Od kar so dali not tricilinder motor, sem ga vrgel iz seznama zanimivih...Kako je pa res kaj s Fordovo kugo? Avto, vsaj meni, dost ok izgleda in tudi cena je razmeroma ok. Ne vem pa, kako je z zanesljivostjo in podobno?![]()
Od kar so dali not tricilinder motor, sem ga vrgel iz seznama zanimivih...Kako je pa res kaj s Fordovo kugo? Avto, vsaj meni, dost ok izgleda in tudi cena je razmeroma ok. Ne vem pa, kako je z zanesljivostjo in podobno?![]()
2.5 hibrid ni tricilindrc.Od kar so dali not tricilinder motor, sem ga vrgel iz seznama zanimivih...
2.5 hibrid ni tricilindrc.
Ja, ni ravno pojem za kvaliteto.stelantis ecoboom
Ja samo to vpisujejo večino Tisti ki šparajo.Vedno so mi zanimive te debate o porabi. Obstajajo strani, kjer se zbirajo dejanski podatki po porabi praktično vseh avtomobilov na EU trgu. Poiščeš in točno vidiš koliko porabi določen model, mašina, itd. Za Kugo od 2024 naprej recimo 150KM mašina porabi okoli 7 povprečno, medtem ko 180KM verzija porabi celo nekoliko manj (6.5 do 7 na 100). Nobenega ugibanja. spritmonitor.de
jaz ne šparam in lahko rečem da sem točno na povprečju. ki ga prikazuje spritmonitor za moj avto.Ja samo to vpisujejo večino Tisti ki šparajo.
Tisti ki pa tiši pa ga boli organ za to, tak da je ziher višje če spadaš v 2 kategorijo.
Ah bla bla. Pač dodaš na številke kak liter in je to to. Kdo pa lahko danes tišči toliko, da se blazno pozna na porabi. Ceste so polne, omejitve povsod.Ja samo to vpisujejo večino Tisti ki šparajo.
Tisti ki pa tiši pa ga boli organ za to, tak da je ziher višje če spadaš v 2 kategorijo.
Potem pa ne drži ne eno ne drugo, in vzamimo nekje vmes, med mojo trditvijo in tvojo.Za moj avto sem jaz na zgornjem nivoju porabe po spritmonitorju in to sedaj ko tankam D+ in sem "boga za jajca zgrabu" z litrom nižjo porabo kot prej. Pa sploh ne dirkam. Tako da Cliotova teorija bi kar držala.
Aja na kraj pameti mi ne pade, da bi kamorkoli vpisoval porabo. To dela aplikacija od avta avtomatično.
Bi si upal trdit da podatki vneseni v SM izkazujejo normalno, realno povprečno porabo dotičnega avtomobila. Če nekdo nebo dosegal tega povprečja, pomeni, da ali je kaj narobe z avtomobilom, ali preprosto ni povprečen voznik. Zakaj? Ali preveč tišči po gasu, ali cijazi, ali ima avto ki ni namenjen njegovemu tipu vožnje (če gre poraba v plus). Recimo, določeni avti so namenjeni večini vožnje po AC. Če ti ta enak avto uporabljaš samo za po mestu, in se huduješ kako SM laže, potem vemo kje je krivec za to.MrDaco Kako mojo trditvijo?
Jaz sem zapisal moje stanje, Clio pa pravi, da v SM vpisujejo bolj varčni vozniki s čimer se jaz strinjam, ker mislim, da nisem nek dirkač ampak mogoče malo nadpovprečen pri porabi, čeprav SM kaže da sem precej nadpovprečen.
Janez40 +1L na povprečno SM porabo mojega avta je skoraj +20%, kar ni malo.