Jasno, da ni varna. Oz. je le toliko varna v kolikor ne zaide v mejne situacijeNe znam si predstavljat, kakšna zmes more bit to, da je tako "trda" , da se ne obrabi tako hitro in da je še vedno varna za vožnjo v vseh pogojih (predvsem v dežju).
Alter vozi onkraj mejnih situacij.Jasno, da ni varna. Oz. je le toliko varna v kolikor ne zaide v mejne situacije
Ja, in je bil na koncu čisto normalno uporaben, profila je pač začelo zmanjkovat.Ali jaz to prav razumem, da ti je en komplet gum zdržal 100 000km?![]()
Pol so letne ok. Tisti dan pa drugače rešiš.V prejšnji zimi je v Ljubljani 1x (z besedo: ENKRAT) vrglo par centi snega. Če se ne voziš v visokogorska središča smučat, so celoletne čisto ok.
Na 30 do 40 stopinjah so celoletne tudi super? Za tiste ki poleti veliko drajsamo, se moramo sprijasnit z menjavo letno / zimske. Za tiste ki delajo malo km je pa celoletna super rešitev.No…letne so tam pri -10 tudi manj optimalne, ceprav ni snega
To tudi meni ni jasno, podobna zgodba na Hrvaški Istri,... V čemu je fora?Poleti mal po slovenski obali poglejte kako so obuti avti. Ogromno jih je na zimskih gumah. In potem tukaj nekateri pridigate o 4S.
Kaj bi sele primorcem povedal...
Jaz jih imam.... nič posebnega. Gume ko gume. Snega pa tak ni.Ima kdo izkušnje z GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3?
Glede na to, da snega praktično več ni, si ogledujem to opcijo.
Te bi naj bile najboljši kompromis med pomembnimi lastnostmi in predvsem da dolgo zdržijo
Že drugi komplet Gen3. Pred tem komplet G2. Na drugem vozilu tudi G3. 50.000 do 60.000 km zdržijo. Vozim 95 % po AC. Po približno polovici km jih zamenjam prednje zadnje. Na nespluženi AC brez težav. Za visokogorska smučišča verige za vsak slučaj.Ima kdo izkušnje z GOODYEAR Vector 4Seasons Gen-3?
Glede na to, da snega praktično več ni, si ogledujem to opcijo.
Te bi naj bile najboljši kompromis med pomembnimi lastnostmi in predvsem da dolgo zdržijo
Pa si že probal kako veselo je zaviranje z letno gumu na mokri cesti pozimi? Ne prime čisto nič, pa če tudi imaš še 4 ali 5 mm profila. Sem lani imel tak problem sam na mojem avtu, v vsakem rondoju me je odnašalo, zavorna pot je bila konkretno daljša in to z gumami, ki so bile stare 1,5 leta, temperature pa tudi niso bile tiste prave zimske, ampak tam okrog 5 ali 6°Če snega ni, voziš letno gumo celo leto, 3mm profila je itak min. kar je uporabno tudi za čez poletje pri malo širših gumah, snežne nogavice s TUV ki veljajo po celi EU kot nadomestek verig (razen za jodlarske prelaze) pa dobiš od 30-40 EUR dalje. Ne vem kaj bi kompliciral s celoletnimi gumami, zakonsko si pokriti s tistimi nogavicami in letnimi gumami. Če bi rad kam v snegu prišel pa s celoletnimi gumami na 3mm profila ne boš, boš prej z letnimi pa "malo boljšimi" nogavicami.
Poleg tega kot omenjeno pozimi se rabi profil, nova celoletna ok, nekako gre tudi v sneg .. samo koliko tistih ki jih rabi jo menja ko pride profil na 4-5mm? Noben. S 3mm celoletno liziko si pa ista ovira na cesti kot z letno, samo da si tam legalno brez verig, in zadnja leta opažam vedno več tega na cesti.