Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

tomi

Guru
1. sep 2007
19.128
10.220
113
MB
ksz

kaki so sploh pogoji da ti dr lahko napiše recept ?

sem dobil eno zanimivo idejo v tujini, kjer lavfa preko video klica, ampak predvidevam da v naši komunistični vukojebini se to ziher ne da ... iz nekega banalnega razloga, najverjetneje birokratskega.

tam je to on top, pri nas pa itak počasi edini način da prideš do zdravnika

se pravi lahko jaz preko zooma pokličem zdravnika, se useknem in mu pokažem žlajm on pa mi napiše lekadol ? :D

Floki

Guru
6. sep 2007
10.428
3.390
113
ksz

kaki so sploh pogoji da ti dr lahko napiše recept ?

sem dobil eno zanimivo idejo v tujini, kjer lavfa preko video klica, ampak predvidevam da v naši komunistični vukojebini se to ziher ne da ... iz nekega banalnega razloga, najverjetneje birokratskega.

tam je to on top, pri nas pa itak počasi edini način da prideš do zdravnika

se pravi lahko jaz preko zooma pokličem zdravnika, se useknem in mu pokažem žlajm on pa mi napiše lekadol ? :D

Da ti napiše recept preko pogovora po telefonu ali mailu ni nič takega vsaj za neke osnovne tablete ali pa če kaj stalno jemlješ. Edino če ve da si nategun, potem jih ne boš dobil.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

tomi

Guru
1. sep 2007
19.128
10.220
113
MB
Da ti napiše recept preko pogovora po telefonu ali mailu ni nič takega vsaj za neke osnovne tablete ali pa če kaj stalno jemlješ. Edino če ve da si nategun, potem jih ne boš dobil.
to mi je jasno, ampak situacija je bila drugačna, prilimam video ko ga najdem.

ona je iz usa on iz ita, in sta bila v italiji in je dobila vnetje mehurja, čakala na urgenci 10 ur nista prišla na vrsto ... šla domov, ona najde online storitev, plačaš 35€ imaš videoklic z doktorjem, poveš simptome itd, dobiš recept hvala lepa čau buc bau.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.128
10.220
113
MB
pa je do zdravnika že tak click click, sem enkrat pred časom mel priliko probat pa je bilo podobno naši javni upravi ... kao digitalno na koncu pa rabiš "kolek" :)

edit: se pravi imajo pri nas nad tem monopol že zavarovalnice ki ti prodajo "subscription" :)

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.170
4.155
113
Ljubljana
hmpg.net
Tudi ona je imela subscription plačan. In verjetno kar precej

Takole pravi dr. Jure Baloh (ni zdravnik - je naredil doktorat in je izredni profesor na Univerzi za medicinske vede v Arkansasu) "Ne, bruto, so pa davki in prispevki relativno nizki. Največji strošek je v bistvu zdravstveno zavarovanje. Ne živimo luksuzno, vendar nam prav nič ne manjka,"

tomi

Guru
1. sep 2007
19.128
10.220
113
MB
Tudi ona je imela subscription plačan. In verjetno kar precej

Takole pravi dr. Jure Baloh (ni zdravnik - je naredil doktorat in je izredni profesor na Univerzi za medicinske vede v Arkansasu) "Ne, bruto, so pa davki in prispevki relativno nizki. Največji strošek je v bistvu zdravstveno zavarovanje. Ne živimo luksuzno, vendar nam prav nič ne manjka,"
https://www.doctorsinitaly.com/