Cene menjave gum ( v nebo )

Vprasaj

Guru
15. avg 2008
1.554
506
113
Ljubljana
Eno vprašanje. Stric ima montirko in centrirno mašino, pa dva dvigala. Tako da pri naši hiši menjamo zastonj gume. Sem se pa malo pogovarjal okoli koliko plačujejo za premontažo in centriranje gum. Od kdaj so premontaže za npr 17 col že kar 60-70 eur? Pa hranjenje so tudi nekje okoli 50 eur.

Sej vem da nisem primeren za obsojat kaj takega, ampak gume menjam sam (ne rabiš bit raketni znastvenik dokler ni pod 40 višina gume), tako da se mi zdi taka storitev draga.

Koliko pa ste vi dali za premontažo gum?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
937
158
43
ko smo pri tem, kaj je po zakonu - verige, štumfi, al so zadosti tisti trakci - kot "vezice" oz. paski - oz niti ne vem kak sem jim reče? Če te policaj ustavi, s čem bo vesel?

pa tudi - kaj imeti zraven, če greš na smučarijo - gor Avstrija? pa te tam kaj dobi? še vedno najboljše ketne al...?

Če na 4 leta prodajaš avto, potem se ti ne splača. Če ga imaš 10 se zagotovo splača, da ne rečem če ga lastiš še dlje. Moji avti so šli v prodajo stari 15, 19, eden bo sedaj star 10 in še ga nebi dal od hiše. Vsi kupljeni novi. Zdaj pa računaj. Oba kupca sta bila blazno vesela, ko sta dobila še komplete zimskih gum v kuferamu. Vsaj to, zaslužil z njimi nisem nič v smislu, da bi za avto dobil več.
Za all season sem pa sam skeptičen. Če bi bile tako super, bi to bile danes edini tip gume, ki bi se prodajal. Ni videti tako...
z all season se da dokaj lepo živet če imaš povprečno kočijo, voziš povprečno in ne voziš po nekih hudih ekstremih. Jaz tu na Goriškem z njimi okej shajam. Notranjska bi verjetno bila že problematična zaradi snega, nižjih temperatur in podobnega. Podobno pri vas na Štajerskem.