Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Tenforest

Majstr
3. sep 2007
5.633
489
83
41
povsod malo
Ne vem kaj ste se vsi toliko zapičili v podeželje in par vaških posebnežev na vaseh se bolj ali manj držijo v svojem okolju. Jelko si to ti?
Javna skrivnost je da se jih 3/4 okuži na delovnih mestih in v dsojih. Podeželje, zidanice, koline, smučarija pa ne vem kateri krivci so ta teden aktualni je res kaplja v morje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Car in McGiver

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.218
9.455
113
kod Džej-Zija
V krajih, o katerih jaz govorim, je daleč od tega, da bi se okužbe širile samo v službah. Pa če ti še tako nakladaš o javnih skrivnostih.

P.s. Si videl zadnjič "druženje" na Dobrni? Tega je ogromno.
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.149
5.569
113
In December, a New York Times piece, “Here’s Why Vaccinated People Still Need to Wear a Mask,” kicked off the perma-gloom. Vaccinated people will still need to wear masks, because those with high viral loads could be “even worse spreaders,” the paper quoted Dr. Yvonne Maldonado of the American Academy of Pediatrics.


Some experts seem almost spiritually invested in forestalling a return to normalcy. So does the incoming Biden administration.

President-elect Joe Biden nominated Andy Slavitt as a senior adviser to his COVID-response team. Slavitt, who served as administrator of the Centers for Medicare and Medicaid Services during the last two years of the Obama administration, is notorious on Twitter for his extensive threads invariably pushing longer, harsher lockdowns.

As late as a few weeks ago, Slavitt was urging even less interaction for kids: “We should be more careful with kids. They should circulate less or will become vectors. Like mosquitos carrying a tropical disease. Of course, they can become sick themselves this way. I’m not sure what I would say about schools besides wishing Trump had built testing up.”
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.461
9.154
113
Ne vem kaj ste se vsi toliko zapičili v podeželje in par vaških posebnežev na vaseh se bolj ali manj držijo v svojem okolju.
To žal ni posebnost vasi. Isto zadeve se žal dogajajo v mestu.
Zadnji primer je moj sosed, kjer jih je v oddelku pol pocepalo (so okuženi) in je šel na testiranje ter je negativen in seveda za njega je to konec. Da bi se par dni držal doma, ker je morda kasneje dobil zadevo (in bi čez par dni ponovil testiranje), mu tudi na kraj pameti ne pade.
 
Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.379
113
še v SLO - ampak komaj
Sej si sarkastičen ane? Ker to zgoraj je primer, ki ga poznam in smo za novo leto govorili. Kaj pa družinske gostilne, kjer cela familija živi od tega. Tud kle se sicer z dostavo da nekaj rešit, ne pa vsega. Nč kr tko mal za hec, je treba šiht poiskat. Pol bo pa vlada rekla čez en mesec, ja odpret vse. Na vse to se pozablja.

Seveda je sarkastično - meni je kristalno jasno, da jim ni lahko in da to kar sem spisal ni rešitev. Ampak kakor nekateri reagirajo dejansko izpade, da resno mislijo in da se lahko vse čudežno reši in da to lahko ljudje storijo sami.
Zdaj bom dodal bogokletno izjavo, da bo bodoča družba morala resno razmisliti o temeljnem dohodku in načinu dodeljevanja tega ter seveda najti od kje to financirati.
Ni več daleč čas, ko bodo nektari poklici enostavno izumrli, ti delavci pa enostavno ne bodo sposobni se priučiti del, ki bodo zahtevana.
Pa da ne no kdo rekel, da “sanjam” - eden od poklicev, ki je izumrl je razvijalec filmov - in to se je zgodilo tako hitro, da so ljudje skoraj dobesedno od danes do jutri ostali na cesti. Naslednji taki poklic je zobozdravstveni tehnik - v tistem trenutku, ko bodo na razpolagi materijali, ki bodo omogočali 3D print namesto odlitka, je ta poklic preteklost - ljudje pri 50-55 + bodo pa kaj? Celo življenje delali odlitka zdaj pa ...
Res je, da sta to dva nišna poklica - a trend gre definitivno v smer, da bo vedno več avtomatizacije in človeško delo ne bo potrebno - vsi pa ne bomo mogli biti razvijalci, šefi ali kar bo še dela na razpolago.
In ja - treba bo hudičevo dobro premisliti kako speljati, da se ne izrodi v podpiranje lenobe (nekaj takih bo ziher). In ne - ni to ideja ekstremnih levičarjev - v resnih državah z desno politiko se že tudi razpravlja o tem.
 
Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: sandra

gr69

Guru
15. dec 2009
11.277
2.379
113
še v SLO - ampak komaj
A so lahko še bolj neresni! 90 dni! 90 dni so imeli časa, da naredijo načrte kako in kaj.
Kakšni so postopki, da prepišeš otroka v posebno šolo?
Ker jaz bi ga slej ko prej. Mu bo lažje potem v odrasli dobi ker ne bo korona otrok, ki ni imel nič od šole.

"Kaj bo z jutranjim varstvom, podaljšanim bivanjem in šolskimi prevozi, še ni jasno, prav tako ne, kakšna bodo pravila za testiranje učiteljev, kje se bo izvajalo in kdo ga bo plačal.

"Ne vemo, kako bo s testiranji učiteljev, ali bo obvezno ali prostovoljno, kje se bo izvajalo, kdo ga bo plačal, bo za to na voljo le en dan ali več dni. Tudi če bo testiranje le priporočljivo, bo treba testirati ogromno zaposlenih," je pred pričakovanim odpiranjem šol dejal predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan."


Če bodo torej otroci štiri ure v službi, bodo lahko starši štiri ure delali.

:p
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Mogoče spomladi ali poleti sedaj sigurno ne, pa vprašanje ali so jo spustili na letalo brez maske ali pa je na letalu dala masko dol.
Ni point, ali so jo spustili, al spregledali, point je, da je rekla da maske povečujejo zveganje za okužbo, zato jo ona ni nosila.
Je strokovnjakinja ali ni?
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.218
9.455
113
kod Džej-Zija
Mejduš, si dosadan. Goniš stvari od lanskega februarja, ko nihče o virusu še ni imel pojma. Ampak ni panike, pojdi še malo drkat na tisto klinčevo masko.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.134
113
MassiveInfamousClumber-size_restricted.gif