Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.089
7.568
113
pri taščici
Zaenkrat se letos pri sosedih ni za pritoževati. Na poti nobene gužve, (komunalni) parking brezplačen in z dovolj prostora, lokalci gostoljubni, točno ceno ledene kave v beach baru Tarska vala sem pozabil (okoli 3€). Manjka edino senca na parkingu, ampak je za preživeti. Mobilnih hišk nisem opazil..

Poglej priponko 98790
Kaj se bunis?
Edini imas lahko senco med tem ko lezis na blazini v vodi. ;)

• Haha
Reactions: Rekreacija

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.736
6.939
113
Ne vem kaj se zdaj ti "vun mečeš"?
Netko je napisal, da je na AC tankal ceneje kot pri nas, kot da imajo tam isto napihnjene cene kot mi, A in D.
Ne da se vun mečem, ampak avtocesta gor ali dol. Gorivo je pri hrčkih občutno cenejše. Tudi če bi mi imeli enake cene na avtocestah kot drugod, bi pumpe ob HR meji samevale.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.361
1.853
113
Ksz, a imamo za letos ze kak pregled provizij na dvig gotovine v Cro? Po bankah...na pobratenih bankah. Meni so vsi ceniki nepregledni, ker ne vem katera banka sodi v katero skupino....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.162
2.093
113
Upoštevaj prosim nek higienski minimum preden objavljaš take smeti.

Crisis in Croatia bojda

Not pa piše 0.7% padec izkupička in jamranje 3 turistov. Res apokaliptično

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.557
4.447
113
Rumene novice pač. Je pa kar nekaj 1000 komentarjev pod to objavo na FB, kar nekako ni jamranje treh turistov ampak nakazuje trend.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.328
7.090
113
Lani je bilo podobno, veliko medijskih zgodb, kako je predrago in turisti odhajajo drugam, ampak sem tu objavil dejanske številke. Zastoji na avtocestah ne lažejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.473
1.496
113
Jamranje vedno bo. Pred desetletji je bila povprecna placa v Nemciji 8x vecja od hrvaske, danes je vecja samo se za dobrih 100odstotkov. Ni vec đabe, tudi cene so temu sledile.

Kar pa ne pomeni, da ni guzv. Noro je.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.736
6.939
113
Nič bat za Hrvate. Dovolj je folka v EU z debelimi denarnicami. Kdor pa misli, da so predragi, pa naj poišče konkutenčne cenejše destinacije, ali pa glasuje z danarnico. Pa počasi se bo treba zavedat, da slovenčki nismo na nivoju EU nič od nič. Postali smo navadni revčki, Hrvati pa se nam že smejijo. In bolj kot ne jabramo samo slovenčki.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.066
2.460
113
Pomurje
Nič bat za Hrvate. Dovolj je folka v EU z debelimi denarnicami. Kdor pa misli, da so predragi, pa naj poišče konkutenčne cenejše destinacije, ali pa glasuje z danarnico. Pa počasi se bo treba zavedat, da slovenčki nismo na nivoju EU nič od nič. Postali smo navadni revčki, Hrvati pa se nam že smejijo. In bolj kot ne jabramo samo slovenčki.
To primerjavo s hrvati bi rad videl.
Res je, da so pri nas vecje obremenitve plač.

V vsem ostalem so 30 let za nami.
Avtocestna infrastruktura je fuč na relaciji ZagrebSplit in ZagrebRijeka.
ZagrebVaraždin isto sranje.
ZagrebBeograd je bila zanič že pred 10leti.
Celi vikend so zastoji skoraj do podlehnika, ker samo dve cestniski delata v smeri zagreba.
V smeri Maribora je odprtih 7 stez in vse prazne.

Kanalazicacija vodovod razen velikih mest je pokop.
Elektrika je v vecini obmorskih krajev še od tita,
pa še dalje zidajo in vesijo gor na pretanko kablovje.

Res bi rad videl v čem so pred nami.
Od boga dana narava jih rešuje ostalo je vse v kurcu

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.736
6.939
113
To primerjavo s hrvati bi rad videl.
Res je, da so pri nas vecje obremenitve plač.

