Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

guardy

Guru
3. avg 2007
8.560
1.145
113
Obišči stran
Misliš rečt : Cepljenim se jebe ta distanco, za ukrepe, cepljeni skorajda en po drugem.....

Ker notri so bili sami cepljeni, necepljeni tja ne smejo. Mogoče je bil vmes še kak ki je za v gostilno plačal še testiranje - tisti test iz službe ne velja, pa kak prebolel, ampak teh, ki so zboleli od maja do danes ni veliko - nevarni pa tudi niso.

Ne vem od kod ti ideja, da tisti, ki so najbolj proti ukrepom, bone že zapravili? Vsekakor pa so tisti brez pct-ja imeli manj šans, da bi jih zapravili, ker pogoj pct velja v hotelih že kar dolgo.
Od kje mi ideja? Imam par takih v žlahti, pa precej tudi na šihtu.

BTW: PCT ne preverja noben. Pa tudi ko ga, ima folk na telefonu potrdila od žlahte, kolegov,...

Vprašaj Andya, če jih je recimo zapravil :p

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.999
-5.224
113
Od kje mi ideja? Imam par takih v žlahti, pa precej tudi na šihtu.

BTW: PCT ne preverja noben. Pa tudi ko ga, ima folk na telefonu potrdila od žlahte, kolegov,...

Vprašaj Andya, če jih je recimo zapravil :p
Js imam med kolegi takšne, ki so bone zapravili in takšne ki niso, težko bi ocenil, če je katerih več.
Sam pa obeh bonov še nisem pokoristil.

V hotelu se s tujimi papirji še najtežje švercaš, ker moraš zraven še osebno pokazat zaradi prijave gostov, kjerkoli drugje je lažje (razen na meji).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Netestirani necepljeni ne izpolnjujejo pct pogoja, in ne morejo skoraj nikamor. Še v službo ne.
Beži.beži. Včeraj sem bil z družbo v eni najbolj znanih ljubljanskih gostiln. Ko nas je kelnar že postregel, sem ga vprašal ali ne kontrolirajo PCT. Rekel je aja, ali ga imate? Rekli smo ja, pa je bil zadovoljen. Toliko o strogih kontrolah. :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
Testi so brezplačni ! izvajalci storitev pa dobijo od države nazaj 7€ (prej 12€)
Najlepsa hvala! Od kdaj pa to velja? Danes zjutraj se se dal 9.5 EURa.

Edit: aha, menda od jutri.

Ukinitev brezplacnih hitrih testov je bil velik fail in na to sem opozarja ob uvedbi placljivih hitrih testov.
A ni bolje imeti brezplacne hitre teste in ce necepljeni potestirajo preden gredo v nakupe, kot pa da se ne potestirajo in hodijo z laznimi QR kodami in tako lahko naokoli kuzni?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in javr

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.999
-5.224
113
Beži.beži. Včeraj sem bil z družbo v eni najbolj znanih ljubljanskih gostiln. Ko nas je kelnar že postregel, sem ga vprašal ali ne kontrolirajo PCT. Rekel je aja, ali ga imate? Rekli smo ja, pa je bil zadovoljen. Toliko o strogih kontrolah. :valjamse:
A bi moral bit na vsakem koraku kontroliran?

Pa saj na vseh cestah imaš tudi omejitve, nimaš pa na vsaki tudi radarja, (čeprav bi si ga nekateri želeli). A tudi rečeš : bom peljal prehitro, saj ni kontrole?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.706
1.248
113
Ok, mi lahko kdo razloži nekaj stvari, sem pač glupi poštar in ne razumem:

Prva točko razumem, ker je napisana za telebane, v oklepaju je razloženo, da se ne sme nosit mask iz blaga.

Drugr točka glede strežbe pijače in hrane ne razumem, kako naj izvajajo gostinsko dejavnost v sedečem načinu? Nisem še videl kelnarja, ki bi v sede stregel…

Tretja točka, zbiranje ljudi? Se pravi, v stoje sredi travnika se ne smem pogovarjat s prijatelji, v sede notri v gostilni pa lahko al kaj?

Prepovedane vse javne prireditve???? Kako, če pa v nadaljevanju v naslednjih točkah govori o pogojih v katerih se lahko odvijajo kulturne in športne prireditve???

Dobro, tole glede števila obiskovalcev smo že imeli, pač nas bodo šteli v trgovinah, drugod pa bomo lahko naloudani v nulo.

Super, s 15. novembrom bodo začeli s samotestiranjem učencev in dijakov, samo pozabili so napisati, da je to samotestiranje prostovoljno. Napišejo ali izpustijo tisto, kar jim paše.

Vse prireditve so prepovedane, kulturne prireditve so dovoljene, ampak, pozor, samo znotraj!? Pač skrbijo za naše zdravje, zunaj bi nas zeblo…

Vse prireditve so prepovedane, športne prireditve pa so dovoljene, ampak, zanimivo, tudi zunaj, za spremembo od kulturnih. Gledalci športnih prireditev niso pomehkuženi, lahko sedijo tudi na mrazu.

Delo od doma kjer je mogoče itak na papirju, vprašajte delodajalce kaj o tem mislijo.

