bo.
Pač mi nismo Srbi! Le ti bi jih hitro preoblikovali!

p.s. policija lahko izsledi naročnike varnostne službe, varnostno službo in varnostnike. Vendar le če to hoče!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.960
2.609
113
Emona / Carnium
Slovenci, dobrodošli na hrvaškem. Vse bo drago in se po poćki jih dobite . Razumem zgodbo da varnostniki enega nabijejo. Nikakor pa ne da trije skupino. Že 4 na 3 bi mogel bit skupini v plus. Al se ta naša mladina ne zna brant? Če je to, majo zanimive starše.
Ja, sigurno je problem v pacifističnih starših...hipijevskih nazorih...world peace pa te fore...Dajmo to raziskati. Na koncu še vedno lahko rečemo, da je problem v tem, da so varnostniki Srbi, cigani, da je morda problem, da je obala hrvaška ali morda celo hotel misli, da je v njihovi lasti...morda je problem, da so betonsko plažo delali bosanci...Kaj pa če je problem v tem, da Goli otok ne operira več in da se pendrek po novem kupuje v seks šopu? Ali pa da se je uprava hotela distancirala od tega koga so najeli? Da je problem, da so varnostne službe krožki, kjer se zbira primitivna, zakompleksana, rahlo travmatizirana in neizobražena drhal? Javi, ko postane zakomplicarno...Morda gre za kampanjo hrvaške turistične organizacije, da odženejo slovenskega turista, ki ne zapravi nič in se hodi dol samo ku*čiti in krasti sončeve žarke...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.332
2.264
113
Pomurje
Kaj pravite na to sliko?

Normalno za leto 2025?

Priponke

• 20250816_205052.jpg
    20250816_205052.jpg
    1,6 MB · Ogledi: 149

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.834
5.419
113
Če nisi siguren, da si močnejši, se tepcem umakneš, ne pa pametuješ nazaj.
So spoznali na grd način, k sreči brez resnih poškodb, ki jih ne pozdravi noben poznejši sodni postopek tebi v prid.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen