Domena, gostovanje, spletna stran

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.879
7.321
113
## Korak 4: Dostop do PocketBase
1. Počakajte nekaj minut, da se DNS spremembe razširijo (lahko traje do 24 ur, običajno 1-2 uri)
2. Odprite brskalnik in pojdite na: `https://tvoja-domena.si/_/`
3. Prijavite se s svojimi poverilnicami, ki ste jih nastavili pri namestitvi PocketBase

zdaj sem tu, ampak mi kaže UPS, 404: stran ne obstaja. to je to, ko moram malo počakati, najbrž...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.879
7.321
113
## Korak 1: Urejanje Caddyfile
1. Odpri terminal in poveži se na svoj VPS preko SSH
2. Uredi Caddyfile z ukazom: `sudo nano /etc/caddy/Caddyfile`
3. Zamenjaj vsebino z:
```
tvoja-domena.si {
reverse_proxy :8090
}
```
(pri čemer `tvoja-domena.si` zamenjaj s svojo dejansko domeno, npr. `alter.si`)

## Opombe:
- Če imate težave, preverite:
- Ali je vaš VPS IP pravilen v DNS zapisih
- Ali Caddy teče (`sudo systemctl status caddy`)
- Ali je varnostna skupina (firewall) na DigitalOcean dovoljuje promet na vratih 80 in 443
- V Neoserv cPanelu ne spreminjajte "DNS strežnikov", če že uporabljate njihove strežnike

Ali bi morala v prvi vrstici pustiti :80, torej da bi se glasilo:
moja-domena.si:80

zdaj sem popravila na zgolj moja-domena.si

Ker meni to ne dela še zmeraj ne. Sem na novo naredila nov droplet in vse od štarta, če bi slučajno vmes kaj narobe. Vse je šlo gladko, samo dela ne :sprasujemse:
Pa v neoserv sem vpisala ipv4 naslov. Imam še možnost Private IP in pa že zaprosim, ipv6 in reserved IP.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.537
2.290
113
Emona / Carnium
Najbolje, da pišeš na Neoserv, če še nisi. Ti bodo rešili ali pa te vsaj usmerili, ker imajo vse podatke o zapisih domene in lahko diagnosticirajo, kje je problem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.879
7.321
113
Sem... Ze pred dnevi in so pogledali in rekli, da so nekaj popravili in kaj tocno. In da naj se vrnem, ce ne bo. S tega konca, ce je v tem problem, bomo nedvomno resili. Jaz se pa zdaj ukvarjam na drugem koncu, ce sem tam kje kaj narobe.