Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

erikson

Guru
25. avg 2007
23.551
7.294
113
Nika se še vedno ne spozna na kanalizacijo in drekovod, ve pa vse o Thompsonu.

IMG_6570.thumb.jpeg.e1e80fc0d7628db6cc3d0e0acad4083b.jpeg

IMG_6569.thumb.jpeg.293c9ab53a40cca3a6d22a9dd2312be0.jpeg
Tu je I8M v zanimivem konfliktu. Namreč plakate so naročili pri YIHR:

V sporočilu za javnost so zapisali:

Republika Hrvatska je danas država slobode, ljudskih prava i demokracije. Nastojati ugroziti ju kao takvu znači napasti ju. Jučerašnji skup je utoliko bio protuhrvatski i protueuropski. Važno je osvijestiti da se promicanje bilo koje totalitarne ideologije — uključujući ustaštvo, komunizam, rasizam, vjerski fundamentalizam ili bilo kakav totalitarizam — protivi temeljnim vrednotama RH i predstavlja oblik političkog ekstremizma.

Torej bi obsodili tudi koncerte o "rdeči zvezdi", česar pa I8M kolikor vem ni problematiziral.

Imajo pa YIHR za razliko od I8M (naj me Tony popravi, če ni res) javno objavljene donatorje:
https://www.yihr.hr/hr/inicijativa/donatori

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.838
10.175
113
Zanimiva debata, spet cela kopica izključenih zarad prepirov okoli Thompsona, ki dobro služi z Yugo rokom in čip domoljubjem. Tukaj se z Janezom strinjam, Slovencem manjka malo takšnega domoljubja, sam kaj ima pa njegovo slikanje tam s tem pa ne vem. Mogoče nam erikson razloži.
Dačo bi se pa po Hrvatih vzgledoval. Kako je lahko tako globoko domoljuben človek tako slab v materinščini. To mi je vedno uganka, ko njegove izpade berem.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.551
7.294
113
Evo, na 24ur so zdaj spisali podroben članek.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.529
6.439
113
blizu močvirne prestolnice
Tile nerazgledani pisuni so lahko samo tiho. Kot sem že napisal, ja Za dom, spremni je star hrvaški izraz, ki so si ga ustaši le sposodili. Halo seveda da ne bos lepo pisal o srbskih traktor istih, če so klali, zažigali, pobijali in uničevali skoraj da polovico Hrvaške. In ja Marko je domoljub v primerjavi z našimi levičarji,ki bi prodali svojo državo

• Haha
Reactions: jest5

Valhalla

Guru
17. dec 2007
5.002
1.807
113
kera jj luzerija, spet

kolikšna je potem končna številka, je kdo ujel podatek?

impresivno, sem mislil, da je max doseg Knin, 5.8., letos bo 30 let

malo berite o Jasenovcu, to kar se je tam dogajalo med vojno, sledila je potem posledica zmagovalcev..

in to thompson predstavlja, poveličuje in to je problem

na hrvaškem so ostali tisti blizu hdz, opozicija ni prišla do služb, parcel in je šla v tujino

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.529
6.439
113
blizu močvirne prestolnice
kera jj luzerija, spet

kolikšna je potem končna številka, je kdo ujel podatek?

impresivno, sem mislil, da je max doseg Knin, 5.8., letos bo 30 let

malo berite o Jasenovcu, to kar se je tam dogajalo med vojno, sledila je potem posledica zmagovalcev..

in to thompson predstavlja, poveličuje in to je problem

na hrvaškem so ostali tisti blizu hdz, opozicija ni prišla do služb, parcel in je šla v tujino
Ja v Jasenovcu so bili težki primeri mučenja in izživljanja. Ampak zakaj rdeči po vojni niso pustili da se razišče? Zato, ker so oni tam pobili ogromno Hrvatov.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.633
4.557
113
Samo če bo čas. Saj na obeh straneh se najdejo ekscesi, a nekateri uporabniki drugega kot le te ne vedo več niti napisati. A te moti? Mogoče pa nekaterim manjka samokritike kaj je še sprejemljivo in kaj ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.571
-8.881
113
Btw, ker je drgač tema o hrčkih...

Bi rekel, da je okoli 1/4 gostov hotela, kjer sem trenutno, Rusov in Ukrajincev. Švaba še nisem slišal, nekaj je Čehov/Slovakov, Slovencev kar nekaj, ostalo pa v sledovih.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.783
2.504
113
Emona / Carnium
Samo če bo čas. Saj na obeh straneh se najdejo ekscesi, a nekateri uporabniki drugega kot le te ne vedo več niti napisati. A te moti? Mogoče pa nekaterim manjka samokritike kaj je še sprejemljivo in kaj ne.
Sprenevedanje oz. direktno podpiranje vrednot Ustaštva sta problem. Torej, direktno ali prikrito. Zame osebno je tako. Takrat, ko so ustaši obstajali niso bili lepi časi. Ne za njih ne za ostale. Tako ostanejo ideje.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

erikson

Guru
25. avg 2007
23.551
7.294
113
Ja, RTVSLO striktno uporablja "kontroverzni" in "razvpiti". Celo v prometnih poročilih.

Na RTL-u je politik povedal, da gre pri ZDS za pozdrav braniteljev v domovinski vojni in da s tem pozdravom nihče ne misli na drugo svetovno vojno in ustaše.

• Haha
Reactions: jonny77 in jest5