Danes nekaj minut po 19. uri je na območju Nadgorice izbruhnil gozdni požar. Po doslej znanih podatkih se je požar razširil na več kot 2 hektarja gozda in se tudi približal nekaj hišam, zato je bilo nekaj prebivalcev preventivno evakuiranih
Posredujejo gasilci Gasilske brigade Ljubljana in ljubljanska prostovoljna gasilska društva. Pomoč iz zraka nudijo tri letala Airtractor in helikopter Slovenske vojske. Gašenje poteka v zahtevnih vremenskih in terenskih razmerah, sporočajo z Gasilske brigade Ljubljana.
Dejansko so 3je, sem jih v zadnjih 14dnevih videl veckrat leteti nad naso hiso precej nizko, ko so gasili pozar v Tolminu.No da še sem nalepim:
BTW - članek navaja tri tractorje - od kod tretje letalo?
![]()
Obsežen požar med Nadgorico in Podgorico
Nekaj minut po 19. uri je na območju Nadgorice pri Ljubljani izbruhnil gozdni požar. Po doslej znanih podatkih se je požar razširil na več kot 2 hektarja gozda in se tudi približal nekaj hišam, zato je bilo nekaj prebivalcev preventivno evakuiranih.www.rtvslo.si
Tale, ki je priletel od spodaj pa ni diht.![]()
Dejansko so tile tractorji izjemno, izjemno koristen nakup.Poglej priponko 99821
Air Tractorja gasita gozdni požar pri Sneberju.
Kolikor vem še sedaj pilotirajo Španci. Letala imamo pa štiri. Do leta 2027 se planira da bi imeli deset domačih pilotov.A ni še mesec nazaj pisalo da nimamo pilotov?
Ne sluzi v civilne namene. Tudi JNA ima v RS naslednico, ki ji je ime SVKolikor vem še sedaj pilotirajo Španci. Letala imamo pa štiri. Do leta 2027 se planira da bi imeli deset domačih pilotov.
Dodal bi samo še to da je na tem hribu med Nadgorici in Podgorico radar ki služi v civilne namene. Včasih je bil pa vojaški (JNA).
To je vremenski radar.Ne vem tocno kje je gorelo ampak na hribu je radar, ki sluzi za civilne namene.
Tk da je Rekreacija imel prav.
Ce ti povem da je KZPS en teden nazaj povedala da ni njihov radar? Konkretno vprasanje za konkretno ta objekt. Nadaljnja komunikacija pa je potekala preko GSSV. Torej od koga bi bil?Ne vem tocno kje je gorelo ampak na hribu je radar, ki sluzi za civilne namene.
Tk da je Rekreacija imel prav.
sem se nasmehnil nad komentarjem, potem pa zresnil, ker tudi jaz ne znam.na Pasji ravan (ne znam sklanjat).
Jap prva runda stresena pomoje bo še kar treba, sva si ravno z Hanzi jem ogledala en krog gašenja, je pa trenutno delovno gor zelo blizu radarjavojaški je
spet letalo kroži ?
Kolikor vem ti kadiš, pa še mal betežen si ker si že v teh letih, tako da se zna zgoditi, da si ti pomotoma zakuruJap prva runda stresena pomoje bo še kar treba, sva si ravno z Hanzi jem ogledala en krog gašenja, je pa trenutno delovno gor zelo blizu radarja