V vsem ostalem so 30 let za nami.
Avtocestna infrastruktura je fuč na relaciji ZagrebSplit in ZagrebRijeka.
ZagrebVaraždin isto sranje.
ZagrebBeograd je bila zanič že pred 10leti.
Celi vikend so zastoji skoraj do podlehnika, ker samo dve cestniski delata v smeri zagreba.
V smeri Maribora je odprtih 7 stez in vse prazne.

Kanalazicacija vodovod razen velikih mest je pokop.
Elektrika je v vecini obmorskih krajev še od tita,
pa še dalje zidajo in vesijo gor na pretanko kablovje.

Res bi rad videl v čem so pred nami.
Od boga dana narava jih rešuje ostalo je vse v kurcu
V katerem letu si ti obstal? AC Zagreb Split je res ponekod posedena. Bojo že porihtali in jo že rihtajo. Regionalke pa zgledno rihtajo v smislu, da poškodovan asvalt izrežejo in cel plato ponovno zasvaltirajo. Pri nas še vedno busanc pride z vrečo hladnega asvatlta ga vsuje v jamo, ga z nogami pohodi in gremo dalje... do naslednjega dežja, ko je luknja enaka ali še večja. Kako igledajo ceste, menda vidiš sam.
V povprečni netto plači še samo 100 eur zaostajajo. Glede na trend nas dohitijo nekje do naslednje velike noči.
Veliko se vozim dol pa cestninske niso problem razen ob top sezoni. Promet med vikendi proti morju je res neznosen. In med letom vidiš samo ZG tablice, torej vikendaši. Fantomskih zastojev ne manjka. Kaj ti to pove? Da so nerazviti revčki ravne ne. Zastoji okoli Zagreba niso nič pogostejši kot okoli naše lepe bele Ljubljane. Imeli so 5 let vojne. Koliko mi? 5 dni? Skratka, napredujejo na polno in se nam smejijo. Čeravno se 3/4 gradbenih poslov dela z kešom na roko. Kaj bi šele bilo če bi izdajali račune.

• Haha
Reactions: jest5

jezek

Guru
24. jul 2008
4.361
1.853
113
Od kje asValt?? To še danes ne razumem, imsmo enega žandarja ki je preCednik stanovske org....in že desetletja piše asValt in pa glaZba...

• Ljubezen
Reactions: MrDaco

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.066
2.460
113
Pomurje
V katerem letu si ti obstal? AC Zagreb Split je res ponekod posedena. Bojo že porihtali in jo že rihtajo. Regionalke pa zgledno rihtajo v smislu, da poškodovan asvalt izrežejo in cel plato ponovno zasvaltirajo. Pri nas še vedno busanc pride z vrečo hladnega asvatlta ga vsuje v jamo, ga z nogami pohodi in gremo dalje... do naslednjega dežja, ko je luknja enaka ali še večja. Kako igledajo ceste, menda vidiš sam.
V povprečni netto plači še samo 100 eur zaostajajo. Glede na trend nas dohitijo nekje do naslednje velike noči.
Veliko se vozim dol pa cestninske niso problem razen ob top sezoni. Promet med vikendi proti morju je res neznosen. In med letom vidiš samo ZG tablice, torej vikendaši. Fantomskih zastojev ne manjka. Kaj ti to pove? Da so nerazviti revčki ravne ne. Zastoji okoli Zagreba niso nič pogostejši kot okoli naše lepe bele Ljubljane. Imeli so 5 let vojne. Koliko mi? 5 dni? Skratka, napredujejo na polno in se nam smejijo. Čeravno se 3/4 gradbenih poslov dela z kešom na roko. Kaj bi šele bilo če bi izdajali račune.
Ravno z morja. Hrvaškega. rijeka zagreb se vozi samo po prehitevalnem ostalo je luknja na luknjo. Do bosiljeva ne obnavljajo ama nič, pravtako ne od bosiljeva do rijeke. (en viadukt pacajo že 2 leti in še ni konec.) Na veliko delitacijah pa je tabla 80 gor obešena.

Plače, ne se brukat. Plače so v netu 200€ razlike, hrvati bi morli imeti 200€ večje, da bodo imeli podobno kupno moč.
ostalo infrastrukturo si gladko preskočil?

Nekak se mi zdi, da ko bodo pri nas "pravi" na oblasti bomo spet boljši od njih.