CHAT GPT - scarry hud AI chat sistem

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.569
16.880
113
Kako pa na področjih, ki jih ne obvladaš, preveriš pravilnost končnega izdelka? Kaj bi bil najbolj optimalen način za tak "fact-check" glede na to, da se AI moti že pri zelo osnovnih zadevah?

• Všeč mi je
Reactions: Irbis in ncnifrej

hermann

Guru
19. mar 2014
9.837
6.784
113
Meni kot developerju lahko gpt zelo pomaga, ker je vedno kup tehnologij, ki jih tudi slučajno ne poznam in niti ne vem kje bi se na začetku stvari lotil. Zadeva dejansko prihrani dneve googlanja in klasičnega izobraževanja (malo sem tudi že v letih, ko se mi več ne ljubi vse energije vlagat v slednje novim tehnologijam). Seveda pa imam vseeno osnovno znanje in še kup orodij, ki preprečijo, da bi od sebe dal popolno neumnost.

Priznam, da se pisanja znanstvenega članka s področja kvantne fizike prav gotovo ne bi lotil, ne z gptjem ne brez njega.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.148
933
113
Da mu naročiš naj se še enkrat preveri
Aha - in drugic se sigurno ne zmoti? :)
Za une crke (par postov nazaj) sem ga ene 3-4x popravljal, mu razlagala da nima prav.. pa se je vsakic prov galantno opravicil.. poskusil znova “tokrat bom pozoren”.. in spet falil..

meni je AI super za programiranje (dela cuda), kot pomocnik na podrocjih, ki jih poznam in znam ocenit ali me “bullshita” (recmo, da jemljem AI kot Google na stereoidih).. za neko raziskovanje na “prvo zogo” (deep search mi je top).. da bi mu pa slepo verjel, alpa upal “prodati” njegov izdelek naprej brez pregleda/korekture.. tolk mu pa ne verjamem..

• Všeč mi je
Reactions: corsol

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.489
3.617
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Kako pa na področjih, ki jih ne obvladaš, preveriš pravilnost končnega izdelka? Kaj bi bil najbolj optimalen način za tak "fact-check" glede na to, da se AI moti že pri zelo osnovnih zadevah?
Mam šefico...
Dam, spremeni ali pa ne in to je to... Ah, kaj naj...
No, recimo:
- jaz nekaj napišem - dopis, vabilo, prošnjo, za kredit, EU sredstva, karkoli...
- dam v Chat GPT da to zrihta na "poslovno"
- njej pošljem obe varianti
- 90% zmaga moja...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.148
933
113
Mam šefico...
Dam, spremeni ali pa ne in to je to... Ah, kaj naj...
No, recimo:
- jaz nekaj napišem - dopis, vabilo, prošnjo, za kredit, EU sredstva, karkoli...
- dam v Chat GPT da to zrihta na "poslovno"
- njej pošljem obe varianti
- 90% zmaga moja...
Mas nastavljeno “persono/stil pisanja”? K default AI je meni za dopise prevec “sladek”, sploh ce ima premal podatkov in zacne vmesne tekste/masila si zmisljevat.. z mal urejanja mi pa postane prebavljiv..

• Všeč mi je
Reactions: kajpace