Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.977
7.100
113

Nacisteki se hršijo
Kamorkoli lewaki stopite nam delate sramoto. Avstrijci so postopali čisto legitimno in korektno.
Pri nas pa ko Albanci streljajo v zrak, pa nikome ništa. Slovenija samostojna država... ja v sanjah.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.704
7.424
113
Antifašistični tabor? Namen?

V nedeljo, 27. 7. 2025, dopoldne, se je avstrijska koroška policija z brutalno racijo lotila udeleženk in udeležencev antifašističnega mednarodnega tabora študentk in študentov v okolici muzeja, posvečenega spominu na partizanski odpor nacizmu v II. svetovni vojni v Avstriji - na Peršmanovi domačiji nad Železno Kaplo. Na tem taboru se učijo o tem, kako so se njihovi predniki in prednice v drugi svetovni vojni uprli nacizmu v Avstriji. Neustrašne slovenske kmetice na avtrijskem Koroškem so v tem uporu odigrale ključno vlogo in mnoge svoj pogum plačale z zaporom, mučenjem, izgonom v taborišča, z življenjem. Na tem taboru se pogovarjajo tudi o tem, kako se je nastajajočemu neofašizmu, kjerkoli že prileze iz podpodja, treba upirati tudi danes.

Odzval se je tudi ženski lobi Slovenije, katerega članici sta v petek predavali na antifašističnem taboru. Ostro so obsodili "racijo pod cinično pretvezo", ki so jo označili za politično provokacijo. Dodali so, da so "na taboru tudi udeleženci iz Belorusije in Rusije, ki so dejali, da sta se zatiranje svobode zbiranja in izražanja tudi pri njih začela na zelo podoben način".

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

B81

22. jul 2007
38.827
11.758
113
Vsako pumpanje grozot iz zgodovine povzroča vedno večje sr.anje. In ne se slepit, ni namen spominjanje upora, ampak je namen v zadnjem stavku: "Na tem taboru se pogovarjajo tudi o tem, kako se je nastajajočemu neofašizmu, kjerkoli že prileze iz podpodja, treba upirati tudi danes."

Navadni levičarski miting, česar zgleda Avstrijci ne tolerirajo in prav je tako.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in brane_new

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.505
2.458
113
Najbol nezadovoljni čalnu foruma ALTER

1753686666452.png

• Všeč mi je
Reactions: 8888

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.256
2.377
113
Pomurje
Vsako pumpanje grozot iz zgodovine povzroča vedno večje sr.anje. In ne se slepit, ni namen spominjanje upora, ampak je nymen v zadnjem stavku: "Na tem taboru se pogovarjajo tudi o tem, kako se je nastajajočemu neofašizmu, kjerkoli že prileze iz podpodja, treba upirati tudi danes."

Navadni levičarski miting, česar zgleda Avstrijci ne tolerirajo in prav je tako.

Po tvoje treba vse muzeje zapret, ker opominjajo na grozote.

Grozota je tvoja pamet

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in tomi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.977
7.100
113
Kaj ti naj argumentiramo bogemu na umu, če ne razumeš par povedi v članku in slovence primerjaš z albanci. Cccc pa taki desničar
Koroški slovenci so se davnega leta 1920 odločili da bodo postali del Austrije. Kakšni partizani so se potem tam borili proti nacizmu? Argumenta nimaš, in kot vidim da ne razumeš primarjave. Primerjava je bila med Austrijci, ki so ukrepali v Austriji kjer ste lewaki imeli shod in Slovenijo, kjer NISO ukrepali v primeru ko so Albanci sredi BTCja streljali v zrak in izobešali črnega orla.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.256
2.377
113
Pomurje
Koroški slovenci so se davnega leta 1920 odločili da bodo postali del Austrije. Kakšni partizani so se potem tam borili proti nacizmu? Argumenta nimaš, in kot vidim da ne razumeš primarjave. Primerjava je bila med Austrijci, ki so ukrepali v Austriji kjer ste lewaki imeli shod in Slovenijo, kjer NISO ukrepali v primeru ko so Albanci sredi BTCja streljali v zrak in izobešali črnega orla.
Saj ti pravim cccc pa tak desničar.
Primejava pa je za posrat se.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in tomi

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.292
-1.425
63
Boriš se kot pravi Slovenec!

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jonny77