Pozdravljeni,
Imam Ford Fiesto 1.4, letnik 2012 (evropski model, rdeč zaslon, komande na volanu z gumbom "M").
Ukvarjam se s praznjenjem akumulatorja in bi prosil za nasvet.
Simptomi:
Po izvleku ključa in z radiem, ugasnjenim s tipko OFF, radio še vedno vleče 0,90 A na varovalki F21 (15 A, avdio sistem + Bluetooth) – in to 10 minut, dokler avto ni zaklenjen.
Meritve na F21:
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio OFF: 0,90 A (10 minut)
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio ON (glasnost 5): 0,91 A
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio ON (glasnost 9): 1,2 A
· Ključ izvlečen, avto zaklenjen: pade na 0,0 A v ~10 sekundah
· F21 izvlečena: radio nima zvoka (ojačevalnik mrtev), zaslon pa še vedno kaže postaje
Kaj sem že preveril:
· Bluetooth modul ni krivec (vleče le ~100 mA)
· BCM deluje pravilno – prekine napajanje radia po 10 minutah (odklenjen) oz. takoj (zaklenjen)
· 10-minutni zamik je tovarniška funkcija (Battery Saver), ampak 0,9 A v tem času je očitno nenormalno – zdrav radio bi v pripravljenosti vlekel le nekaj mA
Moj zaključek:
Notranji ojačevalnik v radiu (ACM) ne gre v spanje. Ostane aktiven in vleče 0,9 A, tudi ko je radio "ugasnjen", dokler mu BCM ne prekine napajanja.
Moje vprašanje:
Je imel kdo drug enak problem na Fiesti Mk7? Je pomagala posodobitev softwarea na ACM/BCM/IPC, ali je bila edina rešitev zamenjava radia?
Hvala za vsak nasvet
Imam Ford Fiesto 1.4, letnik 2012 (evropski model, rdeč zaslon, komande na volanu z gumbom "M").
Ukvarjam se s praznjenjem akumulatorja in bi prosil za nasvet.
Simptomi:
Po izvleku ključa in z radiem, ugasnjenim s tipko OFF, radio še vedno vleče 0,90 A na varovalki F21 (15 A, avdio sistem + Bluetooth) – in to 10 minut, dokler avto ni zaklenjen.
Meritve na F21:
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio OFF: 0,90 A (10 minut)
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio ON (glasnost 5): 0,91 A
· Ključ izvlečen, avto odklenjen, radio ON (glasnost 9): 1,2 A
· Ključ izvlečen, avto zaklenjen: pade na 0,0 A v ~10 sekundah
· F21 izvlečena: radio nima zvoka (ojačevalnik mrtev), zaslon pa še vedno kaže postaje
Kaj sem že preveril:
· Bluetooth modul ni krivec (vleče le ~100 mA)
· BCM deluje pravilno – prekine napajanje radia po 10 minutah (odklenjen) oz. takoj (zaklenjen)
· 10-minutni zamik je tovarniška funkcija (Battery Saver), ampak 0,9 A v tem času je očitno nenormalno – zdrav radio bi v pripravljenosti vlekel le nekaj mA
Moj zaključek:
Notranji ojačevalnik v radiu (ACM) ne gre v spanje. Ostane aktiven in vleče 0,9 A, tudi ko je radio "ugasnjen", dokler mu BCM ne prekine napajanja.
Moje vprašanje:
Je imel kdo drug enak problem na Fiesti Mk7? Je pomagala posodobitev softwarea na ACM/BCM/IPC, ali je bila edina rešitev zamenjava radia?
Hvala za vsak nasvet