Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.590
312
83
Ne bluzi!
Živim z bivšo vzgojiteljico, pol njenih kolegic so ali vzgojiteljice ali učiteljice v OŠ!
Brcal bi jih v rit, ker ena ni normalna.

Če ne zmore, naj se zmeni z ravnateljico, če se ne more, naj gre drugam - preprosto!
Ne da ne zmore - ne sme zapustiti skupine če je ena sama v skupini. To bi lahko kot nekdo ki ima doma bivšo vzgojitelico vedel, ampak po tvoje naj zapusti skupino samo samo da dokaže da zmore va vsake 5 minut letat na glavna vrata oddajat otroka. Tačas bo pa mularija 2,5 ure sama v skupini. In potem se bodo starši fino pritoževali do so dobili neprevite otroke.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Ne bluzi!
Živim z bivšo vzgojiteljico, pol njenih kolegic so ali vzgojiteljice ali učiteljice v OŠ!
Brcal bi jih v rit, ker ena ni normalna.

Če ne zmore, naj se zmeni z ravnateljico, če se ne more, naj gre drugam - preprosto!

očitno se ne razumeva - jest govorim o pomočnicah. tudi jest imam nekaj stikov in vem, da pomočnice delajo na 100%, vzgojiteljice pa na 60% - katera misliš, da bo pakirala mulce?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne da ne zmore - ne sme zapustiti skupine če je ena sama v skupini. To bi lahko kot nekdo ki ima doma bivšo vzgojitelico vedel, ampak po tvoje naj zapusti skupino samo samo da dokaže da zmore va vsake 5 minut letat na glavna vrata oddajat otroka. Tačas bo pa mularija 2,5 ure sama v skupini. In potem se bodo starši fino pritoževali do so dobili neprevite otroke.
Veliko postov nazaj sem napisal da je enak sistem laufal v vrtcu mojih vnukov skoraj celo pomlad. Nobena vzgojiteljica ali pomočnica ni jamrala nikoli - še več, vedno smo dobili otroke od nasmejanih žensk.

Pomočnice pa so si same krive, ker ne upajo nič čez vzgojiteljico - čeprav imajo v 99% enako izobrazbo ampak velikokrat pač manj delovne dobe in so pač "našpukale" od starejših in bolj prebrisanih kolegic.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.395
4.312
113
Veliko postov nazaj sem napisal da je enak sistem laufal v vrtcu mojih vnukov skoraj celo pomlad. Nobena vzgojiteljica ali pomočnica ni jamrala nikoli - še več, vedno smo dobili otroke od nasmejanih žensk.

Pomočnice pa so si same krive, ker ne upajo nič čez vzgojiteljico - čeprav imajo v 99% enako izobrazbo ampak velikokrat pač manj delovne dobe in so pač "našpukale" od starejših in bolj prebrisanih kolegic.

Do garderob je bil spomladi omogočen dostop staršem z masko in ni bil noben problem ker so jih preoblačili in rihtali starši, niso pa smeli dalje v igralnice oz. skupne prostore in so jih prevzeli potem na hodniku/garderobi. Če misliš še prej ko so jih prevzemali zunaj je pa bilo to v času ko so bili vrtci "zaprti" oz. uradno odprti samo za kritično infrastrukturo in so imeli itak presežke ljudi ki so lahko sprehajali otroke od vrat do garderobe in potem po igralnicah.

Trenutno so pa vrtci spet na 100% in kadra, ki bi prevzemal otroke in jih preoblačil ni. Sej načeloma, če bi vlada rekla da bo tako sedaj celo zimo se kader že dobi (pa trenutno je 100% samo to da taka pravila veljajo natanko ta teden, za naprej se ne ve ker so začasne narave), pa še to bolj težko recimo zrihtaš za tekoči teden če so omejitve šle ven v petek.

