Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.891
7.050
113
In kdaj si bil nazadnje v Budimpešti?
Jaz sem bila pred 1 tednom in ja tako kot je rekel Spenstar, avtomatsko ti v vseh gostilnah, kafičih nabijejo 10 % napitnino. Pri Ubru imaš pa možnost ali boš dal napitnino ali ne, jaz sem jo vedno dala.
Decembra sem bil nazadnje. Skupaj 3 dni, in vse smo jedli zunaj. Mogoče sem pa imel srečo ali pa tako čudno izgledam in nobenemu na misel ne pride da mi zaračuna kaj extra.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.628
7.369
113
Na Hrvaškem so leta 2023 znatno zaostrili kazni za kršenje javnega reda in miru, kamor spadajo tudi dejanja spodbujanja in širjenja sovraštva. Dotlej je najvišja denarna kazen za prekrške, storjene z izpostavljanjem določenih simbolov, ki izražajo, ali spodbujajo sovraštvo, ali z vzklikanjem ali petjem ustaškega ali nacističnega pozdrava, znašala 150 evrov. Po novem zakonu, ki je v veljavi sedaj, pa znaša od 700 do 4.000 evrov.
Tu je za dodati, da naši mediji vztrajno izpuščajo komunizem kot totalitarno ideologijo, čeprav je na Hrvaškem prav tako sporen. In o katerem pišejo tudi naročniki črnih antifašističnih jumbo plakatov:

ustastvo komunizam.png

Veliko je bilo govora o komunistični zastavi na paradi v Zagrebu. Pri nas naprimer take zastave niso problematizirane.

parada ponosna zagreb jugoslovanska zastava.png

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Matey in jonny77

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.614
153
63
Pogovarjamo se o Budimpešti!
Si komu dala ali ne - v Budimpešti?

p.s. redko, po redko te videvam. DOBRODOŠLA!
Jah mislim, tema o hrvatski vukojebini, pristanemo v Budimpešti, na koncu pa komu sem dala... v Budimpešti??:eek:
Dajem pa samo svojemu, že 23 let + in ja tudi v Budimpešti.

Pa hvala, lepo je biti nazaj:srce:

• Všeč mi je
Reactions: erikson

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.614
153
63
Decembra sem bil nazadnje. Skupaj 3 dni, in vse smo jedli zunaj. Mogoče sem pa imel srečo ali pa tako čudno izgledam in nobenemu na misel ne pride da mi zaračuna kaj extra.
Samo vprašanje, a si pogledal račun? Medva sva bila v gostilnah v strogem centru in mislim, da enkrat tudi v Ale nakupovalnem centru, aja pa v "famoznem" Starbucku, vsepovsod so zaračunali avtomatsko napitnino.

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.043
4.443
113
Ps
Tukaj najbolje piše. Avtomatsko ti pritisnejo 10 % za strežbo, lahko je maskirano z napitnino.
Na Madžarskem se vse pogosteje na račun dodaja plačilo za strežbo, ki znaša od 10 do 15 odstotkov.

To je sicer po veliko državah, dobro jutro, da si to prvič videl na Madžarskem.

Iz picerije v Londonu. Verige picerij.

1752737366215.png

Sicer ravno v kakem Londonu ljudje, ki recenzirajo restavracije, padejo dol od presenečenja, kadar kaka restavracija nima service charga.
Tudi 20% ni nemogoče.

Še slovenska varianta: https://ljubljanainfo.com/novica/lo...arocis-sam-odneses-pa-vseeno-napitnina/292999