Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.793
5.389
113
V Evropi se napitnina da, če storitev odstopa navzgor od povprečja. Lahko je prostor zanič, hrana nič posebnega, pijača topla, ker gužva presega njihove realne kapacitete, pa je natakar zabaven in si vseeno mogoče zasluži napitnino z moje strani.
"Obvezna" napitnina? Če je kaj izbire, me k takim več ne bo. Dobre in slabe najdeš povsod po svetu.
Marsikateri gost je danes velik pacek in misli, da je s tistih par 1000 €, ki jih je namenil za dopust družine, kupil pol sveta.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.826
2.545
113
Emona / Carnium
Glede tistega pozdrava "za dom spr3mni". Na srečo se niso pozdravljali z "dober dan komandant", ker bi še takšno pozdravljanje prepovedali........
Ugibaš. Pa še to narobe. Dober dan komandant zveni partizansko in to bodo lahko prepovedali mladi obiskovalci Thompsonovega koncerta, ki jih zgodovina ne zanima. Do takrat lahko mimoidoče mirno pozdravljaš tudi tako...

Drugače pa naj nas ne skrbi preveč, saj če je Janša prepeval "Evo zore evo dana", bo morda dobil na naslov položnico. Če pa sta jo prepevala oba z Branetom, je to lahko 8k€ prispevka v hrvaški proračun. #policijaradidazaradi

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.011
1.813
113
Za dom prpravljeni je spremljal dvig desnice, to se je ante tako spomnil in zato je to po hr zakonodaji prepovedano in 4k globe. Tisti obsojeni kokain prostitut zraven jj, flegma v svastiko oblečen, obtožen, no saj tako kot naš alternativni "državnik". Luzerija. Na hrvaškem se zdaj v glavnem sprašujejo, kaj je hdz, sveta rkc desnica, kaj so jedli, da zdaj vsi vodilni od navdušenja pojejo za dom prpravljeni, za par političnih točk. In to zdaj polemizirajo al so na dom prpravljeni '45 ali '95 in kaj zdaj to velja. Saj ne da dobršen del občinstva dviga desnice in da se na thompsonovih koncertih prodaja ustaški material in poje o Jasenovcu, ne, ne, nobenih vzporednic, to je bil domovinski rat. Čudno, da še aleš ni peljal mame mal pogledat. Medtem za džep spreman m.p. pobasal 20 milijončkov, še jj mu je nesel, če mu ni kakšen kradeze "podaril" karte in bomo še o tem govorili :evil:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.581
-8.890
113
Ko čujem razočaranje nad napitnino, mi grejo kar kocine po koci. Če mu kaj ni prav naj se z šefom pogovarja o višji plači. Ker ob teh cenah nimam ravno občutka, da so mi kako uslugo naredili, da bi jim še moral blazne napitnine puščat. Požrešneži, nikad dosta...
Že tole o napitninah pri nemcih ...
Poleg francozov so švabi en od najbolj škrtih narodov v EU, kar se tiče napitnin. Že pri cenah ti težijo, da je predrago. Tale pa prodaja pravljice, da so najboljši :valjamse:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.826
2.545
113
Emona / Carnium
Za dom prpravljeni je spremljal dvig desnice, to se je ante tako spomnil in zato je to po hr zakonodaji prepovedano in 4k globe. Tisti obsojeni kokain prostitut zraven jj, flegma v svastiko oblečen, obtožen, no saj tako kot naš alternativni "državnik". Luzerija. Na hrvaškem se zdaj v glavnem sprašujejo, kaj je hdz, sveta rkc desnica, kaj so jedli, da zdaj vsi vodilni od navdušenja pojejo za dom prpravljeni, za par političnih točk. In to zdaj polemizirajo al so na dom prpravljeni '45 ali '95 in kaj zdaj to velja. Saj ne da dobršen del občinstva dviga desnice in da se na thompsonovih koncertih prodaja ustaški material in poje o Jasenovcu, ne, ne, nobenih vzporednic, to je bil domovinski rat. Čudno, da še aleš ni peljal mame mal pogledat. Medtem za džep spreman m.p. pobasal 20 milijončkov, še jj mu je nesel, če mu ni kakšen kradeze "podaril" karte in bomo še o tem govorili :evil:
A veš kaj je pa ironija...da so Srbi trenutno bolj varni na Thompsonovem koncertu, kot pa sredi Beograda. :jok:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jezek

jezek

Guru
24. jul 2008
4.524
1.950
113
Ni lepšega kot ob 6h zjutraj kruzat po Pagu ob tej podlagi:

Priponke

• IMG_20250709_065154_edit_22068454813818.jpg
    IMG_20250709_065154_edit_22068454813818.jpg
    1,4 MB · Ogledi: 79
  • Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in MrDaco

jezek

Guru
24. jul 2008
4.524
1.950
113
Ko vstal (5h) 16, ob 7h v Pagu 18, zdaj je ene 25, vodica se fino oladila (na moji plaži br. 2) na nekih 18 (kar je meni top), turistov ni NIČ. Njihove statistike pa...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.506
1.510
113
Že tole o napitninah pri nemcih ...
Poleg francozov so švabi en od najbolj škrtih narodov v EU, kar se tiče napitnin. Že pri cenah ti težijo, da je predrago. Tale pa prodaja pravljice, da so najboljši :valjamse:

+1

Namenoma zadnja leta kar opazujem nemce in avstrijce po gostilnah. Napitnina ni pravilo, prej izjema!

Je pa stvar taka. Napitnina je dobra volja stranke. A mi po sluzbah dobimo napitnino 100x dnevno?

Gre pa za dejstvo, da so to vecinoma sezonski delavci, ki pridejo poleti na obalo, da si napolnijo zep ob napitninah. Teh je ob norem povisanju cen zadnja leta nedvomno manj. In od tod slaba volja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.878
17.274
113
Ja pri nas je burno vremensko dogajanje konkretno ohladilo morje in glede na to, da dol tudi dogaja, sem prevideval, da je to to.

Glej pri nas ta padec v samo 18ih urah:
TempMorja04072025.jpg

jezek

Guru
24. jul 2008
4.524
1.950
113
Tako je. Sladkovodni! Na dnu stalno cca 15.....na vrhu se segreje ogabno, ampak zaddnje 3 dni je dodobra premešalo, pa imam 18. Vnukinja se kopa 300m dalje na ene 24 še danes

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.850
7.012
113
Kje so na Pagu sladkovodni izviri? Se je psla sfižilo vreme ja... če nebi priveza v naprej plačal, bi že zdavnaj ven potegnil. Morje je včeraj še blo razmeroma toplo, danes pa niti še probal nisem, ker Senjska burja lepo žge vzdolž otoka...

jello

Guru
22. sep 2008
10.652
4.092
113
Kaki ste to dedi da je 18 mrzlo? Ajde, penzionerje še nekako razumem, ko gretje ne špila več kot je treba.