Glede tega kdo kaj dela in kdo se pretegne ali pa ne sedaj nebi, določajo pa to normativi ki so sprejeti na državni ravni. Tako na hitro so pomočnice v vrtcu da skrbijo za otroke in imajo tam za oddelat 8h na dan, vzgojiteljice so pa strokovni kader ki se ravna po učnem načrtu in prisotnost v igralnici je samo del njihovega dela, del dela pa so priprave na učni proces (gre se za to da se ustvarja primerljive normative z učitelji, kjer tudi noben ne dela 8h na dan).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
V NAŠEM VRTCU SMO OTROKE SKORAJ CELO POMLAD (vsekakor pa april, maj, junij) ODDAJALI IN PREVZEMALI PRED VHODNIMI VRATI.

A je to tako težko razumet?

Ja dobro so/ste si to z normativi izmislili, k sreči niso vse/vsi taki, da bi ena "crnčila" druga pa priprave delala!

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
V NAŠEM VRTCU SMO OTROKE SKORAJ CELO POMLAD (vsekakor pa april, maj, junij) ODDAJALI IN PREVZEMALI PRED VHODNIMI VRATI.

Ja dobro so/ste si to z normativi izmislili, k sreči niso vse/vsi taki, da bi ena "crnčila" druga pa priprave delala!
Pri nas pa nikoli, kaj pa zdaj?

Če misliš še prej ko so jih prevzemali zunaj je pa bilo to v času ko so bili vrtci "zaprti" oz. uradno odprti samo za kritično infrastrukturo in so imeli itak presežke ljudi ki so lahko sprehajali otroke od vrat do garderobe in potem po igralnicah.
Pri nas tega ni bilo (prevzem/oddaja) pred vrtcem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.395
4.312
113

Ste imeli specifiko zaradi X razlogov, uradno pa razen klasičnih priporočil (razdalja, razkužilo, maske, čimprej spokat ven iz vrtca) to ni bilo zahtevano na državni ravni in kar sam poznam noben vrtec tega ni imel tako rešeno. Mislim da ni težko razumet da od 5:30 do 8:00 je samo ena oseba na skupino v igralnici, združevat se skupin zaradi proticovidnih ukrepov ne sme, starši ne pridejo vsi isto uro .. skratka logistično je PCT pogoj za starše za vrtec, ki je bil sprejet v petek danes nemogoče izvajat (beri vsi vrtci danes delujejo "na sivo").

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.590
312
83

Kar pa ne pomeni da so tako delali vsi vrtci. Tole je tipicen primer posplosevanja vkljucno z covid dodatkom 500€. Tipicen sistem - Ce pri nas pusca streha pusca vsem.

• Všeč mi je

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.857
-4.834
113
Kaj so vas spet zmanipulirali.
Namesto da se sedaj kregate, ali se da otroke prevzemat pred vrtcem ali ne, bi morali združeno ugotovit, da je ta ukrep neumnost.

• Všeč mi je
Reactions: sousis

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.395
4.312
113
Kaj so vas spet zmanipulirali.
Namesto da se sedaj kregate, ali se da otroke prevzemat pred vrtcem ali ne, bi morali združeno ugotovit, da je ta ukrep neumnost.

V bistvu smo v temi "navodila vlade" in kritizira se sedaj to da so popolnoma pozabili na vrtce, ko so sprejemali en ukrep spet na hitro. Če bi se posvetovali vsaj z nekom iz stroke ali pa če bi vsaj logično pomislili je jasno da bi vrtce morali dat med izjeme ali pa bi moraliu krep sistemsko drugače si zamislit.

Skratka en tak butast ukrep jasno kaže kako je bilo do sedaj s temi ukrepi in kako še bo v nadaljevanju. Strokovnost 0, odgovornost 0, potem se pa še čudijo da je tako kot je.

• Všeč mi je
Reactions: sousis in Hanzi

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Pri nas pa nikoli, kaj pa zdaj?

