Če se vaša številka začne na ...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.044
60
48
Ko je bil še Sparmobil, je bila "cela znanost" z njihove strani glede tega, da si moral kupiti pravo SIM kartico v primeru, če si hotel prenesti obstoječo telefonsko številko k njim. Zdaj pa eno vprašanje, če je kdo od znalcev tu: Je kakršnakoli tehnična ovira, da je bilo to zahtevano, oz. ali potem tudi v splošnem ni možno prenašati številke, ko je "razmerje" že vzpostavljeno? (Eni vem, da so imeli zahtevo, da kartica še ne sme biti aktivirana, preden nanjo preneseš število z drugega operaterja; po drugi strani pa menda obstaja tudi storitev menjave številke, ko že teče naročnina.)

erikson

Guru
25. avg 2007
25.605
8.985
113
Verjetno je povezano s stroški aktivacije in da niso hoteli "skuriti" svojih številk, če bi se najprej aktiviralo njihovo številko in nato izvedlo prenos druge.

Preslikave med SIM IMSI in številkami so itak pri operaterju v registru HLR, tako so številke načeloma samo zapis v tabeli preslikav. Da delujejo prenesene številke pa je še baza prenesenih številk CBP na AKOS, ki jo trenutno upravlja podjetje Teletech d.o.o.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.044
60
48
Verjetno je povezano s stroški aktivacije in da niso hoteli "skuriti" svojih številk, če bi se najprej aktiviralo njihovo številko in nato izvedlo prenos druge.

Preslikave med SIM IMSI in številkami so itak pri operaterju v registru HLR, tako so številke načeloma samo zapis v tabeli preslikav. Da delujejo prenesene številke pa je še baza prenesenih številk CBP na AKOS, ki jo trenutno upravlja podjetje Teletech d.o.o.
Torej zgolj "poslovna odločitev" (vseh). :obesise: Čisto konkretno bi mi bila možnost kasnejšega prenosa zanimiva sedaj, ko Telekom ponuja Mobi za 6.99 EUR, ki ima omejen rok aktivacije... medtem ko bi številko lahko prenesel šele čez xy časa (ko poteče ena vezava).

drevored

Pripravnik
11. jul 2013
119
9
18
Torej zgolj "poslovna odločitev" (vseh). :obesise: Čisto konkretno bi mi bila možnost kasnejšega prenosa zanimiva sedaj, ko Telekom ponuja Mobi za 6.99 EUR, ki ima omejen rok aktivacije... medtem ko bi številko lahko prenesel šele čez xy časa (ko poteče ena vezava).
A se to ne da? A ni tako, da lahko na isto SIM kartico prenašaš številke po mili volji? Teoretično bi jo lahko en dan prenesel npr. na bob, naslednji dan spet nazaj na Mobi ...

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.196
2.917
113
Ravno na Telekomu so mi edini komplicirali, da za prenos rabim drugačno sim kartico in ne tisto v trgovinah za mobi. Menda ne sme biti številke gor. Sem vprašal v 2 centrih in na helpdesk.

Pri ostalih jo zgleda lahko.

tin01

Fizikalc
31. okt 2007
457
23
28
V mojem primeru ne drži.
Sem prenesel številko Mobi (iz akcije SIM kartica za 1 Euro (sedaj 2 Eura) na Hot brez težav in brez dobroimetja.

T