Državni spam in širjenje panike

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.348
3.874
113
Sem šel pogledat in hudič še ostane v zgodovini nujnih sporočil.

In tak zgleda to, pa telefon se dere ko hudič.

Poglej priponko 99524
Nekaj podobnega meni priletelo na telefon (že) pred dvema letoma na AC Nürnberg-München, naj upočasnimo in vozimo skrajno desno, ker nekdo vozi v nasprotno smer.
Sem za vsak slučaj šel na prvem počivališču ven in počakaj, da je idiot padel mimo.
Uporabna zadeva.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.814
7.505
113
si-alarm.png

Datum je določen. SI-ALARM potisni test bo v soboto, 27. septembra opoldne. Sporočilo bo nivoja 1, ki ga ni možno izklopiti. Za naprej pa:

Sporočila bo na mobilne telefone pošiljal URSZR. O stopnji nujnosti, vsebini sporočila, geografskem območju prejemanja sporočil in trajanju oziroma ponavljanju sporočil odločajo:
  • Vlada Republike Slovenije,
  • minister, pristojen za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
  • župan občine prizadetega območja,
  • državni, regijski ali občinski poveljnik Civilne zaščite (CZ) ali njegovi namestniki,
  • generalni direktor URSZR ali njegov namestnik,
  • predstojniki izpostav URSZR,
  • predstojnik občinske službe, pristojen za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami (VPNDN),
  • vodje intervencij,
  • druge osebe po pooblastilu vlade ali župana.

22. jul 2007
14.290
2.171
113
125
Poglej priponko 100685

Datum je določen. SI-ALARM potisni test bo v soboto, 27. septembra opoldne. Sporočilo bo nivoja 1, ki ga ni možno izklopiti. Za naprej pa:

Sporočila bo na mobilne telefone pošiljal URSZR. O stopnji nujnosti, vsebini sporočila, geografskem območju prejemanja sporočil in trajanju oziroma ponavljanju sporočil odločajo:
  • Vlada Republike Slovenije,
  • minister, pristojen za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami,
  • župan občine prizadetega območja,
  • državni, regijski ali občinski poveljnik Civilne zaščite (CZ) ali njegovi namestniki,
  • generalni direktor URSZR ali njegov namestnik,
  • predstojniki izpostav URSZR,
  • predstojnik občinske službe, pristojen za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami (VPNDN),
  • vodje intervencij,
  • druge osebe po pooblastilu vlade ali župana.
Da bi pa se kdo spomnil, da to naredijo 1.soboto v mesecu, ko se testirajo sirene, je pa že prevelik umski napor.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.958
642
113
43
povsod malo
Menda se te vrste obvestil (nivo nevarnosti 1) ne da izklopiti (lahko pa se o izgubljenih otrocih). Jaz bom vse pustil vklopljeno, morda pa mi kdaj reši življenje.

Še vedno pa upam, da se Golob dogovori z zaposlenimi na 112 in dobimo nazaj stran sos112.si.
Nivo 1 je enak sireni javnega alarmiranja (ta ki se testira prvo soboto v mesecu ob 12h).
Ob avgustovskih poplavah jih veliko ni slišalo ker nova okna tako dobri zvočno tesnijo in ta alarm na telefonih bo dopolnjeval sireno da bodo res skoraj vsi slišali.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.958
642
113
43
povsod malo
Jaz sem takrat sireno sicer slišal, ampak pri hudiču se mi sanjalo ni kaj naj naredim. SMS z vsebino "Tam pa tam ta pa ta reka začenja poplavljat" je seveda 100x boljša rešitev. Ne vem zakaj tolk hejta proti temu.
No tudi to. Npr na Koroški Beli kjer je ogroženih par tisoč ljudi zaradi plazu jih veliko ni slišalo sirene, ko so senzorji zaznali resnični premik plazu. Prve informacije so dobili preko firbec fona in fb.

• Všeč mi je
Reactions: Janez_Krajnski