Brezplačno povečanje Google prostora - Google za neprofitne organizacije?

raners

Guru
4. mar 2008
3.013
559
113
Hej vsem.. Ker imam že kaj precej zabasan Google račun (94% in sem že pobrisal večje stvari in priponke), sem malo pogledal za opcije, če se da kako brezplačno povečat teh 15gb na kaj več..

In sem zasledil Google workspace za neprofitne organizacije, kjer ti dodelijo celo 100tb brezplačno?!?! Več tukaj: https://www.google.com/nonprofits/eligibility/

Sem nekaj spraševal tudi gemini mi je tudi napisal postopek, kako to pridobit..

Vglavnem, ali kdo to koristi? Je kje kaki droben tisk? Ali deluje to tako, da lahko osebni mail nadgradiš v ta google workspace for non-profits? Je problem ustvarit neko društvo in ali so potem kake obveze ali stvari, ki jih moraš počet?

mistique

Guru
16. jun 2009
15.902
3.207
113
One Basic (100GB) pride 20€ na leto...če je to predrago, si postavi svoj NAS ali kaj podobnega...je še dražje. Društvo...mislim, da bi imeli vsi društva in zavode, če bi bilo tako preprosto...Lahko pa še to vprašaš Gemini-ja pa objaviš navodila, ti bo Alter hvaležen :)
1768213857747.png

raners

Guru
4. mar 2008
3.013
559
113
to mi je napisal gemini....
Google je namreč močno nadgradil pogoje za neprofitne organizacije.
Tukaj je podroben pregled, kako deluje ta možnost:

1. Koliko prostora dejansko dobite?​

V preteklosti je Google res ponujal 30 GB na uporabnika, vendar so v zadnjem obdobju (2024–2026) prešli na model skupne shrambe (pooled storage).
  • Brezplačni paket (Google Workspace for Nonprofits): Organizacija prejme neverjetnih 100 TB (terabajtov) skupnega prostora, ki si ga delijo vsi uporabniki. To je več kot dovolj za skoraj vsako društvo ali zavod.
  • Plačljivi (subvencionirani) paketi: Če potrebujete naprednejše funkcije (npr. snemanje sestankov), so na voljo paketi s popusti, kjer dobi vsak posameznik po 2 TB ali več.

2. Kdo je upravičen do tega?​

V Sloveniji so do tega programa upravičene organizacije, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
  • So registrirane kot društvo, zasebni zavod ali ustanova.
  • Imajo status neprofitne organizacije.
  • Niso vladna organizacija, šola, univerza ali bolnišnica (te imajo ločene programe, npr. Google for Education).

3. Kako poteka postopek prijave?​

Postopek ni povsem samodejen in zahteva nekaj korakov:
  1. Registracija pri TechSoup Slovenija: Google za preverjanje statusa uporablja mrežo TechSoup. Registrirati se morate na njihovi slovenski strani (misss.si/techsoup), kjer bodo preverili vaše uradne dokumente iz AJPES-a.
  2. Pridobitev žetona: Ko vas potrdijo, prejmete t.i. "Validation Token" (žeton za preverjanje).
  3. Prijava na Google za neprofitne organizacije: S tem žetonom se nato prijavite na portalu Google for Nonprofits.
  4. Aktivacija Workspace-a: Ko je vaša organizacija potrjena, lahko aktivirate brezplačni paket Workspace.

4. Glavna "past" – Lastna domena​

Za uporabo Google Workspace (tudi neprofitnega) potrebujete lastno domeno (npr. @vase-drustvo.si).
  • Če domene še nimate, jo boste morali zakupiti (stane približno 10–15 € na leto).
  • Brezplačnega prostora ne morete dodati svojemu osebnemu računu (npr. ime.priimek@gmail.com), temveč dobite nov, profesionalen e-poštni naslov na svoji domeni.

Nasvet: Če imate registrirano društvo, je to daleč najboljša pot, saj poleg ogromnega prostora dobite še profesionalno e-pošto in orodja za sodelovanje.
Ali želite, da vam pomagam preveriti, kje točno se v Sloveniji oddajo dokumenti za potrditev statusa?

erikson

Guru
25. avg 2007
24.873
8.362
113
Če misliš naslov @gmail.com, potem je potrebno plačilo. Varianta je preko Google One ( https://one.google.com/about/plans ), tako da lahko pet družinskih članov uporablja isti dodatni prostor (100 GB za 19,99 EUR letno, obstajajo tudi večji paketi).

