Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Schime

Guru
22. nov 2008
2.087
863
113
Valkanela.
Tolk poln kamp ob tem času ni bil že nekaj let. Večina bi rekel, da je Nemcev. Se je pa od prejšnjega tedna že malo sprostilo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.683
2.649
113
Lahko mi jamramo koliko hočemo....doli samo raste, raste in raste. Vse

Minister Glavina highlighted that June saw 11 percent more arrivals and 19 percent more overnight stays compared to the same month last year.

As a whole, we are currently up four percent in arrivals and five percent in overnight stays compared to last year.

Lani je junij bil precej bolj moker in bolj hladen. Letos je vročina pritisnila že v sredini junija. Številke logično da so torej višje.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.470
1.915
113
Na Pagu že prijetno vre pred koncertom. Lokalni mafijaši hodijo k frizerju, kombinirajo kaj bodo oblekli, na mobitelih vsi vrtijo una nova dva komada (men bedna sicer), ko ga vprašaš "idete?" .... z zasanjanim pogledom kot zaljubljena najstnica prikima..... Prav zavidam jim ta občutek sreče....

kajn

Guru
5. okt 2007
3.024
1.903
113
Iskajoč brata
Nekdo je dobro zgoraj spisal.... vse je predrago, kaže se izpad turistov,....
vsako leto so isti članki in vsako leto tole pišem...
in na oktobra vsako leto beremo članke o novi rekordni sezoni...

Jaz grem čez 2 tedna dol, glede na prvomajske cene, bomo hrčkali večino hrane s sabo v prtljažniku.
Otrokom je vseeno ali je sladoled iz trgovine, ali iz barčka.... samo da je.... isto je z mojim pivom :)

PS: v sosednji temi, pa uporabnik sprašuje, za 3 nočitve v kampu, v istri in mora narediti rezervacijo, ker so kampi polno zasedeni :) toliko o št. turistov

jezek

Guru
24. jul 2008
4.470
1.915
113
Ponavljam, cene v trgovinah niso VEČ višje od naših. Če samo malo pogledaš, pa vzameš rezano delikateso namesto pakirane, ne bo dražje kot pri nas. Morda je kila riža Scotti kake pol eur drazja kot pri nas, ostalo je pa tam tam. Seveda je problem na lokacijah, kjer ni nobenega Lidla or similar, ampak plodine so kar na cenovnem nivoju našega Merca zdaj...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

kajn

Guru
5. okt 2007
3.024
1.903
113
Iskajoč brata
Ponavljam, cene v trgovinah niso VEČ višje od naših. Če samo malo pogledaš, pa vzameš rezano delikateso namesto pakirane, ne bo dražje kot pri nas. Morda je kila riža Scotti kake pol eur drazja kot pri nas, ostalo je pa tam tam. Seveda je problem na lokacijah, kjer ni nobenega Lidla or similar, ampak plodine so kar na cenovnem nivoju našega Merca zdaj...
kolikor imam jaz izkušenj, otok Krk, je še vedno dražje...
V mestu Krk, kjer je Lidl in še veliko drugih trgovin, je poleti prometni kolaps... me že to odbija do nakupov na morju

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Schime

Guru
22. nov 2008
2.087
863
113
Kot sem napisal je bil prejšnji teden res poln. Ta teden je pa že kar nekaj parcel prostih tako, da se da kaj dobiti.

Kar se cen tiče pa ni tako nekaj ekstremno problematično. V trgovinah (Lidl, Plodine, Konzum,...) so pač cene tam tam. Nekaj je ceneje nekaj dražje. Nič kritičnega, če nisi ravno na min buđetu. V kampu je tudi pekarna kjer je recimo kruh pa krof cc 3€. Burek 3€. Nič strašnega. Kepca sladoleda 2,5€ tud ni kriza. Pa še dost dobiš.
Je pa draga hrana in pa pijača v kampu.
Za to se gre pa potem v mesto v kako gostilno.
V mestu je mesarija k ma po mojem tudi kar ok cene. 1kg čevapov 12€, suhozorjeni steak 30€/kg, itd. Restavracije pa tudi. Pizza cc 12€. Biftek 30€. Mesna plata za dva 35€, ribja 40€. Lahk pa pakirano ribo vzameš v Lidlu za cc 7€ pa sam spečeš. Men napoleon dobr laufa.
V skrajnem primeru je pa v Poreču Mcdonalds al pa pečejo kure pr Kafulandi. Pa se za 20€ do 30€ naješ. :p

• Všeč mi je
Reactions: jezek