Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

javr

Majstr
6. dec 2011
810
455
63
(vir)
Tragikomično je, da moramo v Sloveniji pozivati ministra za zdravje k odstopu. Imamo organe pregona, ki naj ugotovijo dejstva in ukrepajo. Imamo zdravniško zbornico, ki menda ne vidi nobenega problema, kot ga niso pri Gantarju, Bregantovi, državnih sekretarkah, ministrih za zdravje nikoli v zadnjih 30 letih.

Pristojna ministrstva in NIJZ smo opozarjali na napačen pristop in neustrezno ukrepanje vse od 15 smrti v DSO Metlika dalje, brez učinka. Skupek teh državnih uslužbencev skupaj ni sposoben razumeti problema širjenja virusov v zaprtih prostorih niti po letu in pol in tudi ne po 4600 mrtvih. Ja, ni tragedija samo smrt po cepljenju, enaka tragedija je smrt tisočev, kar je posledica nestrokovnega dela v Janševi vladi. In kje je zdravniška zbornica? Tega še niso ugotovili, ker jim ni tega nihče povedal. Imajo takšno gnečo, da se s tako nepomembnimi vprašanji, kot je smrt nekaj tisoč ljudi, pač ne morejo ukvarjati. Njih je na to treba opozoriti.

To, da imajo Janša, Poklukar in plejada teh proračunsko financiranih kadrov prezirljiv odnos do ljudi, ki jih plačujejo skozi davke, kaže prodajanje mantre o tem, da je cepljenje edino orožje proti širjenju virusov. Ne le da ne upoštevajo realnih dejstev, ne upoštevajo celo stališča Beovićeve. Seveda še neprimerljivo manj moja.

Zdravniki nimajo ustrezne izobrazbe za obvladovanje gibanja zraka v zaprtih prostorih. Ta je ključni dejavnik širitve česar koli v zraku. Stvari ni mogoče prepuščati dobri volji vlade, ki ne zna ustrezno ukrepati. Pravosodni sistem je ključ. Ignoranca vlade ni preprečila več kot 2200 smrti samo v DSO.
Minister Cigler Kralj predstavlja bistven člen tega, kar imenujem nepreprečitev smrti iz malomarnosti z naklepom.

Živimo v državi, kjer nihče v vladi ne pove, da maske, ki jih predpisujejo, ne preprečijo širjenja virusov, temveč ga zgolj omejijo. Preprečujejo pot večjih kapljičnih delcev, ne pa tudi aerosolov. Kot cepljenje ni edino sredstvo preprečitve širjenja, ampak eno od njih. Okužujejo se tudi cepljeni. Delo te vlade je ugibanje odgovorov v kvizu z naslovom »Lepo je nič vedeti in biti v vladi«, na vprašanja s področij, kjer ne poznajo ali nočejo vedeti rešitev. Koliko časa še?

Tudi nekateri poslanci SDS, NSi in DeSUS so proti temu, da se z ustreznimi ukrepi širjenje virusov omeji. Dve izredni seji odbora za zdravstvo na to temo sta bili, prva po 3500 mrtvih, druga po 4200, brez učinka. Zato so ti poslanci po odgovornosti izenačeni s preostalo vlado. A ne odgovarjajo za nič.

(vir)
 
  • Všeč mi je
Reactions: mirsi

kalbo

Guru
7. okt 2013
12.333
4.917
113
zakaj je pomebna njegova placa?
Imam obcutek, da dela od jutra do vecera, vsaj v enem intervjuju je to povedal
ne bom sodil njegove strokovnosti, ampak men deluje iskreno, se trudi in dela po najboljsih moceh in z dobrimi nameni, vsaj taksno je moje mnenje
Pa ravno strokovnost je važna. Lohk pajacek dela tud 24ur na dan z najboljšimi nameni, brez efekta.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Car

sousis

Guru
16. nov 2019
1.101
676
113
NIJZ pokriva ogromno področij.
Krek je pač zdej na udaru zaradi tega virusa.
Res je, ogromno področij. Kdo je bil direktor NIJZ pred Krekom? Eržen - epidemiolog. Še prej Pirnat - epidemiologinja. Pirnatova ni dovolj hitro zaostrila ukrepov, Eržen pa je dal intervju, v katerem je javno povedal, da so (nekateri) vladni ukrepi bedarija. Obadva sta ekspresno letela s položaja.
 

