Evropska super liga - fuzbal

Podpiraš Super ligo?

  • DA

  • NE

  • Vseeno mi je


Rezultati so vidni samo po glasovanju.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
Juventus, AC Milan, Inter Milano, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid gredo na svoje.

čeprav redko gledam fuzbal (občasno reprezentanca ter izločilni boji CL) je tole kar udarna novica tudi zame.

https://siol.net/sportal/nogomet/uefa-superliga-2021-550377 - več tukaj

kaj mislite?
osebno mi ta liga ni ok in se mi zdi da ti ustanovitelji vidijo to ligo bolj kot zavarovanje svoje naložbe. je pa nekaj prevelikih imen zraven tako da bo to kar zanimiva saga.
upam da se nam ne zgodi kot imamo pri evropski košarki.

navijaške skupine kolikor sem videl vse po vrsti obsojajo ta dejanja, klubi bodo (in so že) zgubili ogromno navijačev.


What is a club in any case? Not the buildings or the directors or the people who are paid to represent it. It’s not the television contracts, get-out clauses, marketing departments or executive boxes. It’s the noise, the passion, the feeling of belonging, the pride in your city. It’s a small boy clambering up stadium steps for the very first time, gripping his father’s hand, gawping at that hallowed stretch of turf beneath him and, without being able to do a thing about it, falling in love. - Sir Bobby Robson
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
......

čeprav redko gledam fuzbal (občasno reprezentanca ter izločilni boji CL) je tole kar udarna novica tudi zame.
..........
Več let se tole že pripravlja - tudi jaz ne spremljam kešbala, ampak temu se enostavno nisem mogel izognit.

Sem proti - iz principa, ker fuzbal je v prvi vrsti igra (revnih) množic - redki nadpovprečno nadarjeni, sposobni in redki s srečo se pač dokopljejo do blaznih cifer zaslužkov na dan/teden/mesec/... Zame je ta vrsta fuzbala pač kešbal in pralnica denarja, vsem na očeh.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
ja govori se marsikaj a vseeno imam vsaj jaz občutek kot da je prišlo "čez noč".

danes naj bi recimo bile predstavljene spremembe CL od 2024 naprej, kjer je recimo deloval zraven tudi juve oz agnelli in baje bil z njimi zadovoljen...

glede ostalega kar si napisal se večinoma strinjam, to je tudi razlog zakaj gledam vedno manj in le še mogoče 2-3 CL tekme na leto ter kakšno od reprezentance. mogoče je še svetovno izjema v izločilnih bojih.
 
  • Všeč mi je
Reactions: McGiver

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.590
113
Meni se zdi zadeva precej logična. Zgled je kak NBA in verjetno vsa kolektivna tekmovanja v severni Ameriki na najvišji klubski ravni.
Enostavno nima smisla v isto tekmovanje vlačiti klubov, ki imajo letni ali večletni proračun kot drug klub dnevni proračun.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.215
9.454
113
kod Džej-Zija
Meni tole deluje kot gromozanski Čeferinov fail. Ravno na dan, ko bi moral predstaviti reformo Lige prvakov. Najbolj zanimivo mi je, kako ga je nategnil Agnelli. Težka frenda, a mu tip sp*zdi v novo ligo. Očitno se Čeferinova politika ni obnesla. Po drugi strani je pa pohlep velikih klubov res ogaben. Pa še svoje dolgove morajo sanirati. Ni mi jasno, kdo je investitor za to ligo. Tiste 4 milijarde ne bodo padle iz neba. In to naj bi se ponavljalo vsako leto.
 

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.468
804
113
Upam, da te klube izločijo iz državnih prvenstev (no, PL je še najbolj vprašljiva). Na vseh ravneh.
Zakaj? Zaradi dodatnega financiranja bodo imeli (še bolj) neprimerljiv položaj z ostalimi. Poleg tega je ta SL čisti nogometni imperializem - UEFA klubi naj razvijajo nogometaše, najboljše bomo kupili. Tako kot v ameriškem športu, kjer je vse ostalo bolj ali manj tekma za vozovnico v sterilni elitni biznis miljonarjev.

Najbolj žal mi je, ker sem to sezono navijal za Atletico, da pride do naslova. Plus, da bodo sedaj še dva razreda težje furali svoj image delavskega kluba navadnih ljudi.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
ja saj zadaj je precej američanov ki si na tak način hočejo zagotovit bolj finančno stabilno prihodnost.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.590
113
Profesionalni šport je posel. Ko to razumemo, je vse lažje razumljivo.
Še nikoli nisem videl v poslu, da bi se velike firme kaj posebej sekirale za majhne v isti branži in solidarnostno skrbele, da ne pocrkajo. Če pride kdo od manjših do kakega dobrega produkta, ga enostavno kupijo. Če ima kdo dobre ljudi, jih pač poskusijo zvabiti k sebi.
Mislim, da nekega realnega straha o velikem odlivu navijačev ni. V določenem trenutku so kot pri vsaki stvari pač glasnejši nasprotniki. Na koncu ima vsaka velika korporacija svoje navijače in podpornike. Kar poglejmo na alterju v avtomobilistični forum.
Tisti, ki nogomet dejansko gledajo, ob tem uživajo in so to pripravljeni plačati, pa bodo dobili čez celotno sezono tekme enakovrednih klubov. Tega pač sedaj ni.
 
