EVJ KABELSKI TV

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.276
1
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Pred enim tednom smo si v Medvodah naročili kabelsko TV od EVJ ELEKTROPROM MEDVODE.

Pred naročilom kabelske sem se zelo dobro informiral pri njihovih tehnikih, kako je s sliko in so mi zatrjevali, da je odlična. Pa tudi sodelavec, kateri ima tudi EVJ ima same pohvale.

Sedaj si pa lahko na spodnjem posnetku ogledate, kakšna je dejansko slika na TV (LCD) kupjena pred 1 tednom in pol.

VIDEO


Več krat sem že klical njihove tehnika, da mi popravijo ker take slike jaz ne morem gledat (in verjamem, da tudi večina ne). No danes si prišli (zelo pohvalno, saj sem jih včeraj poklical) in mi niso ničesar popravili, ker se ne da!


In tako sliko naj jaz plačujem? 15 eurov/mesec za 80 kanalov, od tega jih je 2/3 takih?

Povedali so mi celo to, da je očitno z TV nekaj narobe. A res? Ja če bi bilo z samo TV nekaj narobe bi pri vseh kanalih bila takšna slika, kar pa ni. Nekateri kanali so zelo lepi in čisti, brez kock in zatikanja.

Naj jim res verjamem, da je TV kriv? Ker s signalom je vse o.k. ga je 70db (tako so mi rekli) in ne morejo ničesar več narediti.

Še ena zadeva - prek njih sem vzel še internet 10/1, kateri pa špila v nulo! Res odličen internet (mislim, da je od tuštelekoma). vezal sem se za 24 mesecev in sedaj, če bom prekinil (zaradi obupne slike) bom mogu plačat še kazen??

Kej je tu pravica?

Ali lahko prekinem sveže sklenjeno razmerje v določenem začetnem obdobju brez kazni, saj mi ne ponujajo solidne slike?
Kako je s tem po zakonu?
 
Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Gre to za digitalni signal ali analogno sliko ? Jaz na sliki vidim digitalne artefakte, ki so posledica napak v streamu. Ce iams DVB-C, potem naj pridejo in porihtajo kabel do tvojega stanovanja tako, da bo delalo normalno. Ce imas samo analogno programsko shemo in vidis kar naprej take stvari, potem je problem pri njih oziroma pri tistem od kogarkoli pac dobivajo vsebino (Telemach ?).
 

Company

Pripravnik
7. okt 2007
779
5
18
To, kar je na posnetku, je res zanič. Pa ne bi probal za vsak slučaj še s kakšnim drugim TV aparatom? Samo zato, da je preverjeno, da je TV v redu. Kar se tiče pa odpovedi:
Pred časom sem imel težave tudi jaz, sicer z internetom, ne s TV signalom. Prve 4 mesece po priklopu je bilo v redu, kasneje pa se je pojavljal lag, povezava je padala, ... Serviserji so redno viseli pri meni, seveda so trdili, da "pri njih je vse v redu". Počasi sem jih začel pisno obveščati, kakšen problem imajo. Najprej kot prijava napake, čez dva tedna sem napisal, da jim dam še 14 dni časa pred odpovedjo naročniškega razmerja, no, po nadaljnjih 14 dnevih pa sem poslal odpoved. Torej, prekinil sem razmerje, čeprav sem bil pogodbeno vezan za 24 mesecev. Ker pa je bila zadeva dokumentirana, ni bilo nobenega govora o pogodbeni kazni, mesec po izklopu so prišli po opremo in s tem je bila zadeva končana.
Torej, tudi take stvari se da odpovedati. Teži po telefonu, emailu in, ko se odločiš, da je dovolj, pošlji reklamacijo pisno, postavljaj jim razumne roke za popravilo, pa bo.

LP!
 

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.837
6
38
ti si vezan pri tuštelekomu in ne pri evj. Drugače pa nekaj je narobe z digitalnim signalom. Pri starih starših imajo isto EVJ in dela evj digitalna kabelska normalno.
Da bi bil televizor pokvarjen, je težko verjet.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
5.020
535
113
EU
Za vsak slučaj je pametno preveriti kable do televizorja.
Konektorje, vtikače.
Je sredinska žila koaksijalca dobro pritrjena v vtikaču..in podobno.
 

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.276
1
38
Izola, Medvode, Ljubljana
To na posnetku je digitalni signal od slo1, ampak tudi če dam na analognega slo1 je isto! morda celo več tega....

jutri bom popenil na tistega prijaznega šefa pri evj v medvodah....kar nekaj res!

danes ko so prišli so samo zmerili signal in to je vse in sta bila oba (namreč 2 sta prišla) sta bila oba modro tiho - češ moralo bi delat! pa jim je cimer pokazal kako sliko imamo. in sta kar odšla brez da bi popravila...

in ne, nimam drugega tvja doma in ga tudi od sosedov ne bom sposojal (tako kot so mi sami svetovali) ker je to sramotno, da tako veliko podjetje nima nekega dvb-c sprejemnika pri sebi in bi stestirali kar sami.
 

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.276
1
38
Izola, Medvode, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Za vsak slučaj je pametno preveriti kable do televizorja.
Konektorje, vtikače.
Je sredinska žila koaksijalca dobro pritrjena v vtikaču..in podobno.
Oni so kao "vse" preverili in bi moralo špilat brez težav...ne najdej pa vzroka zakaj je taka slika..
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zadeva je zelo peprosta: tebe ne zanima ali "pri njih" vse stima in koliko je signala, ce se ne da normalno gledati TV. Oni ti morajo zagotoviti, da do stanovanja pride v redu signal, torej naj prinesejo skatlo, s katero bodo pokazali, da je tam vse OK. Ce ni, naj popravijo. Od tam naprej je pa kabel tvoj problem, torej ce imas po stanovanju potegnjen en star in prezvecen wannabe RG-179/U, ki teflona ni nikoli od blizu videl ()tako cudo imam jaz
) z zmahanimi konektorji oz. vticnicami, je pa stvar na tebi, da to uredis.

Ali si povsem preprican da res vidis na analogni shemi enake kvadratke rozaste barve (in vseh ostalih barv ...) kot na digitalni ?
 

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
597
1
18
Pri meni je na digitalni pri EVJ slika super, očitna razlika če preklopim nazaj na analogno. Druga zgodba pa je to da je programska shemna na digitalni obupna ...
 

CLIO15

Guru
1. nov 2007
6.905
532
113
Ni pa nujno , pomoje tukaj tuner od TV štrika, ker T2 ali pa amis ne moreš primerjat, ker tam njihovi STB signal šibajo na Scart ali pa Hdmi in Tuner od TV ni aktiven.

Probaj še TV preko sobne Antene DVB-T pa boš videl če tam isto dela ali ne.
 

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.837
6
38
pa zakaj nisi vzel od t2 TV? Al nimaš možnosti?
Imamo T2 TV pri drugi bajti in dela super, brez kockic.

Ker EVJ digitalna kabelska je poraz. EPG ne dela, programov je samo 29, pa dost jih je čist brezveznih (neki kitajski in podobno FTA sranje iz satelita).