Home cloud

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Sem gledal te synology, ampak bolj kot sem se poglabljal v to, manj me je prepričal. Synology v imenu požrešnosti uničuje sam sebe, Na koncu sem vzel ugreen za 210€ na Amazonu in zaenkrat sem navdušen.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.598
5.973
113
Mene je to omejevanje homeuserjev in zapiranje Linux okolja najbolj odbilo....

Dsm do verzije 6.x.x.....ni da ni kaj se ni dalo nastavit...implementirat....gledaš forume za nazaj....miljon nekih 3rd party aplikacij ki si jih lahko naložilo in uporabljalo.....

Z Dsm 7.x.x pa same omejitve na omejitve....očitno se selijo v corporate world....home userje pa ko j....

To omejevanje me je prepričalo da ne kupim več nobenega narejenega linux serverja ampak samo še nekaj kar lahko naložiš na poljubno PC kišto in sam dodajaš in odvzemaš po potrebi!

UnRaid (slackwarez).....OpenMediaVault (debian).....ajde TrueNAS (enim je ok enim ni...meni ni)

Za Ugreen maš tukaj navodile....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
jap. recimo samo njihovi hdd je kisla poteza in takoj vidiš kam pes taco moli. Žal to postaja klasika US koorporacij. Na srečo je vsaj pri teh igračah dovolj druge dobre izbire

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
16.691
3.712
113
Jaz sem v Synology zatlačil dva WD Red Plus diska brez večjih težav. Pa sem bil že na poti Ugreen zaradi HW, ampak sem si zaradi trenutne izbire appov premislil, četudi z Ugreen dobiš več (HW) za denar.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.721
2.892
113
Jaz sem pri izbiri imel dokaj skromne zahteve. Best bang for buck, arhiviranje starih podatkov, plex server in po možnosti nadomestitev funkcionalnosti google drive. Kaj več ne rabim