DARS zavarovanje odgovornosti - razbito vetrobransko steklo na AC

Corvette

Majstr
6. nov 2008
540
454
63
Pri vključevanju na AC je izpod spredaj vozečega vozila v vetrobransko steklo priletel kamen in ga razbil (20 cm dolga razpoka). Za vozilom smo nato peljali, dokler ni voznik parkiral, zatem smo po nasvetu zavarovalnice poklicali policijo, da je naredila zapisnik o škodi, poslikala škodo in izpolnila izjave s podatki. Kamen ni padel z vozila, tako da je jasno, da voznik ni kriv oz. ga na vozišču ni mogel videti. Dogodek je posnet na dashcamu, kjer se razločno sliši močan pok, ni pa razpoka v vidnem polju kamere.

Žal stekla niso več zavarovana. Kakšne so možnosti, da npr. DARS to krije z naslova zavarovanja odgovornosti? Predvidevam, da moja oz. voznikova zavarovalnica nimata nič s tem.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.648
2.496
113
Jaz sem imel identično zgodbo s tem, da nisem peljal za avtom, ker sem vedel, da ne bom z njim nič rešil. Plačal vetrobransko iz svojega žepa. Je bilo pa precej ceneje od tega kar bi plačala zavarovalnica za "ponaredek". Dars se menda zgovarja, da pregledujejo cesto 2x dnevno in je to dovolj, čeprav je sodišče že enkrat odločilo da ni. S tem da je šlo tam za skalo. Za kamen tudi pregled ceste nič ne koristi.

Kolegu je kamen priletel v šipo, ko so darsovi delavci kosili med pasovoma in se je komaj zmenil, da so krili. Mu je pa delovodja rekel, da se jim bolj splača kakšno škodo plačati iz žepa kot bolj zaščititi prostor ali kositi izven delovnega časa, ko je manj prometa.

• Wow
Reactions: Corvette

Corvette

Majstr
6. nov 2008
540
454
63
Huh, zanimivo. Hvala za odgovor.
Plačal vetrobransko iz svojega žepa. Je bilo pa precej ceneje od tega kar bi plačala zavarovalnica za "ponaredek".
Kam si pa šel na menjavo oz. katero si vgradil? Pred nekaj leti sem imel na uradnem menjavo in je bila že takrat cena ~750 €. Za šipe pa delni kasko ~45 €, zdaj je pa še stotaka zraven...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.648
2.496
113
Novomat Koper, vgradil sem kopijo identično originalu (menda pride iz iste tovarne). Carglass je bil precej dražji. Sem bil zadovoljen. Je pa imel avto tudi kamero.

saint gobain .007G-AKU-S VS+aku+senzor /OA/

• Ljubezen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.673
13.568
113
kod Džej-Zija
Se strinjam s Hondi-jem. Na subaruju mi je kamen razbil sprednjo šipo. Šel k Roglju, vprašali, ali na zavarovalnico ali iz žepa. Za "iz žepa" sem takoj dobil 40 % off. Za ogrevano sprednjo šipo sem takrat plačal 280 €, Saint Gobain.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.041
13.326
113
jap, zavarovalnice se olupi, ti pa potem končne stranke.. zato pa je počasi delni za stekla, že v 2 letih enak kot če greš menjat na lastno pest. Znoriš.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
540
454
63
Fantje, najlepša hvala za pomoč in nasvete glede ponudnikov, glede na pridobljene ponudbe bom precej mirneje spal :) Dejansko ni več računice z delnim kaskom za stekla, ker če je bilo še pred ~10 leti to v mojem primeru 48 €, je sedaj ~140 €. Zavarovalnica Triglav.

Menjava stekla (neogrevano, s senzorjem za dež) pa je komplet strošek z montažo:
- 250 € kitajsko steklo
- 340 € Pilkington
- 430 € EU steklo

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.238
4.278
113
Se vse strinjam RAZEN, če se ti zgodi kot moji ženi, da je v enem letu fasala 3X kamen, dvakrat smo zamenjali, drugič cca 2 tedna po popravilu, tretjič pa smo pustili, ker je bilo na črnem robu in ni počilo dalje.

• Všeč mi je