Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

netko

Guru
25. jul 2007
7.113
2.438
113
Lahko poveš kaj več o tej cesti? A magistrala se bo obnavljala? Sicer pa največja gostota je od Bosiljevega do Zagreba. Tako da tudi če greš po jadranski magistrali, si zaglavil še preden prideš tja, oziroma ko se iz Senja (Žuta Lokva) vračaš na AC.

jaz se vsa leta na Pag vozim čez Delnice, ta cesta pa mi bo upam, da znatno pohitrila pot

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in MrDaco

zcmr

Zelenc'
2. nov 2011
21
4
3
NM
Še sloveniji do 3025 mogoce uspe zgraditi en boljši kolovoz od Postojne/Divače do Jelšan pa bomo hitreje dol ,kar je sicer malo verjetno glede na to da se v sloveniji že desetletje in več nič ne gradi

netko

Guru
25. jul 2007
7.113
2.438
113
novaljo kar dobro spremljal pa se ne bom veliko zlagal če rečečm da novalja pobere toliko EU sredstev kot slovenija in potem se čudimo, id.iot nam pa govori o tem kako nam vsi zavidajo in se zgledujejo po nas...
najhuje v celi zgodbi pa je, da imaš pajace kot so đoni, mačak ipd, ki v imenu ideologije nisi zmožni videti to kar nam sedaj tudi evropa že govori

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113

jaz se vsa leta na Pag vozim čez Delnice, ta cesta pa mi bo upam, da znatno pohitrila pot
Ok, tisti ki se vozijo iz gorenjske smeri bodo hitreje doma. Nekih zastojev pa na teh cestah ni bilo. Nikakor pa mi ni jasna dalje povezava do Žute lokve. Čemu pa to? Da se bodo Istrani v Dalmacijo vozili? Ajd, izven sezone, ko trajekt nebo tako zaseden se bom mogoče peljal na Pag, ker mi olajša vzpon iz Senja čez Velebit. No tudi iz Raba bodo lažje na avtocesti, ampak to bo še dodatno obremenilo AC do Zagreba. Neke hude gostote prometa pa iz teh smeri nikoli ni bilo

netko

Guru
25. jul 2007
7.113
2.438
113
poglej iz druge perspektive
- vsi ki so sedaj vozili po jadranski magistrali so le to močno obremenjevali in živeti ob jadranski magistrali ter se it neki visoki turizem se je tudi ob teh okoliščinah težko. S to cesto bodo močno razbremenili vse kar je od krka do senja pa še kaj naprej.
- vsi, ki so prihajali iz smeri istre ali pa vsotali na hrvaško preko Rupe in so želeli na pag ali nižje pa se niso hoteli jajcat po jadranki so šli po avtocesti preko delnic in bosiljeva na jug kar je obremenjevalo trenutno edino povezavo zagreb zadar
- vsi ki so se vračali recimo iz paga in raba so za nazaj kar pogosto zavili na avtocesto in jo s tem še dodatno obremenjevali

zdaj bodo vsi omenjeni imeli pot po kateri bodo hitrejši in bodo konkretno razbremenili obstoječe ceste, in temu nekako so namenjeni tovrstni projekti razen pri nas seveda

aja pa še to sedeti dol v baru pred trajektom mi je veliko bolj prijetno kot porabit 2 uri in 200 kilometrov za pot okoli

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.742
6.942
113
Meni pa je pot okoli samo 90km daljša, časovno pa sem prej, sploh če ne ulovim prvega trajekta. Denarno pa pravtako saj je trajekt v obe smeri že blizu 70 eur. Tebi pa zagotovo pride prav ta nov odsek.

netko

Guru
25. jul 2007
7.113
2.438
113
Ta novi odsek bo tudi tebi koristil, saj bo na tvoji poti manj prometa ker iz nase smeri res ne bo imelo nobenega smisla vec hodit okoli

mistique

Guru
16. jun 2009
14.644
2.423
113
Emona / Carnium
A imata kako idejo, kako tu v smeri Luna ojačati signal mobilnega operaterja (A1)?

Pred bajto je RSRP -105dBm, v bajti -117dBm, SNR 5dB, pred bajto 13dB.

Moram še klicati na A1, ampak dvomim, da jih bo ganil moj izjemno nestabilen signal...