Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.645
1.028
113
49
KR
Netestirani necepljeni ne izpolnjujejo pct pogoja, in ne morejo skoraj nikamor. Še v službo ne.
No, to smo že predebatiral. Netestirani necepljeni, kateri ne jebejo ničesar, ravnotako hodijo po kafičih, v službe in po štacunah brez mask. Poznam kar nekaj takih geliptarjev.

zoom

Majstr
14. maj 2014
720
256
63
Torej, če prav razumem, se zunaj ne smem dobiti s prijatelji, lahko pa se dobimo v kafani, se vsedemo za mizo in spijemo par pirov? In kako je sedaj z brezplačnimi testi za samotestiranje? Grem v lekarno, vzamem 10 testov, hvala in adijo? Al moram plačat 2,5€ za enega? Gospodje sprejmemjo ukrepe, čez 10 minut na tiskovki pa že ne vedo, kaj so sploh sprejeli... :bruh:
Ja sej to. Bistri ko gosti sok

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.999
-5.254
113
No, to smo že predebatiral. Netestirani necepljeni, kateri ne jebejo ničesar, ravnotako hodijo po kafičih, v službe in po štacunah brez mask. Poznam kar nekaj takih geliptarjev.
Sem videl predvčerajšnjim. Štirje vojaki, oblečeni v uniformo so želeli na kosilo v gostilno (blizu kasarne). Kelnarca že pred vrati hoče vidt pct pildek, oni pravijo da nimajo, da jih v službi redno testirajo, papirja pa da nimajo. Kelnarca ne jebe, rekla da potem ne morejo noter, pa so se obrnili in odšli s praznimi želodci.

Zakaj bi pa hodili z maskami, saj SDS-ovim na njihovih družabnih srečanjih tudi ni treba?

No ja, js v štacunah redko koga vidim brez maske, tko da ni treba to napihovat. Ali so po odločbi US sploh še obvezne ???

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.645
1.028
113
49
KR
Sem videl predvčerajšnjim. Štirje vojaki, oblečeni v uniformo so želeli na kosilo v gostilno (blizu kasarne). Kelnarca že pred vrati hoče vidt pct pildek, oni pravijo da nimajo, da jih v službi redno testirajo, papirja pa da nimajo. Kelnarca ne jebe, rekla da potem ne morejo noter, pa so se obrnili in odšli s praznimi želodci.

Zakaj bi pa hodili z maskami, saj SDS-ovim na njihovih družabnih srečanjih tudi ni treba?

No ja, js v štacunah redko koga vidim brez maske, tko da ni treba to napihovat. Ali so po odločbi US sploh še obvezne ???
Nisem ničesar napihoval. Tisti necepljeni netestirani, katere poznam in se švercajo brez PCT-ja, se tudi sami hvalijo, da ne jebejo mask v trgovinah. Ne zdej čisto vsi, nekaj pa jih je.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.165
7.597
113
pri taščici
Mislim da je v večini kriv folk. Ukrepov smo imeli več kot ostale države. Do te epidemije iskreno nisem vedel, da je med nami toliko “balkancev” in toliko naivnežev, ki verjamejo vsaki teoriji zarote. Večina pa išče le krivine, med lockdowni prirejajo žurke, škoda besed. Zelo malo je odgovornih ljudi. Večina gleda le na svojo rit, pa če vse okoli njih pocrka.
Svet ze eno leto vpije, da je cepivo rešitev.
Letos je polovica ljudi cepljenih,. drzava tej polovici dovoli " vse" . Nekateri se tudi obnasajo tako.
Stanje glede okuzbe je pa tako kot lani novembra.
Kakšna resitev je cepivo?
Je vecje upanje/ moznost da ne pristaneš na britof ali na slavfih. Vse ostalo pa kot kaze ne.
In tu delamo napako.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in javr

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.760
437
83
Goriška
www.avtopro.si
Svet ze eno leto vpije, da je cepivo rešitev.
Letos je polovica ljudi cepljenih,. drzava tej polovici dovoli " vse" . Nekateri se tudi obnasajo tako.
Stanje glede okuzbe je pa tako kot lani novembra.

Kakšna resitev je cepivo?
Je vecje upanje/ moznost da ne pristaneš na britof ali na slavfih. Vse ostalo pa kot kaze ne.
In tu delamo napako.