darkstar66

Majstr
1. apr 2013
892
370
63
EB8A2B6F-DCCD-4126-BD5A-098F45C38872.jpeg

Rtv je pravkar na Odmevih javno objavila veljavno kodo M.S. rojenega 25. XX leta XXXX. Stručkoti. Kraco na fotko sem dodal jaz.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sousis in javr

mirsi

Predator
4. jun 2014
4.663
3.831
113
Najbrž po navodilih vlade pripravljajo teren, za kakšne strožje nadzore, ki bodo bolj posegali v zasebnost, beležili kje je bila koda uporabljena.... kot je že napovedoval Poklukar, Krek pa tudi ima moćne serverje.

Samo prej je treba ljudem povedat, da je dosedanji nadzor preslab, jim pokazat, kako se lahko švercajo, pa bodo ljudje potem sami zahtevali še strožje ukrepe, da bi zahebali tiste zdrave, ki s tujo kodo hodijo v Baumax. .
 

javr

Majstr
6. dec 2011
810
455
63
faktor "Katja" deluje pri vseh. Če ne zavestno, pa podzavestno
 
Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.641
2.808
113
Pct v sosednji Avstriji, kjer se vsi držijo ukrepov, deluje tako dobro, da se napovedujejo nove omejitveSlo je v primerjavi z At že na levelu 4.


In od avgustovske izjave Kurza, da bo moral počasi vsak začeti skrbeti zase, ne da država omejuje vse povprek, ni ostalo prav veliko.
 
Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.641
2.808
113
Endgame take vladne igre fašizma brez meja zna biti 'necepljene v kz lagerje', a ko bodo številke kljub temu naraščale, bodo seveda našli nov izgovor.Pred letom 2020 bi bilo tako razmišljanje zelo skrajno, vendar se je narativna čez noč radikalno spremenila, kot da so malodane po celotni EU prišli na oblast talibani.
Kar se od lani dogaja je live leak od 1933 naprej v Weimarski republiki.
 
  • Haha
  • Všeč mi je
Reactions: javr in mosseero

piagolo

Guru
22. nov 2009
3.218
948
113
Endgame take vladne igre fašizma brez meja zna biti 'necepljene v kz lagerje', a ko bodo številke kljub temu naraščale, bodo seveda našli nov izgovor.Pred letom 2020 bi bilo tako razmišljanje zelo skrajno, vendar se je narativna čez noč radikalno spremenila, kot da so malodane po celotni EU prišli na oblast talibani.
Kar se od lani dogaja je live leak od 1933 naprej v Weimarski republiki.
Če v lagreju ne bo covida so na varnem. Zna bit, da se bodo tja vrivali tisti iz zunanjosti.
 

sad

Guru
24. avg 2007
14.635
3.107
113
A že kdo ve kaj o četrtem odmerku cepiva, ki ga vlada napoveduje za konec decembra? Sicer naj bi bil zaprt v dom.
 

sad

Guru
24. avg 2007
14.635
3.107
113
Tonč mi je povedu, on je pa od sina, ki dela na minisrstvu za kmetijstvo izvedel. Baje naj bi vse v tajnosti delal, da ne bo revolta prej. Pol pa policija na ulice. Morda tudi vojska.
 
  • Haha
Reactions: Sonny_Chiba

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
11.641
2.808
113

'Fully vaccinated' definition could change in future, CDC director says
“We will continue to look at this.

We may need to update our definition of 'fully vaccinated' in the future," Centers for Disease Control and Prevention Director Rochelle Walensky told reporters.


Ali drugače povedano, dvojka ni končna številka.

Hint: Izrael, in kot kaže ena baltska država (Litva).
 
  • Wow
Reactions: javr