Testi brezplačni? Še vedno ne vem odgovora, no, vedel ga ni niti Poklukar 10 minut po sestanku, ko so ga o tem vprašali na tiskovki…
2. točka: ne strežejo za šankom, da se ne drenajo en zraven drugega.
3. točka: pri javnih prireditvah, kjer se stoji ljudje nimajo občutka za razdaljo. Če sediš notri, sediš pač na vsakem drugem stolu (npr.: gledališče, zračenja je dovolj). Enako na športni prireditvi, kjer je stol lahko držiš razdaljo in navijaš. V kolikor je klop, se spet drenajo drug po drugem...

Tako si recimo predstavljam jaz.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.057
4.080
113
Ljubljana
hmpg.net
2. točka: ne strežejo za šankom, da se ne drenajo en zraven drugega.
3. točka: pri javnih prireditvah, kjer se stoji ljudje nimajo občutka za razdaljo. Če sediš notri, sediš pač na vsakem drugem stolu (npr.: gledališče, zračenja je dovolj). Enako na športni prireditvi, kjer je stol lahko držiš razdaljo in navijaš. V kolikor je klop, se spet drenajo drug po drugem...

Tako si recimo predstavljam jaz.
Kaj pa cerkve? tam so klopi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.165
7.597
113
pri taščici
Meni so QR kodo skupaj z mojimi podatki preverjal v Soči. Drugje bi pa skoraj zagotovo prisel skoz z fake QR kodo.
Konec septembra obisk hale v btc. Klicem v trgovino ce imajo dolocen izdelek. Imajo. Recem da bo zena prisla ker ima PCT. Pa mi po telefonu trgovka rece, kako to da si se nisem uredil QR kode. Pa ne v smislu cepljenja. Ampak v smislu od zlahte, prijatelja.
Ko sem to slisal sem vedel kam to pelje.

• Všeč mi je
Reactions: javr

javr

Guru
6. dec 2011
2.011
1.187
113
Kako to misliš nima veze, še nekaj 10 Fratnikov na kisiku več pa te bodo ob zlomljeni nogi naročili čez 3 dni, ker na urgenci ne bo več nikogar, ki bi te pregledal....

Seveda stroka in država podpirata cepljenje tudi s tem, da je življenje potem lažje in z manj omejitvami. Cepiš se, da bo učinek virusa na skupnost bistveno manjši, v zameno ti država poklanja določene svoboščine.

Naši alter epidemiologi sicer zavračajo moč cepljenja, žal pa ne pogledajo kakšne slabo precepljene Romunije ali Bolgarije kjer imajo dnevno po več 100 mrtvih, bolnike pa izvažajo v druge države, da ne bi umrli na hodnikih. Očitno ni kriv nizek % cepljenja, verjetno premalo testirajo cepljene al kako?
včeraj zvečer so na tiskovki spet vsi po vrsti trobili "cepiti cepiti cepiti..." - če je cepljenje res rešitev, naj število postelj na intenzivni fiksirajo na 191, ali koliko postelj s pripadajočim osebjem je realnost slovenskega zdravstva.
Prvotni predlog za prednostno listo čakajočih na hodniku ali zunaj pod nadstreškom na prosto posteljo št.191 je bil: 1.cepljeni, 2.delno cepljeni, 3.necepljeni. "Ker pa gre za nov virus o katerem imamo vsak dan nove informacije", popravljam prednostno listo: 1.delno cepljeni, 2.necepljeni. Polno cepljene zavrniti na vhodu ker na covid-oddelku nimajo kaj iskati.

• Haha
Reactions: Matey

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
včeraj zvečer so na tiskovki spet vsi po vrsti trobili "cepiti cepiti cepiti..." - če je cepljenje res rešitev, naj število postelj na intenzivni fiksirajo na 191, ali koliko postelj s pripadajočim osebjem je realnost slovenskega zdravstva.
Prvotni predlog za prednostno listo čakajočih na hodniku ali zunaj pod nadstreškom na prosto posteljo št.191 je bil: 1.cepljeni, 2.delno cepljeni, 3.necepljeni. "Ker pa gre za nov virus o katerem imamo vsak dan nove informacije", popravljam prednostno listo: 1.delno cepljeni, 2.necepljeni. Polno cepljene zavrniti na vhodu ker na covid-oddelku nimajo kaj iskati.
Ubistu bi mogl bit glih kontra, ampak mi je jasno, da ne razumes.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

javr

Guru
6. dec 2011
2.011
1.187
113
v enem od nakupovalnih središč danes: ne vem koliko je vseh vhodov, a na prvem je bolj ob strani stala študentka in skenirala kode s svojim telefonom, najbrž bolj zato da ji ni bilo dolgčas ker je tu in tam kdo, namerno ali nenamerno, sploh ni opazil in šel mimo nje, brez posledic; varnostnik na drugem vhodu se je bolj resno lotil zadeve: na sredini vhoda je imel stojalo z neko napravo in vsak si je moral sam poskenirati kodo; na tretjem pa je študent sedel pri vratih, gledal v svoj telefon in včasih koga vprašal če ima kodo, brez da bi kaj skeniral.
Pumpa MOL: neka darkerka pri vratih, niti varnostnega jopiča ji niso dali, skenira kode; nekdo, ki je prišel za menoj, zgleda da je ni imel, nisem slišal kaj sta se menila, a v trgovino ni smel in je ne prav nežno speljal s pumpe.
Pohištvena trgovina: študent sedi/sloni na mizi in vpraša če imaš kodo, nič ne skenira.