Dober odvetnik za dedno pravo?

Oakey

Majstr
3. feb 2016
950
544
93
Iščem dobrega odvetnika za dedno pravo, v prvi vrsti za to, da mi bo svetoval in sestavil dobro oporoko ter jo po potrebi kasneje tudi zagovarjal na sodišču.

Kako naj najdem dobrega odvetnika za to področje? Ker dejansko vsak odvetnik pokriva tudi to področje, jaz pa iščem nekoga, ki je res dober in iznajdljiv.

Iščem ga nekje na področju Gorenjske in osrednje Slovenije.

sad

Guru
24. avg 2007
22.049
10.758
113
Malo off vprašanje: kaj ima za zagovarjati, če je oporoka ustrezno sestavljena?
Če pa je tisti, ki oporoko podpisuje v zelo slabem (neprištevnem) stanju, bo pa itak potencialni problem, ne glede na to, kdo oporoko sestavi.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
950
544
93
A zakaj? Zato ker obstajajo specifike okoli dedovanja in nujni deleži odpadejo kot jesensko listje v primeru obstoja pogodbe o preužitku. Z drugimi besedami, pogodba o preužitku je nad nujnimi deleži. Ker nujni delež od 0 eur = 0 eur.

Da pa ni nobenih dvomov, poleg tega pa da bi odvetnik svetoval še glede neke druge podobne zadeve iščem takega strokovnjaka, ki bo vedel kaj govori in znal svetovati kako pravno zapeljati zadevo, ter bo po potrebi tudi zastopal na sodišču.

Zdaj pa če se lahko vrnemo na temo.... mene zanima konkretno katerega odvetnika svetujete?

sad

Guru
24. avg 2007
22.049
10.758
113
A zakaj? Zato ker obstajajo specifike okoli dedovanja in nujni deleži odpadejo kot jesensko listje v primeru obstoja pogodbe o preužitku. Z drugimi besedami, pogodba o preužitku je nad nujnimi deleži. Ker nujni delež od 0 eur = 0 eur.

Da pa ni nobenih dvomov, poleg tega pa da bi odvetnik svetoval še glede neke druge podobne zadeve iščem takega strokovnjaka, ki bo vedel kaj govori in znal svetovati kako pravno zapeljati zadevo, ter bo po potrebi tudi zastopal na sodišču.

Zdaj pa če se lahko vrnemo na temo.... mene zanima konkretno katerega odvetnika svetujete?
Hm, torej potrebuješ nekoga, ki ti napiše pogodbo o preužitku in ne oporoke? Ali oseba že ima pogodbo o preužitku in bi ti to rad zbombardiral?

Oakey

Majstr
3. feb 2016
950
544
93
Potrebujem nekoga ki bo napisal oboje, oporoko kot tudi pogodbo. Poznaš koga ali samo smetiš?