Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Morda pa za vedno ostane. Mladi se več ne pobijajo v prometnih nesrečah sredi noči. Kriminala je manj (vlomi, velike tatvine). Starši niso v strahu, kje se najstniki potikajo, tudi konzumacija mamil je manjša. Pa še kakšna prednost za zdravo in svetlo prihodnost.

malo spremljaj crno kroniko. ravno cez vikend je bil 22letnik smrtna zrtev...

sicer pa ja, kar naj ostane... kako smo sploh lahko ziveli od vojne naprej brez te ure... kaj vse smo zamudili, ane? kako nismo prej spregledali...

hvala hojs in jj, da sta nam odprla oci in dokazala da je policijska ura pravzaprav koristna.

19. jul 2007
2.953
1.664
113
4 mesece imamo že to bizarno policijsko uro in nihče ni naredil nič. Na Nizozemskem so jo sneli, mi si jo pač zaslužimo:)
Update :fredi: , niso jo sneli :fredi:

Karantena v nemškem mestu Hamm, policijska ura na Nizozemskem ostaja v veljavi

Nizozemska: Policijska ura vendarle ostaja

Nizozemsko prizivno sodišče je nocoj razveljavilo odločitev sodišča nižje stopnje, ki je vladi naložilo, da mora takoj odpraviti nočno prepoved gibanja, uvedeno v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, poročajo nizozemski mediji. To pomeni, da policijska ura med 21. uro in 4.30 ostaja v veljavi.

Karantena v nemškem mestu Hamm, policijska ura na Nizozemskem ostaja v veljavi - RTVSLO.si

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Če smo čisto natančni, se je nizozemska vlada pritožila na odločitev sodišča in sodba še ni pravnomočna. Do petka ko bodo obravnavali pritožbo, tako kovid ura (hojsizem) ostaja v veljavi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
sej ni fakenews - sodišče je razveljavilo policijsko uro. ampak jo je potem višje sodišče spet uvedlo. (kako hitro lahko delajo sodni mlini, če je interes)

ti sam nisi bil ažuren...

• Všeč mi je

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
sej ni fakenews - sodišče je razveljavilo policijsko uro. ampak jo je potem višje sodišče spet uvedlo. (kako hitro lahko delajo sodni mlini, če je interes)

ti sam nisi bil ažuren...
Viš ko ni res - zadržali so ukinitev do obravnave vladne pritožbe pojutrišnjem. Če pritožba uspe (precej verjetno) velja dalje, če ne uspe, postane prva odločba pravnomočna in ni več kovid ure.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

Floki

Guru
6. sep 2007
10.364
3.370
113
Če smo že pri policijskih urah (to ni trenutno stanje danes ampak v drugi polovici januarja)

Belgija 10 p.m - 6 a.m
Ciper 9 p.m - 5 a.m
Češka 9 p.m - 5 a.m
Francija 6 p.m - 6 a.m (ne povsod)
Nemčija : samo nekatere regije
Grčija : 9 p.m - 5 a.m
Madžarska 8 p.m - 5 a.m
Italija : 10 p.m - 5 a.m
Latvija 10 p.m - 5 a.m
Luxembourg 11 p.m - 6 a.m
Romunija 11 p.m - 5 a.m
Gruzija 9 p.m - 5 a.m
Španija 10 p.m - 12 9.m in 5 a.m - 7 a.m
Tučija 9 p.m - 5 a.m
Povsod je kakšen razlog za izjeme, nekatere države niti nimajo policijskih ur ker itak ne smejo ven razen seveda izjem kot so sliužbe...

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in Matey

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Če smo že pri policijskih urah (to ni trenutno stanje danes ampak v drugi polovici januarja)

Belgija 10 p.m - 6 a.m
Ciper 9 p.m - 5 a.m
Češka 9 p.m - 5 a.m
Francija 6 p.m - 6 a.m (ne povsod)
Nemčija : samo nekatere regije
Grčija : 9 p.m - 5 a.m
Madžarska 8 p.m - 5 a.m
Italija : 10 p.m - 5 a.m
Latvija 10 p.m - 5 a.m
Luxembourg 11 p.m - 6 a.m
Romunija 11 p.m - 5 a.m
Gruzija 9 p.m - 5 a.m
Španija 10 p.m - 12 9.m in 5 a.m - 7 a.m
Tučija 9 p.m - 5 a.m
Povsod je kakšen razlog za izjeme, nekatere države niti nimajo policijskih ur ker itak ne smejo ven razen seveda izjem kot so sliužbe...

pri teh navedbah bi bilo zanimivo pisati še kdaj so bile uvedene, oz. koliko dolgo že trajajo ali so trajale... ker to je problem. ni problem ali imeti uro ali ne. Problem je, ker je že 4 mesece. Sicer pa, kot eni pravijo, smo se itak že navadili, tko da je vseeno, če kar ostane.

• Všeč mi je

Floki

Guru
6. sep 2007
10.364
3.370
113
pri teh navedbah bi bilo zanimivo pisati še kdaj so bile uvedene, oz. koliko dolgo že trajajo ali so trajale... ker to je problem. ni problem ali imeti uro ali ne. Problem je, ker je že 4 mesece. Sicer pa, kot eni pravijo, smo se itak že navadili, tko da je vseeno, če kar ostane.

To greš lahko sam iskat če imaš čas. Kar se pa tiče kdaj je bila uvedena pa koliko časa boš pa hitejši če daš države po številu okužb. Sem dal samo tiste, ki vsaj približno pridejo blizu nam vsaj v nekaterih časovnih obdobjih, druge so prenizko da bi jih sploh primerjal. V bistvu so nam po okužbah čez daljše časovno obdobje samo Čehi blizu pa nihče drug. In Čehi so policijsko uro uvedli 3 novembra in bo veljala še najmanj do konca februarja.

1613552438256.png

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.842
17.235
113

Tudi pri nas je bilo na začetku tako ampak, ker določen % folka ni j3bal sistema oz. navodil so posledično uvedli strožji ukrep, torej policijsko uro.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

Floki

Guru
6. sep 2007
10.364
3.370
113
Tudi pri nas je bilo na začetku tako ampak, ker določen % folka ni j3bal sistema oz. navodil so posledično uvedli strožji ukrep, torej policijsko uro.

Saj to je to, če bi ljudje spoštovali osnovne tri ukrepe maske, razkužila, ne bi bilo treba nič zapirat in omejevat.Ko pa tega ne spoštuješ, da š strožji ukrep, če se še tega ne držijo pa na koncu pideš do tega kar imamo.
Sicer pa sodelavec je danes po 2 dnh na šihtu spet ostal doma. Dva od 3 otrok ki jih ima v šoli so poslali domov v karanteno ker so imeli okužene otroke v razredu. Jebe mater vsem po vrsti......

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.842
17.235
113
Nihče, ki mu je vsaj približno jasno kaj je na stvari ni nikoli pisal, da bi ti ukrepi ustavili covid. Ampak upočasnili pa bi prenašanje oz. okuževanje, to pa brez dvoma in to je vse kar se je zaradi izogiba preobremenitve zdravstva ter dosega možnosti za cepljenje želelo doseči.