Bencinarji blagi hibridi Renault,Peugeot,Ford

Ton13

Zelenc'
11. avg 2019
23
1
3
pozdravljeni,
zanima me ,kej od bencinarjev svetujete za nakup do 30000 eur Lahko novo ali 2 leti rabljeno pa da bo zdržalo par let po 25000km in nima porabe prek 7 lit.
Novi peugeot 3008 hibrid 27900eur cena je dokaj ok samo OK peugotih slišim bolj slabe nobice.
Renault Austral je 13, mašina kako je z tem
Mogoče kaj podobnega in hvala za nasvet

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.285
7.429
113
Nič, sem mislil nič od omenjenih. Če se pogovarjaš o hibridih, potem samo Toyota, Mazda. Tile evropski bodo (pa ne bodo) potrebovali še desetletja. Renault je zakompliciral motorje, eni so turbo, eni navadni atmosferci, skratka človek ima občutek da se iščejo in nimajo pojma kaj in kako. Na koncu pa je poraba ugodna samo na papirju. Takoj ko zavohaš avtocesto postane vse skupaj požrešno. Če pa se že karkoli odločiš od omenjenih, pa se pozanimaj kako oziroma koliko stane zamenjava baterije. Ter računaj da čez 6 - 8 let teh zadevščin noben ne bo hotel niti povohat. Z VAG veš da bo šel vsaj v Bosno ali Srbijo, za ostale pa je samo sreča. Za VAG tudi vem da je baterija ločena in ni tak problem zamenjat. Motor pa je malo močnejši alternator in ni nekam vkomponiran v menjalnik.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.677
1.812
113
Če hibrida potem priporočam samo toyoto ali hondo. (Mazde ne poznam.)

V EU ni hibrida, ki ga ne bi zasnovali otroci in/ali poklicni požrešneži na tvoj denar. Priporočam obvoz v širokem loku. Ja, saj bo zaradi tega EU avtoindustrija crknila, ampak je prav da crkne.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.285
7.429
113
No tukaj pa se nebi strinjal. EU je zašel s svojo CO2 manijo in ne neposredno njena autoindustrija. Ni pa prav da crkne. Ker to pomeni propad še marsičesa, kar pa si ne žalimo, če nočemo spet začet krompir in repo sadit okoli svojih hiš.

• Všeč mi je
Reactions: zakon in Pepe

tony

Guru
23. jul 2007
10.677
1.812
113
No tukaj pa se nebi strinjal. EU je zašel s svojo CO2 manijo in ne neposredno njena autoindustrija. Ni pa prav da crkne. Ker to pomeni propad še marsičesa, kar pa si ne žalimo, če nočemo spet začet krompir in repo sadit okoli svojih hiš.
Tega si ne želim, ampak naj pa miljarde namesto v razvoj slabih rešitev vložijo v lobiranje. Zakaj bi morali zanič tehnične rešitve plačati potrošniki? Mene strošek mehankarije evropskih avtov kot potrošnika še kako tangira.

Zakaj pa lahko jap. proizvajalci delajo avte, ki ustrezajo regulaciji odcvetelih gospa iz Bruslja, in ki se ne pokvarijo za dober dan?

map

Guru
6. jul 2008
7.936
2.023
113
najrajš na babi
Mam R conquest 1.33 blagi hibrid 140 KM. Star 1 leto 35k km. Brez problemov. Je pa 1.33 preizkušen in dober motor, kako je z polnimi hibridi pa ne vem. Ma pa austral CVT menjalnik z vnaprej določenimi prestavnimi razmerji tako da šalta kot navaden in se bolje obnese kot dvosklopničen v conquestu.

Ton13

Zelenc'
11. avg 2019
23
1
3
kateri model mazde je ok
toyota ma kar navite cene tudi rableni
ma kdo kako dobro vezo v salonu?

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.256
8.033
113
pozdravljeni,
zanima me ,kej od bencinarjev svetujete za nakup do 30000 eur Lahko novo ali 2 leti rabljeno pa da bo zdržalo par let po 25000km in nima porabe prek 7 lit.
Novi peugeot 3008 hibrid 27900eur cena je dokaj ok samo OK peugotih slišim bolj slabe nobice.
Renault Austral je 13, mašina kako je z tem
Mogoče kaj podobnega in hvala za nasvet

Suzuki Vitara ali SX4. Če pohitiš, dobiš na zalogi 130 konjski 1.4 blagi hibrid. Novejši bodo na 110 konjih (eko norme).
Ni fensi kot francozi, imaš pa trotelziher elektromotr-alternator z baterijo pod sedežem.
Pod 7 litrov pa pije že stari ne hibridni 1.4 turbo motor.

Čeprav za tako ceno dobiš C5 aircross, če gledaš limuzino karavana pa Pežo 308 in Opel Astro dizel. Clio dizel je novi pod 20 jurjev. Glede na kilometre se bolj izplača jemati limuzino, ker SUV ima zaradi oblike višjo porabo na avtocesti.