  • Haha
Reactions: jonny77

mr_

Guru
20. sep 2007
8.885
2.355
113
Ameriški sistem franšiznih tekmovanj se je razvijal stoletje. Vrzimo miljarde in bo isto v Evropi, po mojem ne bo šlo.
 

Vadim

Guru
2. jul 2020
3.838
4.951
113
Ni mi jasno, kdo je investitor za to ligo.

Povsem verjetno, da kdo iz Kitajske.

Na koncu se nič ne spremeni, na koncu sezone so vedno igrale ene in iste skupine med seboj z kakšnim presenečenjem vmes. Od tega presenečenja pa so za naslednjo sezono pokupile večje ribe par igralcev in trenerja. Isto se dogaja na nivoju državnih lig.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
17.915
9.059
113
39
MB
Povsem verjetno, da kdo iz Kitajske.

Na koncu se nič ne spremeni, na koncu sezone so vedno igrale ene in iste skupine med seboj z kakšnim presenečenjem vmes. Od tega presenečenja pa so za naslednjo sezono pokupile večje ribe par igralcev in trenerja. Isto se dogaja na nivoju državnih lig.

usa.

Ze zdaj je tecno ko je vsako leto 7 el classicov, kaj sele vsak teden iste tekme
 
I

Izbrisan uporabnik 474

No, malo več postaja znano... Investitor v Sl je JP Morgan, ameriška investicijska banka. precej navijačev klubov je besnih in se počutijo izdane, Predvsem Chelsea, Liverpool (you'll never walk alone my ass), MU... besnijo nad odločitvijo svojih klubov. Agnelli, osebni Čeferinov prijatelj, ki je še en mesec nazaj razlagal, da so absolutno proti takšnemu sistemu, da nikoli in nikdar ne bi podprl takšne lige itd. Od danes naprej eden izmed podpredsednikov Super Lige... Številni funkcionarji so zadnje mesece sodelovali pri prenovi CL in prisilili Čeferina, da je bolj zaprl CL v korist velikim klubom, taisti ljudje so čez noč obrnili ploščo...

Sicer sem proti Super Ligi, razumem da so nekateri klubi šli v ta projekt tudi zaradi svojih ogromnih dolgov (Barca prdvsem, tudi da zadrži Lessija), ampak na kakšen način so to speljali, pa je izrazito svinjski... Me prav zanima, kako se bo razvilo. Predvsem, kako lojalna bo FIFA UEFI
 
  • Všeč mi je
Reactions: mosseero

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
22.781
1.460
113
42
Navijači bodo šli. Sploh Angleški.
Kako se Angleški klubi ne zavedajo tega mi ni jasno.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
17.915
9.059
113
39
MB
Bunijo se ultrasi, ki pa so zadnjih 10 let itak v manjsini, se jih je aktivno odganjalo in kastriralo.

Tak da za vecino se jim ni treba bat.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
8.154
4.482
113
sicer ni to posledica LE čeferina ker se je govorilo že prej je pa prej rezultat te velesposobnosti kakršno mu nekateri pripisujejo. tako v domači zvezi kot sedaj očitno uefi.

še tole glede čeferina: včeraj je govoril o dialogu pa brez ustrahovanja in groženj. da vidimo kako sedaj to zanj velja. o 60 miljardni tožbi sem že nekaj videl.
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.015
4.933
113
Nuku`Alofa

Bolj sem ciljal na dejstvo, da nekateri, ki so ga izvolili, sedaj ne bodo zadovoljni z ustanovitvijo superlige in bodo morda zahtevali njegov odstop.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.148
4.590
113
Dvomim, da so ti, ki ustanavljajo superligo po kisli župi priplavali. UEFA pa tudi ni.
Če bo interes, se bo dalo najti kompromis, da bodo eni več pobrali, drugi pa malo manj. Če ne bo interesa, bodo eni postali neka "vaška stvar" z drugorazrednimi igralci, trenerji in zaslužki. Še zmeraj pa ne bodo reveži.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
22.781
1.460
113
42
Dej no kaj ma pa Čeferin tukaj. Sramota je kaj se grejo razni Perezi in podobna mafija Ameriška. Se hočejo na svoje Nej grejo. Nej sprejmejo pol posledice.

Mourinho je dobil brco ker ni hotel trenirat nogometašev danes.