Pri nas tega ni bilo (prevzem/oddaja) pred vrtcem.
Ste imeli specifiko zaradi X razlogov, uradno pa razen klasičnih priporočil (razdalja, razkužilo, maske, čimprej spokat ven iz vrtca) to ni bilo zahtevano na državni ravni in kar sam poznam noben vrtec tega ni imel tako rešeno. Mislim da ni težko razumet da od 5:30 do 8:00 je samo ena oseba na skupino v igralnici, združevat se skupin zaradi proticovidnih ukrepov ne sme, starši ne pridejo vsi isto uro .. skratka logistično je PCT pogoj za starše za vrtec, ki je bil sprejet v petek danes nemogoče izvajat (beri vsi vrtci danes delujejo "na sivo").
Kar pa ne pomeni da so tako delali vsi vrtci. Tole je tipicen primer posplosevanja vkljucno z covid dodatkom 500€. Tipicen sistem - Ce pri nas pusca streha pusca vsem.
Kje sem napisal, da so tako delali vsi vrtci? Fakt pa je, da se da.

Kar se kovid dodatka tiče sem posplošil na vse vzgojiteljice/pomočnice - kar se mene tiče si noben nikjer ne zasluži mesečno leto in pol tega dodatka - ja sem čuden, ampak z mano še nekaj celotnih držav severno in zahodno od nas.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.442
1.485
113

Kar se kovid dodatka tiče sem posplošil na vse vzgojiteljice/pomočnice - kar se mene tiče si noben nikjer ne zasluži mesečno leto in pol tega dodatka - ja sem čuden, ampak z mano še nekaj celotnih držav severno in zahodno od nas.

Koliko staro deco mas?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.875
7.403
113
pri taščici
Tisoči, ki so utrpeli možganske kapi po cepljenju: KLIK
Aja, sigurno prikrivajo in jih vozijo raje v šotor zadaj.
Imam en tak primer v sirsi familiji. Pred enim mesecem fit oseba za svoja 70leta naenkrat cudno "zboli". V Trbovljah niso nasli nic, poslali domov nepokretno. Naslednji dan stanje se slabse, celje.
V celju niso nasli nic. Po nekaj dneh poslali domov slabo pokretno.
Kot vem, diagnoza neke smiselne ni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.875
7.403
113
pri taščici
A to so ti dijaki ???
Ki jih kljub (anonimni?) prijavi cepljenih niso testirali, necepljeni pa so imeli veljaven negativen test - kar so preverili.
Očitno so virus v državo prinesli cepljeni.
Zato pa skoz govorim, da bi moral tako "Špance" kot "Grke" po prihodu domov zapreti v 10 dnevno (ali vec, do 2x negativnega rezultata) karanteno na neko zaprto lokacijo(hotel/ dijaški dom) . Bi pac imeli maturanca 3 tedne
Odlocba o karanteni na domu ni vredna niti cent kolikor je vreden list papirja in tisk.
Vsaj dokler ni kontrole in dokler svojci prosto hodijo naokrog dijaki pa oboleli s potrdilom o cepljenju hop v "Zrče"

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.875
7.403
113
pri taščici
Saj necepljeni so bili testirani, in bili vsi negativni, cepljeni niso bili testirani.
Mogoče bi lahko vedeli po tem, da so se nekateri slabo počutili, in o tem bili obveščeni.

Ampak očitno jim je več do tega, da nebi med cepljenimi odkrili kakega okuženega, kot pa do tega, da se virus vnese v državo - in pošlje več sto ljudi v karanteno.
Za inkubacijsko dobo najbrz se nihce ni slisal. Niti na Nijz niti na alterju.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.590
312
83

Fakt ja da se da, seveda, ob predpostavki da sta v skupini vedno 2, ter da bos na svoje otroke cakal po 15min da ti jih pripelje (ce se slucajno pred tabo pripeljejo se 3 starsi kar je ob rush hour normalno). Ker pa nic od tega ni, je fakt da se samo z odlogom tega ne da narediti.

• Všeč mi je

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne mi polagat črk na tastaturo, ki jih nisem stisnil. ;)

Se prepiramo okoli oslove sence - fakt je da je odlok bedast, da bi ga, če že, morali sprejeti pred dvema mesecema, da bi se vrtci lahko pripravili,..... Ne bo pa konec sveta, če boste kdaj malo počakali na najmlajšega pred vrtcem.

• Všeč mi je
Reactions: vogel