Evo, sem poboldal odgovor na tvoje vprašanje , ker se v tem skriva bistvo in dejstvo, ki ga ljudje trdih glav očitno ne razumejo. Točno to je dokaz, da cepiva delujejo. Ob dejstvu, da drugi del postaja (pre)počasi, toda vztrajno manjši in ni več polovica, žal pa ta del niti pod razno ne spoštuje omejitev PCT pogojev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.165
7.597
113
pri taščici
Prepovedane so množične prireditve in zbiranje na prstem -> protesti so prepovedani
Niso prepovedane množične prireditve in zbiranja v dvoranah, samo razmak se mora upošteva -> noben nou cerkve jebu

Za prjatla vprašam - a fitnesi so odprti:)
Vceraj sem bil pri maši,
Goba, h kateri maši pa bos ti šel. Bi tudi jaz prišel.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.165
7.597
113
pri taščici
Evo, sem poboldal odgovor na tvoje vprašanje , ker se v tem skriva bistvo in dejstvo, ki ga ljudje trdih glav očitno ne razumejo. Točno to je dokaz, da cepiva delujejo. Ob dejstvu, da drugi del postaja (pre)počasi, toda vztrajno manjši in ni več polovica, žal pa ta del niti pod razno ne spoštuje omejitev PCT pogojev.
Upam, da imas prav. Da se ne bo izkazalo kot....

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Upam, da imas prav. Da se ne bo izkazalo kot....
Hanzi. Gre se za to da bomo covid pokasirali vsi prej kot slej. In tukaj je razlika če si ali nisi cepljen. Drugi naj bi v manjšem številu okupirali bolnišnice.
In anti delate /delajo prav kontra vse skup razvlačijo na sedaj še skoraj 2 leti.
Lani ni bilo cepiva, sedaj je in kmalu bodo tudi tablete. Ampak stavim da bodo / boste tudi tedaj tečni da to pa že neboste jemali.
Spet me čudi zakaj sploh hodite/ hodijo k zdravniku ali pa zobarju...
kar so povečali intenzivnih je potem manj za redne poškodbe kapi in kar prinese se seboj.
ampak ne boj se smo na poti da bo v letui 2022 najmanjši problem če si cepljen oz. prebolel ker se bo vse skup vase sesulo.
Hej ampak smo v družbi kjer šteje samo posameznik...

sousis

Guru
16. nov 2019
1.664
1.116
113
Je mogoče odlok že kje objavljen?
Odloka še ni, je pa vladna PR služba tole sestavila:

viber image 2021-11-06 , 14.23.30.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.817
113
Hanzi. Gre se za to da bomo covid pokasirali vsi prej kot slej. In tukaj je razlika če si ali nisi cepljen. Drugi naj bi v manjšem številu okupirali bolnišnice.
In anti delate /delajo prav kontra vse skup razvlačijo na sedaj še skoraj 2 leti.
Lani ni bilo cepiva, sedaj je in kmalu bodo tudi tablete. Ampak stavim da bodo / boste tudi tedaj tečni da to pa že neboste jemali.
Spet me čudi zakaj sploh hodite/ hodijo k zdravniku ali pa zobarju...
kar so povečali intenzivnih je potem manj za redne poškodbe kapi in kar prinese se seboj.
ampak ne boj se smo na poti da bo v letui 2022 najmanjši problem če si cepljen oz. prebolel ker se bo vse skup vase sesulo.
Hej ampak smo v družbi kjer šteje samo posameznik...
Ne ni isto! Nihce me vec ne bo preprical, da so cepljeni na boljsem. Na sihtu se jih je vec kot polovica cepila in jih je vec tkot tricetrt zbolelo za covidom in to ornk. Neposredno. Sfukani do amena in vecina se jih po poldrugem letu se ni pobralo. Stalno nekaj. Necepljeni, kdor je zbolel je sel skozi brez problema.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.645
1.028
113
49
KR
Ne ni isto! Nihce me vec ne bo preprical, da so cepljeni na boljsem. Na sihtu se jih je vec kot polovica cepila in jih je vec tkot tricetrt zbolelo za covidom in to ornk. Neposredno. Sfukani do amena in vecina se jih po poldrugem letu se ni pobralo. Stalno nekaj. Necepljeni, kdor je zbolel je sel skozi brez problema.
In zdaj hočeš povedat, da tisti kateri se cepijo, težje prebolevajo covid? :bonk:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.560
1.145
113
Obišči stran
BTW: danes šel malo na izlet v naravo, nazaj grede sem se hotel ustavit na Orlah v gostilni. Samo pogledal sem ,se obnil in odšel... Gužva u 3PM, notri skorajda en po drugem, ljudem se j*** za ukrepe.

