GEN-I

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.623
1.330
113
Gledam elektro položnico in so nam dogovorjeno obračunsko moč na GEN-I zmanjšali od lanskega leta iz 5.9 na 4.8.
Ampak na portalu moj elektro imamo pa povprečje 5.6 kW.
Po kakšnem ključu to izračunajo pri GEN-I -iju, ali se ne prilagajajo temu povprečju?
V tem času smo imeli 7 x preseženo moč.
Torej bo potrebno zadevo dvigniti nazaj, da bo še malo rezerve ali pa plačevati penale :sprasujemse:
GEN-I tu ne računa ničesar in se ne drži ničesar. To določi operater omrežja in plačaš njemu,. Z omrežnino nima dobavitel (v tem primeru GEN-I) nič, razen da jo doda na svojo položnico, da ne plačuješ dveh ločenih položnic. Pri nekaterih dobaviteljih/strankah je npr. položnica le za energijo, za ostalo dobiš pa od elektra.
In ne spreminaj, dokler se ne plačuje penalov (ker če spremeniš, jih boš pa res plačeval, če presežeš).

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Robert

Guru
21. jul 2007
2.691
529
113
Tolmin
Gledam elektro položnico in so nam dogovorjeno obračunsko moč na GEN-I zmanjšali od lanskega leta iz 5.9 na 4.8.
Pri meni iz 4.6 na 3.9 ?
Mesečna poraba pa precej višja - Jan, Feb. in Mar., ko sem bil na bolniški in sem največ ogreval z klimo pa iz cca.390 na 570kWh.
Zadnji mesec pri hiši še EV in se je poraba podvojila. Dokler ne bodo zaračunavali špic ne tikam.
Ta viked bom namensko naredil eno veliko: pralni, pomivalni in še EV, pa da vidimo ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.156
7.599
113
Nic ne bo drugace. Zdele lahko vsak dan šopaš, da ti varovalke ven vrze, pa to ne vpliva na dogovorjeno moc.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.156
7.599
113
Vem, sam ne vem, ce on ve. Kot sem enkrat gor napisala, folk ne ve, da se te spice trenutno doloca samo v 4 mesecih leta in ta sprememba v bistvu ni nikakrsna sprememba za marsikoga. Se hujs pa bo, ce se zdaj to poudarja, da po novem bo 12 mesecev, se to ponotranji, potem pa do tega sploh prislo ne bo... Ker dokler ni, nikol ne ves pri teh nasih odlocevalcih. Pa se pol je treba malo pocakat, ce se ne bo nazaj vzel...