Nikjer ne demantiram tvojega pisanja. Dedec, tvoje videnje mojega pisanja je konfliktno. Kaj naj zdaj?
Gasilce omenjam, ker jih je mnogo več od nekega odločevalca, ki daje komando, in morda imamo kakšnega na forumu, ki bi znal povedati, (a) če so kdaj dobili navodilo, da naj nehajo prožiti preizkusi siren in (b) če je kdo lahko potrdi mojo hipotezo, da so konci v SLO, kjer siren ne prožijo vsak mesec in (c) razloži zakaj ne.
In še, pardon my french, laiku, ki ne dela v tej veji družbe se zdi, da je daleč največ siren, vsaj na podeželju, od koder sem, našravfanih na domovih GDjev, in jih morajo ti presneti gasilci vsaj občasno tudi vzdrževati, in morda kaj vejo o tem, kaj se z njimi počne.
Kar me je zanimalo, je bilo, zakaj sirene ne slišim vsak mesec. Pa sem dobil, večinoma, le kup nakladanja:
-ne prožijo gasilci, debil R/Imtosexyforthisparty
-ne znaš brati, debil
-hahahaha, ker debil, ej
-ne znaš gledati na koledar, debil^2
-niti Slovenec nisi, ker noben Slovenec ne bi pisal kaj takega, debil
-imaš na bajti trislojna okna? (korektna replika... imam, ampak šele ene 8 let, pojav manjkajoče sirene pa traja dlje)
-tudi pri nas siren dolgo niso testirali (korektna replika)
-sirene prožijo z mobilnim signalom (nerelevantna replika)
-sirene testirajo neslišno (pojma nima, če me nekdo heca. Ajde, verjamem. Ampak, spet, ni relevantno za moje vprašanje.)