Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.200
2.455
113
zdaj majo ze na terminalih 5% 10 % in 15% pa možnost ne dam..sem zadnjič si narobe zračunal, sem kliknil 5% pa je z e bilo 8€ faking šit... plus da vse skup ni blo vredno tolk dnarja...
Pri nas, jack and joe.. al kaj je ze.
Si imel stake? Kvaliteta? Je za kaj?

Tule pil kavico/kapučin, za 3,2 €!

• Haha
Reactions: aljoman

mistique

Guru
16. jun 2009
14.696
2.429
113
Emona / Carnium
Sem šel en điro po balkanu in tako od oka lahko rečem, da sem v Sarajevu videl zelo veliko vzhodnih (turki, arabci, azijci,...) turistov, v ČG v glavnem Rusi/Čehi/Poljaki (na morju), Nemci (v gorah), na Hrvaškem spet Nemci, Azijci (se mi zdi bolj JZ),...z izjemo Sarajeva in Kotora nisem bil v po oštarijah, resortih ali zelo turističnih krajih, ker od teh lokacij bežim maksimalno.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.419
9.055
113
Sem šel en điro po balkanu in tako od oka lahko rečem, da sem v Sarajevu videl zelo veliko vzhodnih (turki, arabci, azijci,...) turistov, v ČG v glavnem Rusi/Čehi/Poljaki (na morju), Nemci (v gorah), na Hrvaškem spet Nemci, Azijci (se mi zdi bolj JZ),...z izjemo Sarajeva in Kotora nisem bil v po oštarijah, resortih ali zelo turističnih krajih, ker od teh lokacij bežim maksimalno.
V Sarajevu je precej zapečenih Kitajcev :).Galama v hotelu nenormalna, glasno govorjenje, smeh... Sem mislil da so kakšni Mongoli, ker so bili precej temni in jbg kitajski. Pa mi pravijo na recepciji, da so iz Indonezije. Jasno, musliči sedaj hodijo iz celega sveta na romanje v Sarajevo in Mostar. Baščaršija pa polna plastičnega kiča iz China. Vse je šlo v kuratz. Še Bosanci niso več to kar so bili.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.178
2.148
113
Realno v trenutnem stanju Slovenije t.j. kupni moči v povezavi s stanjem njihovega turizma boli njih k. če se boš ti vračal.

V bistvu jim je vedno bolj vseeno tudi, če se bo Hans vračal. Svet je zadnja leta zrasel, tudi če trenutno ni (toliko) Rusov pa zdaj potujejo in zapravljajo na veliko Kitajci, Indijci in nekateri drugi, ki smo jim z nakupi v tretjem svetu dvignili standard ... to so take ogromne mase novih turistov, za katere ni treba skrbet, če se bodo vračali, da res ni panike.

Samo za orientacijo koliko bikovega dreka lahko nekdo strese v enem postu:

Screenshot_20250624-163043.png

Teh bojda ogromnih mas bogatih Indijcev in kitajcev je v takih masah, da jih še statistika ne zazna

• Všeč mi je
Reactions: jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
14.696
2.429
113
Emona / Carnium
V Sarajevu je precej zapečenih Kitajcev :).Galama v hotelu nenormalna, glasno govorjenje, smeh... Sem mislil da so kakšni Mongoli, ker so bili precej temni in jbg kitajski. Pa mi pravijo na recepciji, da so iz Indonezije. Jasno, musliči sedaj hodijo iz celega sveta na romanje v Sarajevo in Mostar. Baščaršija pa polna plastičnega kiča iz China. Vse je šlo v kuratz. Še Bosanci niso več to kar so bili.
Mislim, Bosanci so težko to, kar so bili...vojna je naredila svoje, globalizacija pa tudi. Je pa res, da bolj pristne ljudi lažje najdeš v vukojebinah, to je pa itak 80% države :evil: Kar se tiče kiča pa v Sarajevu najdeš vse, kar najdeš v Mostaru ali pa na Baliju :fredi: Razen pite krompiruše.

Filipinosi pa že kosijo bregove Miljacke...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.836
8.285
113
Treba je vedeti da jim je AC ZG-Split (Dalmatina, al kako se ze klice) v celoti financirala ZDA, in so jo zgradili zelo zelo hitro, in v tem rekordnem projektu je očitno kvaliteta izostala.
Zakaj jim je tujec financiral AC? Zato ker je malodane cela Dalmacija Made in Usa.

U Splitu ko narocis hrvasko vodo, ti rece da jo nimajo ker imajo pogodbo z CocaColo.

Tolk kot so Hrvati zavedni in polni sami sebe, so se pustil prodati kot najbolj cenene k..be.

Najbrž pa ravno zato tok 'sprica iz njih' ker že dolgo nimajo več svoje države; menda je nikoli niti niso imeli.
Ampak majo tudi koncesijo. Tko da zastonj ni nihce nic zgradil.

zakaj so lahko investirali? Pol stabov po hrvaskem je v casu oluje imelo ameriske upokojene castnike za svetovalce