Vlada pa to podpira z boni. Pa še podalšval bojo to bedarijo...

Zanimovo: tisti ki so najbolj proti ukrepom pa proti Janši, so pa vse bone že zdavnaj zapravli. Načela pa taka...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
Poldrugo leto se še niso sestavili, cepljeni so pa že koliko časa, pol leta? Madona kaj vse si ne izmislite anticepilci. Patetično.

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

Car

POSTman
4. avg 2007
8.652
2.494
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Odloka še ni, je pa vladna PR služba tole sestavila:

Poglej priponko 49922
Ok, mi lahko kdo razloži nekaj stvari, sem pač glupi poštar in ne razumem:

Prva točko razumem, ker je napisana za telebane, v oklepaju je razloženo, da se ne sme nosit mask iz blaga.

Drugr točka glede strežbe pijače in hrane ne razumem, kako naj izvajajo gostinsko dejavnost v sedečem načinu? Nisem še videl kelnarja, ki bi v sede stregel…

Tretja točka, zbiranje ljudi? Se pravi, v stoje sredi travnika se ne smem pogovarjat s prijatelji, v sede notri v gostilni pa lahko al kaj?

Prepovedane vse javne prireditve???? Kako, če pa v nadaljevanju v naslednjih točkah govori o pogojih v katerih se lahko odvijajo kulturne in športne prireditve???

Dobro, tole glede števila obiskovalcev smo že imeli, pač nas bodo šteli v trgovinah, drugod pa bomo lahko naloudani v nulo.

Super, s 15. novembrom bodo začeli s samotestiranjem učencev in dijakov, samo pozabili so napisati, da je to samotestiranje prostovoljno. Napišejo ali izpustijo tisto, kar jim paše.

Vse prireditve so prepovedane, kulturne prireditve so dovoljene, ampak, pozor, samo znotraj!? Pač skrbijo za naše zdravje, zunaj bi nas zeblo…

Vse prireditve so prepovedane, športne prireditve pa so dovoljene, ampak, zanimivo, tudi zunaj, za spremembo od kulturnih. Gledalci športnih prireditev niso pomehkuženi, lahko sedijo tudi na mrazu.

Delo od doma kjer je mogoče itak na papirju, vprašajte delodajalce kaj o tem mislijo.

Testi brezplačni? Še vedno ne vem odgovora, no, vedel ga ni niti Poklukar 10 minut po sestanku, ko so ga o tem vprašali na tiskovki…

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.999
-5.254
113
BTW: danes šel malo na izlet v naravo, nazaj grede sem se hotel ustavit na Orlah v gostilni. Samo pogledal sem ,se obnil in odšel... Gužva u 3PM, notri skorajda en po drugem, ljudem se j*** za ukrepe.

Vlada pa to podpira z boni. Pa še podalšval bojo to bedarijo...

Zanimovo: tisti ki so najbolj proti ukrepom pa proti Janši, so pa vse bone že zdavnaj zapravli. Načela pa taka...
Misliš rečt : Cepljenim se jebe ta distanco, za ukrepe, cepljeni skorajda en po drugem.....

Ker notri so bili sami cepljeni, necepljeni tja ne smejo. Mogoče je bil vmes še kak ki je za v gostilno plačal še testiranje - tisti test iz službe ne velja, pa kak prebolel, ampak teh, ki so zboleli od maja do danes ni veliko - nevarni pa tudi niso.

Ne vem od kod ti ideja, da tisti, ki so najbolj proti ukrepom, bone že zapravili? Vsekakor pa so tisti brez pct-ja imeli manj šans, da bi jih zapravili, ker pogoj pct velja v hotelih že kar dolgo.