1.) eno je cena na kvadrat. seveda je po kvadratu garsonjera bistveno dražja kot 4 sobno stanovanje. In mala hiša po kvadratu dražja kot večja. Za enega sem šla pogledat, ki ima ganz novo hišo luxus, da se reče, na m2 nekaj čez 1200€. Ampak je bajta preko 600m2 velika...
2) drugo je pa skupna vrednost, ja. Gledam jaz mojo in od sosedov. OD enega je tretjino manjša od moje, varčnosti gradnje, kot vem, se ne gleda in je njegova prej dražja, ker je 4 leta mlajša. Naša je dražja zgolj 10k€. Potem čez cesto ima pa eden, ki ima dve nepremičnini. Ena je komunalno opremljena in je 20 let stara in draga po kvadratu kot sosedova. Je malenkost manjša, dobrih 20m2. Druga zgrajena isto leto (torej pred 20 leti), ima pa 40m2 več od prve in je dražja po kvadratu od naše. Hakelc - nima ne vode, ne elektrike, ne fasade, ne nič... Denarja zmanjkalo najbrž in stoji sicer zaprta in nedokončana. Se mi zdi, da se jo kar dobro odnesla. res pa je najbrž tudi odvisno, koliko se je kdo geodetu hvalil čemu je soba namenjena.