Z lastno domeno je bil Google Apps / Google G Suite dolga leta na voljo tudi brezplačno, potem pa so to ukinili in je potrebno plačilo. Bile so sicer izjeme za osebne domene, če so ti potrdili.

Če izpolniš pogoje za TechSoup lahko uporabljaš brezplačno z lastno domeno.

20. okt 2008
335
31
28
Samo lepota umetne inteligence ti lahko predlaga, da bi za 20€ na leto registriral društvo in prihranil teh nekaj €. Saj dejansko za registracijo društva res rabiš samo dva sotrpina in nekaj listov papirja. Če ti umetna inteligenca seveda pripravi temeljni akt društva in zapisnik ustanovnega zbora društva... Ko pa je nato potrebno plačati računovodjo in kakšno kazen zaradi neoddaje papirjev na FURS ali AJPES pa imaš osnovno naročnino pri googlu pokrito za naslednjih 10 let ali več.

Če nisi zastopnik neprofitne organizacije pozabi na te možnosti, ki ti jih je predlagala AI.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.413
8.441
113
pri taščici
Hmm, gasilci (drustva) so npr upraviceni al ne ?
Me pa zanima kako slike iz svojega osebnega gmail racuna prenesti na drug racun (google foto)

tomi

Guru
1. sep 2007
19.508
10.688
113
MB
to mi je napisal gemini....
Google je namreč močno nadgradil pogoje za neprofitne organizacije.
Tukaj je podroben pregled, kako deluje ta možnost:

1. Koliko prostora dejansko dobite?​

V preteklosti je Google res ponujal 30 GB na uporabnika, vendar so v zadnjem obdobju (2024–2026) prešli na model skupne shrambe (pooled storage).
  • Brezplačni paket (Google Workspace for Nonprofits): Organizacija prejme neverjetnih 100 TB (terabajtov) skupnega prostora, ki si ga delijo vsi uporabniki. To je več kot dovolj za skoraj vsako društvo ali zavod.
  • Plačljivi (subvencionirani) paketi: Če potrebujete naprednejše funkcije (npr. snemanje sestankov), so na voljo paketi s popusti, kjer dobi vsak posameznik po 2 TB ali več.

2. Kdo je upravičen do tega?​

V Sloveniji so do tega programa upravičene organizacije, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
  • So registrirane kot društvo, zasebni zavod ali ustanova.
  • Imajo status neprofitne organizacije.
  • Niso vladna organizacija, šola, univerza ali bolnišnica (te imajo ločene programe, npr. Google for Education).

3. Kako poteka postopek prijave?​

Postopek ni povsem samodejen in zahteva nekaj korakov:
  1. Registracija pri TechSoup Slovenija: Google za preverjanje statusa uporablja mrežo TechSoup. Registrirati se morate na njihovi slovenski strani (misss.si/techsoup), kjer bodo preverili vaše uradne dokumente iz AJPES-a.
  2. Pridobitev žetona: Ko vas potrdijo, prejmete t.i. "Validation Token" (žeton za preverjanje).
  3. Prijava na Google za neprofitne organizacije: S tem žetonom se nato prijavite na portalu Google for Nonprofits.
  4. Aktivacija Workspace-a: Ko je vaša organizacija potrjena, lahko aktivirate brezplačni paket Workspace.

4. Glavna "past" – Lastna domena​

Za uporabo Google Workspace (tudi neprofitnega) potrebujete lastno domeno (npr. @vase-drustvo.si).
  • Če domene še nimate, jo boste morali zakupiti (stane približno 10–15 € na leto).
  • Brezplačnega prostora ne morete dodati svojemu osebnemu računu (npr. ime.priimek@gmail.com), temveč dobite nov, profesionalen e-poštni naslov na svoji domeni.

Nasvet: Če imate registrirano društvo, je to daleč najboljša pot, saj poleg ogromnega prostora dobite še profesionalno e-pošto in orodja za sodelovanje.
Ali želite, da vam pomagam preveriti, kje točno se v Sloveniji oddajo dokumenti za potrditev statusa?
jaz imam workspace s svojo domeno.
ampak to je pol ločena zadeva od tvojega gmaila.