Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.875
7.403
113
pri taščici
Do kdaj pa so imeli inkubacijsko dobo tisti, ki so bili že na avionu bolani?
Pa jih ob prihodu v slo ni noben testiral, ker so pač cepljeni in izpolnjujejo pct pogoj ???
Cel avion bi moral dati v karanteno!
Zdaj bodo zaradi tega neukrepa dali 600 ljudi. Vsaj toliko se jim jih je pa še izmuznilo in jim je sledijo.
Toliko jih ni bilo na avionu. Isto z ladjo dan kasneje

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
En tak kmečki zdravorazumski predlog: vsi, ki se skupinsko (recimo več kot 10 v skupini) z množičnimi prevoznimi sredstvi (letalo, vlak, ladja) vračajo iz tujine gredo avtomatično v 10 dnevno karanteno in test vsake 3 dni. Za karantene smo že imeli objekte določene in v uporabi.

Predvidevamo lahko namreč, da eni maturantje, absolventi, "sindikalni izlet", "konference",... ne gredo tja, da bi upoštevali pač čisto vsa navodila in priporočila. Na drugi strani verjetno posamičen vnos v osebnem avtu, ni tako problematičen kot cel avion.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
fgdfgfgfd.png

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.834
113
En tak kmečki zdravorazumski predlog: vsi, ki se skupinsko (recimo več kot 10 v skupini) z množičnimi prevoznimi sredstvi (letalo, vlak, ladja) vračajo iz tujine gredo avtomatično v 10 dnevno karanteno in test vsake 3 dni. Za karantene smo že imeli objekte določene in v uporabi.

Predvidevamo lahko namreč, da eni maturantje, absolventi, "sindikalni izlet", "konference",... ne gredo tja, da bi upoštevali pač čisto vsa navodila in priporočila. Na drugi strani verjetno posamičen vnos v osebnem avtu, ni tako problematičen kot cel avion.
Zdravorazumski predlog bi bil, da ukinejo pct in uvedejo samo T pogoj.
No saj takrat na letališču so rekli, da bodo testirali vse, zato so jih tudo zaprli. Pa so potem namero opustili, ker so se ustrašili, da bi bili med okuženimi sami cepljeni. Kako bi pa to pojasnjevali?
Ni prioriteta vlade, da ostanemo zdravi, ampak da vse precepijo. 2x, 3x 4x......

Ne mešaj maturante in "konference", saj je znano, da se virus na poslovnih zabavah ne širi.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Floki in jendomen

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.402
327
83

Zgleda so videli, da bo prevelik upor in malo popustili.

Vse skupaj me spominja na...dajmo nekaj ven, če se folk zbuni malo omilimo, drugače še malo zategnimo, dokler se ne zbuni.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sousis

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Pridobili niso nič , samo sprejeli so vladne pogoje.
Če ne gre naenkrat, bo šlo po korakih.

Psiholoska fora iz učbenika pogajanj.Ponudiš izdatno, npr. 50% previsoko ceno, kupec ponudi 20% manj in se srečata oba zadovoljna na 30% previsoki ceni.

Medtem srž problema ostaja (ptc).
Z jesenjo bomo na slabšem kot lani, kljub temu da 42% cepljenih in 30% prebolelih.

Glede na graf covid-19.sledilnik.org (Stanje COVID-19 v Sloveniji) smo imeli tako 7 dnevno povprečje, kot je sedaj ,
lani v sredini oktobra.
Z drugimi besedami, za skoraj 2 meseca prehitevamo lansko krivuljo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
In zakaj je PCT problem? Saj to je navadna "gripca"ne? Glede na število okuženih verjetno ni problem najti nekega bolnega znanca, se pri njem okužiti, v treh dneh preboleti "gripco", se zaradi "slabega počutja" zastonj testirati, pa je P izpolnjen za naslednjega pol leta. Saj "gripca" je čisto nenevarna, ne?

Ali pač...

• Haha
Reactions: jonny77