CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.810
1.528
113
Jaz sem mu dal stari zamljevid enega kampa, kjer ene parcele ni bilo vrisane. Naročil sem jim naj mi jo poiščejo kje je. Chatgpt jo je vedno našel kjub temu da ni obstajala. Še ko sem ga prepričeval da si izmišljuje in da je nevarek ker zavaja, mi je ponudil da mi na zemljevidu označi parcelo. No, si jo je izmislil in jo nekam vtaknil.

Gemini mi je sprve rekel da parcele ne najde.

19. jul 2007
2.977
1.690
113
Ljudje imajo kar zabavo s GTP-5 :)

1754900286433.png

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.516
1.474
113
Se malo dalje testiram tele AI chate...

Zanimivo da se ChatGPT vedno po 5 vprašanjih zaustavi za nekaj ur z free acountom.

Grok se je na zacetku ustavil po 3 ali 4 vprasanjih in si moral cakati 24ur. Trenutno pa sem dalec nad tem - cca 15+ vprasanj in se vedno dela.
Sicer rabi kako minuto ali vec za odgovor, ker sem ga dal na max koliko gree z free acountom..
Lahko pa recem da sta kar na nivoju.

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.122
4.565
113
za resno delo niso še.

za en projekt sem te dni rabil preprost odgovor koliko dni je preteklo med enim in drugim točnim datumom v točno določenih letih, šlo je za nekaj več kot 20 let v dneh (cca 7350-7400 dni), posebej sem napisal, da se vključita oz. upoštevata tudi oba omenjena datuma pa vikendi, prazniki itd... grok, chat in deeseek so vsak dali na kopirana ista navodila drugo številko, razlike je bilo za en oz. dva dni. Dva od treh nista enako odgovorila.

Vsak je seveda napisal podroben postopek, prestopna leta itd... ker je bilo odstopanje dveh dni za specifičen nepomemben projekt ok sem upošteval chatgdp, ki je bil na sredi. Postopkov pa nisem razčlenjeval, ker je bilo brezveze v danem trenutku. Se mi pa zdi neresno in uporabno samo za hec in usmeritev, s tako razliko na luno ne prideš.

Irbis

Pripravnik
18. feb 2022
49
31
18
za resno delo niso še.

za en projekt sem te dni rabil preprost odgovor koliko dni je preteklo med enim in drugim točnim datumom v točno določenih letih, šlo je za nekaj več kot 20 let v dneh (cca 7350-7400 dni), posebej sem napisal, da se vključita oz. upoštevata tudi oba omenjena datuma pa vikendi, prazniki itd... grok, chat in deeseek so vsak dali na kopirana ista navodila drugo številko, razlike je bilo za en oz. dva dni. Dva od treh nista enako odgovorila.

Vsak je seveda napisal podroben postopek, prestopna leta itd... ker je bilo odstopanje dveh dni za specifičen nepomemben projekt ok sem upošteval chatgdp, ki je bil na sredi. Postopkov pa nisem razčlenjeval, ker je bilo brezveze v danem trenutku. Se mi pa zdi neresno in uporabno samo za hec in usmeritev, s tako razliko na luno ne prideš.
In vse to kompliciranje s prestopnimi leti je čisto odveč, uporabiti moraš samo pretvorbo v julijanski danm, na primer: https://aa.usno.navy.mil/data/JulianDate
Potem pa samo odšteješ manjši dan od večjega (brez decimalk) in dodaš 1, če moraš upoštevati še oba datuma.
Julijanski dan je število dni po prvem januarju 4713 pr. n. št., tako da lahko potem preprosto računaš naprej.