Cev za dvorišče, ki se čim manj krotoviči

krava

Majstr
5. sep 2007
3.774
404
83
www.kacnje.eu
Iščem predloge za cev za dvorišče. Imam Gardenina STOP priključka, mislim, da sta za velikosti cevi 13 mm.
Namen: pranje avtomobila, koles, kakšno podobno opravilo ...
Dolžina: 10 metrov (lahko tudi kakšen meter manj)

Vse cevi, ki sem jih imel doslej, so se ******* krotovičile in prepogibale, da so zaprle pretok. Trenutna je sicer glede tega malo boljša - je ena tistih, ki se "napihnejo", ko se napolnijo. Je pa zaradi tega občutno nižji pritisk, vsaj tako se mi zdi.

Sem že skoraj vzel Gardena Comfort Flex, ampak je bil prvi komentar, da se "nenehno propogiba in ne prepušča vode". Kar je točno to, kar me že tako moti.
Predlogi Alter vseznalcev so dobrodošli.

gr69

Guru
15. dec 2009
12.247
3.259
113
še v SLO - ampak komaj
Nekontrolirano zvija …

Vsaka se bo, če ne bo ustrezno namotana. Najbolje boben - ampak paziti, da je ne namotaš zavito (qrc - treba vzeti v roke - nategniti in poravnati) ali zvijanje na roke - prvi zavoj normalno, drugi “pod roko” ozr. “zasukan”.

Tukaj sicer na tleh mota - z malo vaje tudi na roki - a kot rečeno - vsak drug zavoj primeš z “zasukano” roko (desna roka - zasuk v levo, tako da desni palec kaže “spodaj” na desno), primeš cev, vrneš roko v naravni položaj in naložiš na levo, kamor motaš.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.774
404
83
www.kacnje.eu
Ja, tako delam. Ko gledam v trgovini, se mi nekatere cevi zdijo precej trde, spet druge mehke, ene se širijo s pretokom, druge so tudi glede raztezanja pri pretoku trde kot hudič ... doslej nisem imel preveč sreče z nakupi ali pač tako je in se moram s tem sprijazniti.
Sem upam, da bo kdo rekel, da ima kakšen model in je zadovoljen.
Tole sem gledal, pa mi je nekako škoda denarja, da bi kar na pamet kupoval.

UPDATE in OFFTOPIC: Pa po nekaj letih sem kliknil na levi na profile sodelujočih v pogovoru. In vidim, da smo sami starostniki. Člani Alter foruma od 2007, 2008 in 2009. :p :D Verjamem, da marsikoga od forumašev še sploh ni bilo.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.280
2.960
113
1785346295763.jpeg

Ta se ne zamota :)

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N