Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

jest5

Guru
18. avg 2007
26.486
-8.909
113
Dotični osebek nekaj nabluzi(sicer takoj v naslednjem sporočilu napiše pravilno, samo to nabijalček spregleda)
Discussion: The statement above can be misleading. I understood the certificate is valid 180+90 days = 270 days or 9 months in total. Thus a discussion arose as to what length the booster extends the time frame. 90, 180 oder 270 days? What's your take on it?

Forumsko nabijalo jasno hitro deli neverjetno novico :evil: :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Matey

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Štrukelj: "Ena prebolevnost je enaka enemu cepljenju, res pa je, da se administrativno zapis o prebolevnosti sedaj zmanjšuje na 9 mesecev, kar pomeni, da tudi, če smo preboleli Covid-19 in je bilo to uradno zabeleženo, se bomo morali po 9 mesecih ponovno cepiti (poživitveni odmerek)."

Kaj to pomeni, da bodo vendarle podaljšali, da s prebolevnostjo izpolnjujemo PCT 9 mesecev? Ker pač pravi, da se bomo "morali" cepiti ponovno po 9 mesecih - do sedaj je bilo 6.

Po poživitvenem odmerku bo mogoče prišlo do rahlega vnetnega procesa, je pojasnil Štrukelj, "zato lahko za nekaj dni po cepljenju s poživitvenim odmerkom pričakujemo rahlo poslabšanje vnetnih bolezni, a to hitro mine".
Kaj je želel povedati s tem, da se nekaj dni po cepljenju s poživitvenim odmerkom pričakuje rahlo poslabšanje vnetnih bolezni? Poznam(o) malo morje vnetnih bolezni, od tistih "manj nevarnih" do precej resnih...osebno npr. nimam kroničnih vnetnih bolezni, poznam ljudi, ki jih imajo (funkcionirajo sicer normalno v vsakdanjem življenju), zelo verjetno pa je večina ali pa vsaj mnogi od nas, ki nismo "zelo mladi" imelo kakšno vnetje v nekem obdobju svojega življenja...

VIR: https://www.zurnal24.si/zdravje/str...-prebolevnost-je-enaka-enemu-cepljenju-378508

Aja, pa ta ki piše kot "leonardo" pod komentarji na novico, nisem jaz, slučajno se je "poklopilo" da nekdo piše z mojim nickom, samo v obratni smeri "od nazaj do naprej":aplauz::zmaga: lp

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Šteje kdo, na koliko mesecev vedno znova potegnejo na plano lockdownarja Trampuža ?

Par dni nazaj je bil na hrt.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.602
955
113
Ajde znalci, dajte mi nekaj povedat. Covidna potrdila bodo omejena na 270 dni - za 2x cepljen Pfizer/Moderna/AZ ali 1x cepljen Janssen ali 1x cepljen prebolevnik. Če prav razumem, s poživitvenim odmerkom dobiš spet neomejen rok (ki bo verjetno nekoč spet omejen.......) . Kako je recimo pri prebolevniku, ki je bil 2x cepljen? A ima prav tako omejeno na 270 dni ali je na istem kot tisti s poživitvenim odmerkom?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Avstrija ustanavlja svoje rjavosrajčnike

Austria is looking for people to control those who refuse to be vaccinated

Österreich sucht Leute, die Impf-Verweigerer kontrollieren (17:34)

V prvotni verziji je pisalo (12:58)
Österreich sucht Angestellte, die Impf-Verweigerer jagen

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Pct inšpektor, papir vzorec

FHI-euPXMAIdGxZ.jpg