Ford Fiesta 1.4, 2012 – radio vleče 0,9 A na F21 po izvleku ključa, ugasne šele po 10 min (če avto ni zaklenjen)

robin5

Zelenc'
1. jan 2023
15
0
1
Ne, pri meni se s pritiskom tipke OFF 3 sekunde nič novega ne zgodi..Lučka v CD enoti in okrog gumba OFF ne ugasne. Tok skozi VA21 še vedno 800 mA

robin5

Zelenc'
1. jan 2023
15
0
1
Ne, pri meni se s pritiskom tipke OFF 3 sekunde nič novega ne zgodi..Lučka v CD enoti in okrog gumba OFF ne ugasne. Tok skozi VA21 še vedno 800 mA

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.518
7.389
113
Če se hoče res kaj stestirati najdi podoben letnik istega avta in zamenjaj AR za dan ali dva...

Ker so to dokaj novi avti nimam pojma, če bo direktna menjava delovala ali ne, ker je treba AR še upariti s testerjem. Kdo ve?

Sicer pa se strinjam: če problema sicer ni, ga ne išči v ARju. Če je v avtu 4 leta+ star akumulator, kupi novo Varto in nato opazuj stanje.
Tovarniški AR so zakodirani na vin vozila (nekaj takega), tako da 'iz prve' ne bo delal (to ima ponavadi preko bsi/bsm modul).

• Všeč mi je
Reactions: tony

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.139
1.070
113
poišči drugega uporabnika in naj ti preveri ali lučka ugasne.

Primer tovarniški radio, recimo eno generacijo nazaj.
Če ga ugasneš pri vžganem avtomobilu se zagotovo ne ugasne, ampak gre v recimo standby.
Bt se prekine, radio utihn. Tipka za vklop ga takoj vzbudi v normalno stanje.
Ni dolgi zagon, kot prvič.

Imaš kaj dodatno vgrajeno? inštalacijo, alarm?
Ne spomnim se kateri avto je bil, ampak priklop bluetooth inštalacije je pokvaril komunikacijo z radijem in se potem ni izklapljal ob izklopu napajanja.

tony

Guru
23. jul 2007
11.284
1.981
113
Dajmo nehati s perfekcionizmom: ali ti zaradi tega prazni akumulator? Če prideš do avta zjutraj v temi, ti lučka na ARju še vedno gori ali ne?

tony

Guru
23. jul 2007
11.284
1.981
113
Pa dobro, si vzel ven varovalko, ki je na zadnjem delu radija?
This. Nekoč pred slabimi 20 leti se mi je Sonyjev AR zaciklal na repeat modu in se ga ni dalo prestaviti v kaj drugega. Pomagala je šele odstranitev varovalke na zadnji strani AR.

(No, seveda, to sem pogruntal čez ene pol leta Dylanovega Only a pawn in their game... Prej me niti ni motilo :D)