Deska za straniščno školjko

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Pred dnevi sem se sprehajal po eni večjih trgovin in opazim deske za straniščno školjko. A glej zlomka - razdalja med tistimi luknjami (kjer se deska pritrdi na školjko) je precej različna. Takšne, kot sem jo nameril doma, pa sploh ni, čeprav školjka deluje povsem običajno.
Pri nekaterih je razlika med luknjama 15, pri drugih 16, pri tretjih 16,5 cm. Kar očitna razlika. Potem moraš seveda še upoštevati obliko "velike luknje", da se deska pravilno prilega. Za enkrat nisem našel. Je kdo v zadnjem času kupoval kaj podobnega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
tvoje luknje na wc imajo premer 2 cm....sam šravf pa je debel (verjetno) okoli 8 mm...torej krat 2...pa je precej prostora za različne riti
evil.gif

sicer pa...kupi tako ki ti je všeč, takoj sprobaj..če ni nesi nazaj zamenjat.

Bolj je problem če je sama školjka rahlo čudne oblike (npr. kvadrataste) pote težko najdeš zamenjavo razen če ne poiščeš res dotičnega proizvajalca (npr- Dolomite), pa točno tisti model školjke (Kar pa zna biti po kakih 20 letih rahlo problem).

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kot so ti že povedali imajo ponavadi že sami vijaki veliko možnosti nastavitev, ponavadi nimajo navoja v sredini, ampak so ekscentrični (al kako se že reče :)). Tako da lahko z vrtenjem samega vijaka kompenziraš razliko v luknjah.

Doma imamo tri različne školjke z različnimi tipi vijakov, pa se vsake da nekako zavrtet da se spreminjajo širine lukenj.

LP

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Pa ne šparaj na pokrovu. Malo denarja malo glazbe je tu še kako izrazito načelo.

Deska, ki ima pvc vijake, oz. je kar sama vsa iz plastike (tiste ta poceni) ne bo zdržala niti 1 dan.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Točno tako samo pvc deske ne kupit, tiste imajo ponavadi tečaje plastične in dolgo ne drži. Kupiti je potrebno leseno, ki pa je prevlečena z pvc. Cena je od 20€ naprej. Imajo pa te kovinske tečaje in tudi kovinske vijake, ki se dajo zamikati in pašejo tako na večino školjk.

sass

Guru
1. sep 2007
5.199
845
113
če boš kupil desko, ki ima priložene plastične matice, obvezno pojdi kupit še ustrezne kovinske matice. jaz sem zadnjič menjal desko. školjka ima malo večje luknje in ko sem tiste plastične matice malo preveč zategnil, sem uničil navoj in zdaj pokrov veselo pleše levo in desno
frown-1.gif

jeb*** poceni robo, zdaj bom moral pomeriti vijake in se en dan zapeljati do bauhausa po kovinske matice in podložke

sugardaddy

Ranjen'c
21. sep 2007
290
0
16
124

Bom kar tle vprašal, a že obstojajo kakšne univerzalne deske z tistimi amortizerji, ki omogočajo da desko samo spustiš, sam amortizer pa jo počasi spusti na školjko.Enako je z pokrovom.
Pred letom so obstojale samo za Vileroy&boch školjke, cena pa je bila astronomska, tam okrog 65000 sit.

lp

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Ja videl sem jo v bauhas za 30€. Kot so že drugi povedali, ne kupit plastične, meni se je ena za 24€ polomila, sedaj pa plastificarn les in kovina odlično držita.(pa je bila 20€)