Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
sam mater, eni uzivajo... najprej spanija, pol pa se zrče, oz. nekaj podobnega.... in to v srednji soli... a mulci ne rabijo vec prek studenta dela, da grejo lahk na dopust?

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.888
596
113
42
povsod malo
sam mater, eni uzivajo... najprej spanija, pol pa se zrče, oz. nekaj podobnega.... in to v srednji soli... a mulci ne rabijo vec prek studenta dela, da grejo lahk na dopust?
To so VIP sončki.
Pa ne moreš kar sam it na Hrvaško če gledajo bolj kot za šverc komerc.
Res mi ni jasno kako so prišli čez.
Mene 2x ustrelijo pa zbezajo v karanteno v celico 2x2x2m

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
ne pretiravaj. ne gledajo kot sverc komerc.

sploh pa ce so imeli papirje, so pac ok. sej hrvat ne vidi nase karantene. se vprasanje ce jo nasi.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
ne pretiravaj. ne gledajo kot sverc komerc.

sploh pa ce so imeli papirje, so pac ok. sej hrvat ne vidi nase karantene. se vprasanje ce jo nasi.
Oja jo, če je v sistemu, mi je pa sumljiva formulacija NIJZ, ki jo povzemajo na RTV - so izdali XYZ PREDLOGOV za karanteno! Torej odločbe o karanteni sploh še niso izdane? :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

sousis

Guru
16. nov 2019
1.654
1.108
113
Oja jo, če je v sistemu, mi je pa sumljiva formulacija NIJZ, ki jo povzemajo na RTV - so izdali XYZ PREDLOGOV za karanteno! Torej odločbe o karanteni sploh še niso izdane? :rolleyes:
Po vseh spremembah nisem vec ziher, ampak a ni tako, da NIJZ ne da odlocbe, ker nekaj nekaj upravni postopek in oni niso izvrsilni organ al nekaj, in mora odlocbo izdat inspektorat/MZ?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.542
3.626
113
Po vseh spremembah nisem vec ziher, ampak a ni tako, da NIJZ ne da odlocbe, ker nekaj nekaj upravni postopek in oni niso izvrsilni organ al nekaj, in mora odlocbo izdat inspektorat/MZ?
Trenutno ima pristojnost samo zdravstveni inšpektorat, pa še to na trhlih temeljih. Glede na podatek, da jih je tam od 50 do 99 zaposlenih in od tega jih je polovico tajnic pa direktorjev, jih zelo malo ostane za resno delo. Zraven dodaj še čas dopustov in dejstvo, da je to javna uprava, potem drugačnega rezultata niti ni za pričakovat.
Sicer so jih pa dijaki lepo pošolal. ;)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.878
-4.859
113
Pa ne moreš kar sam it na Hrvaško če gledajo bolj kot za šverc komerc.
Res mi ni jasno kako so prišli čez.
Čez mejo prideš čisto preprosto.
Pokažeš tisto kodo ali potrdilo da si cepljen, pa te spustijo. Če si okužen ali ne, pa če imaš priporočeno karanteno ali ne.

Ko boš enkrat dojel, da se tudi cepljeni lahko okužijo in okužbo širijo dalje, ti bo lažje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.094
4.610
113
Čez mejo prideš čisto preprosto.
Pokažeš tisto kodo ali potrdilo da si cepljen, pa te spustijo. Če si okužen ali ne, pa če imaš priporočeno karanteno ali ne.

Ko boš enkrat dojel, da se tudi cepljeni lahko okužijo in okužbo širijo dalje, ti bo lažje.

Lahko mu zamahaš z starim potrdilom ,ki si si ga natisnil preden si šel v Španijo in bo itaq Hrvat v gužvi samo zamahnil z roko, če te pa dobijo pa se butla narediš .
Take imamo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.403
4.318
113
Medtem v Sloveniji:
Kot je dejala (namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager), podatek o številu cepljenih maturantov še preverjajo. Prav tako še niso znani končni rezultati o tem, ali gre pri okuženih maturantih za različico delta.

Skratka izolacija virusne RNA traja vsaj en teden (bi rekel da sicer počasi, ampak ok, verjetno niso prioritetno na listi), očitno pa iskanje par 10 ljudi po bazi cepljenih traja še dalj.

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec in AndY1