Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.676
1.365
113

Hrvaski politiki ocitno bolje vedo,kaj pomeni delati za ljudstvo od naših. Ne na Danskem, ne na Hrv. se zaradi sprostitev NE BO ZGODILO NIČ. Tako kot se ni na švedskem, ki prakticno nima taksnih neustavnih ukrepov kot cela evropa. To je bistvo vsega. Ker je vse skupaj en navaden nateg...in sedaj, ko je postalo jasno, da cepljenje ne pomaga proti okuzbam, se bo pocasi treba nekako izvit iz te godlje, ki so jo odlocevalci (politiki v spregi z zdravniki) skuhali. Danci so ocitno najpametnejsi (no ja, to so v resnici švedi) in ne cakajo, pac pa sproscajo, kar se da kmalu...v naslednjega pol leta bomo sledili vsi ostali. Za 1.maj 2022 ne bo nikjer vec ukrepov (niti pct ne).
Pa da napovem še, kako bo pri nas to potekalo ( do sedaj sem namrec u nulo napovedal cisto vse, kar se dogaja):
vladajoci bodo obljubili korencek - rekli bodo, da bodo tudi pri nas vse sprostili, ko bo precepljenost XX% (kaksna bo visina % sedaj se ne vem...zna bit da 70%, ali celo vec - 75...80). Seveda se ciljni precepljenosti niti priblizali ne bomo, zato si bodo, potem ko bomo s sproscanjem capljali zadaj za vecino ostalih evropskih drzav, nekako izmislili nek nov kriterij, ki jim bo omogocil odpravo vseh ukrepov (po vzoru okoliskih drzav), saj drugace ne bo slo, ker ne bomo konkurencni.
In "velike pandemije" bo naenkrat konec!
In tisti bolj brihtni se bodo zacudeno sprasevali - kako se je to zgodilo in zakaj za vraga je bilo v resnici vse to potrebno???
Potem pa pridejo na vrsto restrikcije zaradi klimatskih sprememb.... Tisto bo bolj pestro...

• Všeč mi je
Reactions: sandra

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.146
4.118
113

AIER’s Ethan Yang’s analysis showed that deaths of despair skyrocketed. Poor children, especially in richer western nations such as the US and Canada, self-harmed and ended their lives, not due to the pandemic virus, but due to the lockdowns and school closures. Many children took their own lives out of despair, depression, and hopelessness due to the lockdowns and school closures.
These restrictive policies worked to ruin and kill (direct and indirect) more persons than SARS-CoV-2 itself.

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat
19. jul 2007
2.939
1.658
113
Ah, lepote sodobnega sveta, danes vrhunski strokovnjak za epidemiologijo, naslednji teden za mednarodno politiko, potem pa svetovna avtoriteta za farmacijo, predvsem za cepiva.

The American Institute for Economic Research (AIER) is a free-market think tank.
AIER’s Ethan Yang’s analysis showed

Ethan Yang is an Adjunct Research Fellow at AIER as well as the host of the AIER Authors Corner Podcast.

He holds a BA in Political Science with a concentration in International Relations with minors in legal studies and formal organizations from Trinity College in Hartford Connecticut. He is currently pursuing a JD from the Antonin Scalia Law School at George Mason University.

PS: napišem privi stavek, vidim v da je AndY1 navedel ime analitka, pa me prešine, mogoče so pa kot zunanjega eksperta angažirali res komeptentno osebo, da ne bom napisal kašno neumnost, grem pogledat kje je ta Ethan Yang, in moram priznati da mi je vse skupaj polepšalo dan.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

luka51

Guru
16. avg 2007
14.875
6.163
113
Andy ne rabi strokovnjaka, on samo vidi ime povezano z neko kratico in je to 100% kredibiln vir ali študija.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113

Evo kaj sem izbrskal v arhivu interneta

Zaščitne maske ne obvarujejo pred virusi
29.04.2009

Koronavirus: medicinske maske neučinkovite, panika odveč
24.02.2020

Because of: trust the science !

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.146
4.118
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.868
7.397
113
pri taščici
Evo kaj sem izbrskal v arhivu interneta

Zaščitne maske ne obvarujejo pred virusi
29.04.2009

Koronavirus: medicinske maske neučinkovite, panika odveč
24.02.2020

Because of: trust the science !
Teh strokovnjakov ze leto in pol ni vec na polozajih. Jih je janseva vlada vse zamenjala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.868
7.397
113
pri taščici
Kaksno fukcijo je beoviceva opravljala pred jansevo vlado in kaksno sedaj? Ozuroma koliko funkcij je ze zamenjala v casu janseve vlade?
Ne bom oporekal njeni strokovnosti, ker je ze pred leti tudi imela dlje casa opravka z mano. Pa je bia neuspešna. Al pa mogoce uspešna, da danes se kar naprej nabijam na alterju.
Imam pa obcutek da se vcasih prevec podredi odlicitvi vlade. Recimo Fafangel si upa veckrat nasprotovat.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113
Kaksno fukcijo je beoviceva opravljala pred jansevo vlado in kaksno sedaj? Ozuroma koliko funkcij je ze zamenjala v casu janseve vlade?
Ne bom oporekal njeni strokovnosti, ker je ze pred leti tudi imela dlje casa opravka z mano. Pa je bia neuspešna. Al pa mogoce uspešna, da danes se kar naprej nabijam na alterju.
Imam pa obcutek da se vcasih prevec podredi odlicitvi vlade. Recimo Fafangel si upa veckrat nasprotovat.
Infektologi in epidemiologi niso vedno enakega mnenja, čeprav se strinjam, da je v strokovni skupini (in posledično pri predlaganih ukrepih) glas epidemiologov pogosto premalo slišan...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.448
9.809
113
Jap, to je. Imamo infektologe in Marka Bitenca. Epidemiologi so odstreljeni in v tem je velika težava.
Ena primerjava....kot bi primerjal pravnika in nekoga, ki življenjsko uporablja zakonodajo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
2. okt 2007
3.945
2.446
113
evo, pa bo kmalu samo T pogoj...
1630324056039.png