Hamburger ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.485
7.427
113
Ampak veš kaj je hecno...mcdonalds ima baje sveže meso, samo sol in poper gor, pečejo pa brez olja, na električnem grilu.

In folk pravi da ni to zdravo, zakaj že?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.530
9.657
113
Ampak veš kaj je hecno...mcdonalds ima baje sveže meso, samo sol in poper gor, pečejo pa brez olja, na električnem grilu.

Gril je plinski. Popra ni. Olja se ne dodaja ker “polpetek” sam spusti mascobo. Zdej a je to naravno al je pri postopku priprave dodano olje se pa ne spomnim.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

mistique

Guru
16. jun 2009
15.540
2.965
113

Zakaj je McDonalds zdrav? Ker to sploh ni hrana, je zdrav za "gađanje neprijatelja".

Samo sol si napisal. Zdaj ne vem, a ti samo polpet poješ, ostalo pa psu daš? Koliko pa je soli na enega bigmac-a?

V resnici ti tvoji možgani pravijo: maščoba (malo, skoraj nič), sladkor (deej darjan, sej veš, da mal cukrčka pa rabiva, da lahko dvigneva gewicht)...

V kontekstu dnevnih potreb se lahko sprašujemo:
Kaj pa če je v teh pripravkih samo PREVEČ emulgatorjev, stabilizatorjev, ojačevalcev okusa, modificiranega škroba, nasičenih maščob (mogoče trans?), mnogo preveč soli, preveč sladkorja (v kruhu, omakah in polpetih)...da bi to lahko imenovali (zdrava) hrana?

Kaj pa če v teh McD zadevah skoraj da ni vlaknin, da bi rekli, da gre za zdrav obrok.

Kaj ta ultra procesirana hrana naredi tvoji trebušni slinavki, da pokrije vse špice (hiter in visok dvig) in tvoj krvni sladkor drži v mejah...kam gredo vse te količine sproščenega inzulina?

Aja, pa tu ne govorim o pijači, da ne bo pomote...

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.535
10.717
113
A to ti resno z darjanom debatiraš?
Drugače je pa zadost sam ena dokaj nedolžna zadeva velikosti frnikule, da ugotoviš da se da živet zelo dobro tudi z zelo omejenim jedilnikom.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

jezek

Guru
24. jul 2008
5.251
2.246
113
Kaj je kvaliteta...nekoč so rekli: ustavi se tam, kjer je veliko avtomobilov (ali pa kamionov :valjamse:) pred oštarijo, ker so sestavine 100% frišne, saj sproti ne folgajo...

Da se v kontekstu cvrtih in zmrznjenih/odtajanih sestavin pogovarjamo o kvalitetni hrani, se preprosto ne moremo. Jaz ne.
Po drugi strani je averzija do raznih Frankotov in ĐejBijev, v kontekstu kvalitete popolnoma nepotrebna. To so z razlogom vrhunske restavracije v smislu kakovosti sestavin (ne zaradi vseh fensi imen jedi). Ni pa to več poceni niti sprejemljivo za več kot posebne priložnosti...in...

...cena je podoben štos. Zadnjič sem v Garaži za 6 pic in p'jačke pustil cca. 100€ in 5€ napitnine. Meni se to ni zdelo drago. Sem prepričan, da je Pizza lahko precej dražja (na pamet mi pade Pops pizza).

Če bi pa te pizze doma delal, bi kakovostne sestavine predstavljale max 25% zneska. Bi pa delal ene 2-3 ure, pripravo testa, vse narezat, pečt, potem pa stroški elektrike, vode,...ker nimam urne postavke težko rečem, ampak bi bilo zagotovo drago kosilo :evil:

Tisto, kar sam pripravim je zame in tiste, ki jim postrežem najbolj hranljivo in neprecenljivo, ker je vedno ščepec ljubezni v jedi. :fredi:
A ni šcepec ljubezni navadno tudi v bureku od šipca?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.485
7.427
113
Vlaknine sploh ne pomenijo "zdrav" obrok, to je samo za drek štukat. Vitaminov in mineralov je veliko več v živalskih virih hrane.

Kruh je v big macu drugačen, kot v burgerju iz projekt burgerja? pa se slednjega hvali, mcdonalds pa graja.

Tole je iz UK slikano, verjetno so tam enaka pravila igre, kot pri nas, ker se tiče sestavin...

1764927293897.png

rapeseed olje je "problematično", ampak količina tega je zelo mala. Vsekakor je več škodljivega olja pri domači pripravi krofov, pohanega mesa, palačink, ipd...