Centralno zaklepanje - ne zaklepa zadnjih vrat

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, ko stisnem gumb za centralno zaklepanje na daljincu, se sliši tisti zvok pri zaklepanju in avto je zaklenjen. Vendar, ko potegnem kljuko na zadnjih levih vratih, se cel avto odklene. Ostale kljuke so OK, oziroma se avto ne odklene. Gre se za Opel Astro H.

Ima kdo kako idejo kaj bi to bilo? Obstaja kakšna finta, da se naredi kak reset, ali je stvar mehanskega izvora in se je kakšen zatič polomil, oziroma se je kaj snelo...?

Bi lahko kaj jaz na hitro popravil, namreč sem kar daleč v osrčju Hrvaške do sobote
smile-1.gif

hvala

Lp,

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
mislim da maš mehanski problem.če posplošim maš na na kljuki tam kjer pride štangica do ključavnice eno tako plastično sponko ki ma odprti in zaprti položaj.to ti določa če je kljuka zaklenjena ali odklenjena.najbrž ga nekaj bremza in ko potegneš za kljuko se premakne pa ti pol odklene cel avto
vzemi tapeto dol

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Vendar, ko potegnem kljuko na zadnjih levih vratih, se cel avto odklene. Ostale kljuke so OK, oziroma se avto ne odklene.
Lp,

Cel avto se odklene, pomeni, da potem prideš not kjerkoli ali samo zadaj?
Meni ne zaklepa/odklepa enako zadnjih levih vrat in vedno pozabim in imam odklenjena. Sem pa vzel tapeto dol, pa si ne moreš kaj preveč pomagat, ker ključavnica je skrita noter, bi moral res vse narazen vzet.
Odpad varianta.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, cel avto se odklene, se pravi da lahko kjerkoli notri prideš
smile-1.gif

Zakaj bi pa avto na odpad peljal pa nevem, jaz bi ga raje popravil..?

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

sem šel na servis in so ugotovili, da so se neke žičke "precvikale" v vratih.. 40€, pa je bilo rešeno
smile-1.gif