Enoročna pipa Armal

casar

Zelenc'
5. apr 2021
11
7
3
Hotel sem razstaviti enoročno pipo za umivalnik Armal. Najprej snel ročico, nato odvil okrasni/zaščitni obroč pod njim. Pričakoval sem veliko matico, ki bi jo odvil, da bi prišel do kartuše. No, namesto matice me je pričakalo tole na sliki.

Kako se ta reč odvije? Je potrebno kakšno posebno orodje? Na zgornji, manjši navoj drugače pride privit tisti okrasni/zaščitni obroč.

Aleš

Priponke

• 1000013056.jpg
    1000013056.jpg
    486,5 KB · Ogledi: 44

casar

Zelenc'
5. apr 2021
11
7
3
Saj vidiš, kje sta dve zarezi. Ja, rabiš namensko orodje, da to odviješ. Nekaj podobnega kot ključ, s katerim na fleksarci snameš šajbo.
Tega me je bilo strah. No, tisti ključ pri fleksu je vsaj kvazi standarden, saj imajo vsi enakega (ali ga nimajo?). Pa dobiš ga zraven pri fleksu. Vsaj jaz sem ga dobil pri tistem edinem fleksu, ki sem ga kupil doslej v življenju.

Pri pipi ključa vsekakor ni bilo zraven. A ima več proizvajalcev enakega ali je to (bila) Armalova posebnost? Kje se dobi tak ključ?

Kako se boš lotil kamna?
Glede kamna sem razmišljal, da bi celo pipo za kak dan potopil v kis. Ampak najprej moram ugotoviti ali se s tem sploh splača ukvarjati. Kartuša namreč prosi mazanje in če ne bom uspel priti do nje ter bo pipa romala v smeti, se s kamnom nima smisla ukvarjati.

Aleš

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
398
4
18
Kamna se moraš vedno lotiti s solno kislino, najbolj učinkovito. Seveda pa obvezno ustrezne rokavice, pa solno še dodatno razredčit, ker je drugače premočna.
Kupiš jo pa v Bauhausu recimo, mislim da je 20%. Rabiš pa samo ene 3%, da ni preveč agresivno.

casar

Zelenc'
5. apr 2021
11
7
3
Kamna se moraš vedno lotiti s solno kislino, najbolj učinkovito. Seveda pa obvezno ustrezne rokavice, pa solno še dodatno razredčit, ker je drugače premočna.
Kupiš jo pa v Bauhausu recimo, mislim da je 20%. Rabiš pa samo ene 3%, da ni preveč agresivno.
Eh, za kamen je solna kislina že odlična, za pipo pa žal uničujoča. Ne bom sicer trdil, da z dovolj razredčeno morda ne bi šlo skozi, ampak jaz tega ne bom eksperimentiral.

Solna kislina je za kamen na kakem porcelanu, steklu in podobnem. Recimo na WC školjki. Ne pa na pipi.

Aleš