Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.115
6.122
113

Razkrivamo manipulacije z uradnimi podatki covidnih hospitalizacij.​

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.288
4.726
113

Full jim verjamem res.
Rešil si moj pogled na svet.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.928
628
113
42
povsod malo
Vrag je vzel šalo drugič - v Sloveniji je danes zvečer zmanjkalo intenzivnih postelj.

Skupaj naprej.
Ni kadra za delo.
Role 2 in CZ bol sta v vroči pripravljenosti in imata postelje.

Mene nekaj bega smo no vemo, da bomo zdaj zdaj na koncu s posteljami zakaj se jih že zdaj ne vozi v tujino?
Da imamo neko zlato rezervo, če jih pride avtobus na intezivne.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.991
-5.235
113
Lahko bi osebje pripeljali iz bolj precepljenih držav, tam imajo osebja sedaj najbrž preveč.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.416
7.162
113
DNK je kar posel. Oprema kitajskih proizvajalcev je rezultate brez vednosti uporabnikov pošiljala "domov". V ZDA bo sedaj startup plačeval po 50 USD, če boš ustrezal pogojem in jim dostavil svoj DNK.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.387
970
113
Lani lockdown na bistveno nižje številke, danes pa?
A se je vsem že zglajzalo?

Se pogovarjam z folkom, pa ga je strah, bolj kot prejšnje vale, opažam, da ga je tudi na cestah in po trgovinah manj, še največ je penzionerjev, ti pa ne hebeo nič, a so cepljeni al ne se je za vprašat. Kolk se kregajo z varnostniki bi rekel da jih je kar nekaj brez cepiva in brez testa (pa niso levičarji).

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113
Lani lockdown na bistveno nižje številke, danes pa?
A se je vsem že zglajzalo?

Se pogovarjam z folkom, pa ga je strah, bolj kot prejšnje vale, opažam, da ga je tudi na cestah in po trgovinah manj, še največ je penzionerjev, ti pa ne hebeo nič, a so cepljeni al ne se je za vprašat. Kolk se kregajo z varnostniki bi rekel da jih je kar nekaj brez cepiva in brez testa (pa niso levičarji).
PCT pogoje na mnogih koncih sedaj preverjajo tudi upokojenci. Torej tisti kateri so najbolj v nevarnosti, sedaj stojijo na vhodnih vratih v Mercator center, kjer vemo kako je z virusi v zraku in cel dan preverjajo PCT pogoje s papirno masko pod nosom.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113

Znanec je hospitaliziran in pravi, da okoli njega ležijo in umirajo starejši, ki jih ne dajejo na intenzivno nego. Če ne dajejo njih, ki so najbolj precepljeni, potem dajejo mlajše, ki so manj precepljeni in tako izgleda, kot da intenzivno nego zasedajo manj precepljeni.

Tako da tole drži.

Zdaj je jasno, zakaj ne objavljajo števila koliko % od umrlih je cepljenih/necepljenih.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: zino in jendomen

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Znanec je hospitaliziran in pravi, da okoli njega ležijo in umirajo starejši, ki jih ne dajejo na intenzivno nego. Če ne dajejo njih, ki so najbolj precepljeni, potem dajejo mlajše, ki so manj precepljeni in tako izgleda, kot da intenzivno nego zasedajo manj precepljeni.

Tako da tole drži.

Zdaj je jasno, zakaj ne objavljajo števila koliko % od umrlih je cepljenih/necepljenih.
In kako ta tvoj znanec ve kdo je cepljen in kdo ne? Mu doktorjo povejo? Al uni k dihat ne morjo? Dej prosm, od j.. s takimi podatki.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova in urby20

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.491
4.379
113

Tako da tole drži.

To je čisto logično, ker intubacija pri starejših in obnemoglih je rizična in je ugotovljeno da je statistično večja verjetnost da umre zaradi ventilatorja kot pa zaradi tega ker ne more dihat zaradi kolapsa pljuč, tako da se takih ni priklapljalo že prej. Dejansko je še najmanjši delež umrlih v prejšnjih valovih bil na intenzivni, precej več jih je umrlo na navadnih oddelkih, še vedno več kot na intenzivni pa kar direktno v DSOjih. Trenutno vse iz DSOjev vozijo v bolnišnice, tako da so očitno še rezerve.

Ni tu zadaj nobene teorije zarote ali pa kaj podobnega, ampak enostavno to da na ventilator se priključi samo tiste ki imajo možnost preživetja. 85 letnik s 10 pridruženimi boleznimi, ki je že prej bil nepokreten in ima pljuča že od prej na 30% kapacitete je žal v bolnišnici samo še na paliativni oskrbi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.152
4.123
113
To je čisto logično, ker intubacija pri starejših in obnemoglih je rizična in je ugotovljeno da je statistično večja verjetnost da umre zaradi ventilatorja kot pa zaradi tega ker ne more dihat zaradi kolapsa pljuč, tako da se takih ni priklapljalo že prej. Dejansko je še najmanjši delež umrlih v prejšnjih valovih bil na intenzivni, precej več jih je umrlo na navadnih oddelkih, še vedno več kot na intenzivni pa kar direktno v DSOjih. Trenutno vse iz DSOjev vozijo v bolnišnice, tako da so očitno še rezerve.

Ni tu zadaj nobene teorije zarote ali pa kaj podobnega, ampak enostavno to da na ventilator se priključi samo tiste ki imajo možnost preživetja. 85 letnik s 10 pridruženimi boleznimi, ki je že prej bil nepokreten in ima pljuča že od prej na 30% kapacitete je žal v bolnišnici samo še na paliativni oskrbi.
Razumna in logična razlaga. Hvala!

Ampak, a to posledično ne pomeni, da intenzivno nego zasedajo mlajši, kjer je precepljenost nižja?

Ti veš kje najti podatek koliko % cepljenih/necepljenih nam umira?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.721
4.963
113

Tako da tole drži.

Meni je res fascinantna količina tvojih znancev med hospitaliziranimi, mrtvimi zaradi cepiv, pohabljenih zaradi cepiv, itd. Neverjetno.

• Všeč mi je
Reactions: zino

luka51

Guru
16. avg 2007
15.012
6.313
113
Ded se druži samo s takimi, ki majo najhujše varjante. Sam pa korenina, 2x prebolel brez znakov.

• Všeč mi je
Reactions: zino