"Zadnji podatki pokazali nekaj upanja; če se bo trend nadaljeval, imamo možnosti za varno odpiranje"
Policija: "Ljudje omejitve večinoma upoštevajo." IJS: "Nakazuje se umirjanje epidemije." .

janezek delaVlada zajebala kolk je dolga in široka. Z ukrepi in karantenskimi odločbami, z pomočjo gospodarstvu...
Firme svoje zaposlene silijo delat čeprav kažejo vse znake, dokler nimajo odločbe morajo biti v službi. To je postalo že pravilo. GZS jim pa štango drži.
Veliko firm je na robu, medtem ko se določena (sicer dobro delujoča) pasejo na državnih pomočeh. Mali privatniki bodo pa počasi ugasnili.
Odličen razgled...Upoštevanje predpisov v živo - Šmarna gora.
![]()
![]()
Jutri bo drugačeUpoštevanje predpisov v živo - Šmarna gora.
S tempom, ki ga imamo, to je 40-50 umrlih na dan, bomo imeli do novega leta dodatnih 1200 mrtvih, kar pri trenutni stevilki umrlih 1336 pomeni skupno 2500 umrlih.IJS v svojih analizah pravi da bo konec decembra popuščanje. Fajn ravno za božič in novo leto se bomo lahko družil in potem bomo spet krivi da smo se preveč družili za Miklavža/dedka mraza/božička/novo leto.
14+14+14+14+14=70 dni. Torej od oka nekje sredi marca bomo vedeli ali bomo lahko spomladi šli "vzdrževat vikend na Hrvaško"
Seveda. Ampak ni pa nujno in avtomatsko, da so kužni. Za to se moraš najprej okužit. Jaz se recimo nisem.Ni nujno, da imajo simptome, kužni pa so lahko vseeno
Točno zaradi tega sem ostal doma. Pa ne, nisem fasal karantene, čeprav sem bil rizičen stik. Z mano ni bil nihče v kontaktu. Samo okužena oseba je med navodili dobila tudi odstavek, da naj tesni kontakti uporabijo samoizolacijo. Seveda kak teden po tem, ko nekateri bi že veselo vsi raznašali naokoli, če ne bi preventivno ob prvih simptomih ostali doma.Karantena se izdaja rizičnim stikom, ne tistim ki zbolijo. Nekateri od teh v karanteni zbolijo, nekateri ne. Sodelavec je bil konec junija v Srbiji - ob vrnitvi je fasal 14-dnevno karanteno, zbolel pa ni. Bolje da je teh "nekaj" ljudi po nepotrebnem zaprtih za 14, kot da smo zaprti vsi.
Karantena se izdaja rizičnim stikom, ne tistim ki zbolijo.
Sem ti že enkrat razložil glede IFR in si poniknil v svoj varni kotiček in ti ne bom še enkrat razlagal.S tempom, ki ga imamo, to je 40-50 umrlih na dan, bomo imeli do novega leta dodatnih 1200 mrtvih, kar pri trenutni stevilki umrlih 1336 pomeni skupno 2500 umrlih.
Pri IFR 0.25% to pomeni 1.000.000 prekuzenih prebivalcev, kar pomeni 50% prekuzenost, kar pomeni ze konkretno naravno upocasnjevanje novih okuzb zaradi tega. Ze zdaj smo pri 650.000 prekuzenih, kar pomeni 1/3 populacije.
Nekateri bodo rekli, da je to zaradi ukrepov, jaz pravim, da je to zaradi obojega.
Seveda bo vlada padec novih okuzb pripisala le ukrepom.
Zate ne velja. Ti si nedvomno bolan, večkrat si fasal karanteno, pa vidiš da ne pomaga.
Lahko se SAMO-jebejo.Samo okužena oseba je med navodili dobila tudi odstavek, da naj tesni kontakti uporabijo samoizolacijo.
Dokler se bo število okužb v starostnih skupinah na 75 let tako povečevalo oz. bo na takšnem nivoju, ne moremo pričakovati upadanja števila smrtnih primerov.S tempom, ki ga imamo, to je 40-50 umrlih na dan, bomo imeli do novega leta dodatnih 1200 mrtvih, kar pri trenutni stevilki umrlih 1336 pomeni skupno 2500 umrlih.